به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد طیب صحرایی در حاشیه بازدید از زیرساخت های مرز سومار، افزود: در سه ماهه ابتدای امسال صادرات ۱۷۰ میلیون دلاری از این مرز صورت گرفته که این آمار نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ درصد افزایش نشان می دهد و به امید خدا در آستانه اربعین، تصمیم بر این هست که تجهیزات و امکانات موکبهایی که در عراق فعال هستند از این مرز خارج شوند.
استاندار کرمانشاه گفت: تلاش می کنیم خدمات دهی خوبی به موکبهای اربعینی فعال در عراق داشته باشیم و از طرفی نیز تجهیزات و امکاناتی که در این مرز مستقر میشود کمک کند تا بعد از ایام اربعین مرز سومار رونق بیشتری داشته باشد و به امید خدا برای مردم و استان کرمانشاه سودآوری بیشتری را از این مرز شاهد باشیم.
استاندار کرمانشاه عصر امروز شنبه از بخش های مختلف مرز سومار بازدید و ضمن بررسی مشکلات و نیازهای ضروری این مرز، میزان آمادگی آن را برای میزبانی در ایام اربعین حسینی را ارزیابی کرد.
مرز سومار به عنوان تنها مرز کشور برای عبور مواکب حسینی به عراق در نظر گرفته شده است و هم اکنون روزانه بیش از ۲۵۰ کامیون کالا از طریق مرز سومار به عراق صادر می شود که انتظار میرود در ایام اربعین رشد چشمگیری پیدا کند.
در بازدید استاتدار کرمانشاه، معاونان سیاسی، امنیتی و اجتماعی و عمرانی استانداری هم حضور داشتند که استاندار کرمانشاه از امام زاده سیدعلی سومار هم بازدید کرده و بر تکمیل نواقص ساختمان آن جهت آمادگی برای میزبانی زائران در اربعین حسینی تاکید کرد.
استاندار کرمانشاه همچنین از مسیر راهدارخانه چله در گیلانغرب هم دیدن و با حضور در جمع اهالی این منطقه دستورات لازم جهت ترمیم آسفالت این مسیر و رفع دغدغه اهالی را صادر کرد.
به گزارش ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت دارای ۲ بخش مرکزی و سومار و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
بخش سومار در فاصله ۹۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است و با عراق ۸۶ کیلومتر مرز دارد که این بخش دارای ۲ شهر سومار و نفت شهر و ۱۳ روستا است.
بازارچه سومار در فاصله پنج کیلومتری شهر قرار دارد و فاصله این شهر با گیلانغرب ۶۷ کیلومتر است که در آن سوی مرز و در عراق، نزدیک ترین شهر به سومار، شهر مندلی از توابع فرمانداری بلدروز است.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز خسروی با قصرشیرین فاصله ۱۵ کیلومتری دارد و یکی از مرزهای چهارگانه برای تردد زوار است که از ۱۶ محرم و ۲۳ مرداد ماه این مرز برای تردد زائران عتبات عالیات بازگشایی می شود.
در شهرستان قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت گرفته است.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است. این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.
زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.
نظر شما