۸ مرداد ۱۴۰۲، ۱۴:۴۸
کد خبرنگار: 5447
کد خبر: 85184804
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

درخواست پاپ فرانسیس از روسیه برای احیای توافق غلات در دریای سیاه

تهران-ایرنا- رهبر کاتولیک‌های جهان امروز (یکشنبه) احیای قرارداد غلات دریای سیاه را از سوی روسیه خواستار شد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، پاپ فرانسیس طی مراسمی گفت: از برادرانم، مقامات فدراسیون روسیه درخواست می‌کنم تا طرح دریای سیاه از سر گرفته شود و غلات با اطمینان خاطر [از این طریق] منتقل شوند.

به گزارش ایرنا، دیمیتری پسکوف سخنگوی دولت روسیه ۲۶ تیرماه با اعلام به تعلیق درآوردن طرح توافق صدور غلات اوکراین از سوی روسیه گفت که روسیه زمانی به توافقنامه بازمی‌گردد که پایبندی به بخش دوم توافق اجرا شود؛ این قسمت غرب را ملزم می‌کند تا محدودیت‌ها بر صادرات کشاورزی و کود را رفع کند.

قرارداد کریدور غلات به منظور کاهش تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی مواد غذایی و به خصوص تامین غلات مورد نیاز تعدادی از کشورهای وارد کننده با ابتکار ترکیه و با همکاری سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین یک سال پیش در استانبول (۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲ ـ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱) امضا شد.

این قرارداد ابتدا برای اجرا در مدت ۶ ماه امضا شده و در سه دوره متوالی دو ماهه تمدید شد که مهلت تمدید دو ماهه سوم این قرارداد نیز به پایان رسید. دولت ترکیه طی دو ماه اخیر برای تمدید مجدد این قرارداد تلاش کرد ولی به علت نارضایتی روسیه از اجرای مفاد مورد نظر مسکو، تمدید آن در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته و دولت روسیه تمایلی برای تمدید قرارداد ندارد.

هفته گذشته، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در مقاله‌ای با عنوان «روسیه و آفریقا: هم‌افزایی تلاش‌ها برای صلح، پیشرفت و آینده موفق» که در تارنمای کرملین منتشر شد، نوشت: توافق غلات برای مقاصد بشردوستانه اجرا نمی‌شد و صرفا به منظور ثروتمند کردن آمریکا و اروپا استفاده می‌شد.

رئیس جمهور روسیه معتقد است: در طول حدود یکسال اجرای توافق غلات، ۳۲.۸ میلیون تن محموله از اوکراین خارج شد که بیش از ۷۰ درصد آن به کشورهای ثروتمند رفت و تنها کمتر از یک میلیون تن محموله به فقیرترین کشورهای آفریقا رسید.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در واکنش به اقدام روسیه گفت: من عمیقاً از تصمیم روسیه برای توقف و پایان دادن به اجرای طرح دریای سیاه (توافق صادرات غلات) از جمله لغو تضمین‌های امنیتی روسیه در کشتیرانی در بخش شمال غربی دریای سیاه متاسفم.

پیشتر صندوق بین المللی پول اعلام کرد که توقف طرح صادرات غلات دریای سیاه می‌تواند منجر به افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت این محصول غذایی در جهان می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha