۵ مرداد ۱۴۰۲، ۱۷:۴۹
کد خبرنگار: 936
کد خبر: 85182476
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استاندار اصفهان، درگذشت آیت‌الله رحیمیان را تسلیت گفت

اصفهان-ایرنا- استاندار اصفهان با صدور پیامی رحلت عالم ربانی حضرت آیت‌الله حاج شیخ یدالله رحیمیان از علمای برجسته این دیار را تسلیت گفت.

به گزارش ایرنا و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری اصفهان، در پیام روز پنجشنبه سیدرضا مرتضوی آمده است: ارتحال عالم وارسته و مجاهد فی سبیل‌الله حضرت آیت‌الله حاج شیخ یدالله رحیمیان دستجردی، ضایعه بزرگی است که در ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان بر خطه مؤمنان عزادار حسینی اصفهان نشست.

ادامه این پیام حاکیست: این عالم سختکوش علاوه بر تدریس در حوزه علمیه و تربیت سربازان ولی‌الله الاعظم(عج)، با تلاش وصف‌ناشدنی، مجاهدتی را از آغازین روزهای حرکت انقلابی امام آغاز و اصفهان را به قُطب قابل اعتماد برای امام فرزانه تبدیل کرد و پس از انقلاب نیز با پیروی از آن پیرمراد همواره در صفوف جوانان انقلابی بعنوان یاور و ملجأ جوانان پرشور شرکت داشت و لحظه ای از پیروی و حمایت از رهبر فرزانه انقلاب دست برنداشت.

استاندار اصفهان در پیام خود با تسلیت این ضایعه بزرگ به محضر امام عصر(ع)، مقام معظم رهبری، حوزه‌های علمیه و بیت شریف آن فقید سعید، رحمت واسعه الهی و همنشینی با سرور و سالار شهیدان(علیه السلام) را برای آن شخصیت وارسته مسالت کرده است.

به گزارش ایرنا، آیت‌اللّه حاج شیخ یدالله رحیمیان از علمای اصفهان، شب گذشته همزمان با شب تاسوعای حسینی به ملکوت اعلی پیوست.

آن عالم ربانی عمر بابرکت خود را در راه انقلاب، مکتب فقهی، اخلاقی و معنوی صرف کرد.

آیت الله حاج شیخ یدالله رحیمیان دستجردی در سال ۱۳۰۰ شمسی در محله «دستگرد خیار» اصفهان متولد شد. وی در نوجوانی ضمن کمک به پدر در امور کشاورزی، به فراگیری علوم ابتدایی پرداخت و در مقطعی بخاطر طبع روانی که در شعر داشتریال به همراه دایی خود مرحوم وحید دستجردی به تهران رفت و در مجله "ارمغان" به همکاری پرداخت.

وی بعد از مدتی به اصفهان مراجعت کرد و در حوزه علمیه اصفهان نزد عالمان بزرگی همچون آیت‌الله سیدمحمد حسین شریعت دُرچه‌ای، شیخ محمدحسن عالم نجف‌آبادی، میرزا علی‌آقا شیرازی، ملاحسینعلی صدِّیقَین، عبدالحسین طیب صاحب تفسیر گرانسنگ طیب‌البیان و سیدحسین خادمی تلمذ کرد و علاوه بر بهره علمی از محضر این بزرگان، از خصوصیات معنوی و انفاس قدسی هر یک از این اساتید برجسته، بهره‌های فراوانی بدست آورد.

او سپس راهی حوزه علمیه قم شد و در درس مرجع تشیع آیت‌الله‌العظمی بروجردی، علامه طباطبایی و حضرت امام خمینی(ره) حاضر شد. در همین دوران وی به دستور آیت‌الله بروجردی کتاب «منتقی‌الجمان فی احادیث الصحیح والحسان» تألیف صاحب معالم را برای نخستین بار تصحیح کرد و پس از مراجعت به اصفهان ضمن وعظ و خطابه به تدریس در سطوح عالیه حوزه علمیه پرداخت.

در دوران مبارزات و نهضت اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی (ره)، آیت‌الله رحیمیان از نخستین روحانیونی بود که از سال ۱۳۴۰، مردم را به تقلید از حضرت امام فراخواند و از مرجعیت ایشان با افتخار یاد و بدنبال آزادی امام در سال ۱۳۴۳، مجلس جشن باشکوهی در دستجرد برگزار کرد که به دستگیری و زندانی شدنش منجر شد.

از همان سال‌ها تا سال‌های آغازین پیروزی انقلاب، منزل محقر این عالم دینی همواره محل رفت‌وآمد بزرگان حوزه و روحانیون مبارز بود و علاوه بر علمای اصفهان، شخصیت‌هایی مانند مرحوم شهید مطهری، شهید بهشتی، شهید آیت، شهید مدنی، شهید باهنر، علامه امینی، مرحوم فلسفی، مرحوم ربانی شیرازی و بسیاری از بزرگان دیگر به این منزل رفت‌وآمدهای مکرر داشتد.

این روحانی برجسته یکی از محوری‌ترین وکلای امام و سایر مراجع در امور وجوه شرعیه و امور حسبیه در اصفهان بود و سال‌ها به طلاب حوزه‌های علمیه اصفهان و برخی از استان‌های مجاور شهریه می‌پرداخت.

قریب هفتاد سال وعظ و خطابه، برنامه بسیار موفق و پُراستقبال بیان احکام در رادیوی اصفهان به مدت ۲۵ سال، تأسیس و ساخت چند مسجد، تأسیس و مدیریت موفق مدرسه علمیه خواهران در اصفهان به نام مدرسة‌الریحانه از کارکردها و خدمات اجتماعی این مُبلغ و استاد فرزانه حوزه علمیه اصفهان است.

پیکر مرحوم آیت‌اللّه حاج شیخ یدالله رحیمیان، ساعت هشت و سی دقیقه فردا همزمان با روز عاشورا از خیابان فیض، مسجد رکن الملک و مُصلی اصفهان تشییع و در گلستان شهدا به خاک سپرده می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha