به گزارش خبرنگار ایرنا، وهب مختاران روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: آموزشهای فنی و حرفهای به عنوان پل ارتباطی واحدهای تولیدی و صنعتی با آموزش، علاوه بر حرفهآموزی و آمادهسازی افراد برای احراز شغل، با ارتقای کارایی و توانمندی نیروها به توسعه کسب و کار و اقتصاد کشور نیز کمک میکند.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۲۱۸ درصد اشتغال فنی و حرفه ای در سامانه رصد ثبت شده است گفت: با توجه به ظرفیت بازار و اشباع شدن برخی مشاغل، فنی و حرفه ای با در نظر گرفتن این موضوع و متناسب با نیاز روز جامعه، رشته های جدید دایر می کند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان با قدردانی ویژه از استاندار همدان در راستای تخصیص اعتبارات سفر گفت: هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال اعتبار در سفر رئیس جمهور برای ساخت و تجهیز مراکز فنی و حرفه ای استان همدان مصوب شد.
این مقام مسئول افزود: استان همدان در رده پنجم تخصیص اعتبارات قرار دارد و این اعتبارات برای تجهیز و به روز رسانی کارگاه ها و تجهیزات، تعمیر تجهیزات مستعمل و مستهلک در نظر گرفته شد که این رقم باید در طی سه سال جذب و هزینه شود.
مختاران با بیان اینکه اختصاص این میزان اعتبار به فنی و حرفه ای نشان از توجه ویژه رییس جمهور به موضوع مهارت افزایی است ادامه داد: تاکنون ۱۰۰ میلیارد ریال از این میزان اعتبار جذب شده است و در حال خرید تجهیزات کارگاهی مورد نیاز هستیم.
راهاندازی کارگاه آموزش فناوری هوایی در همدان
وی گفت: کارگاه آموزشی فناوری هوایی با همکاری سازمان هواپیمایی با هدف آموزش صنایع کمآببر و آموزش استانداردهای آموزش فناوری هوایی در استان همدان در هفته دولت راه اندازی می شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان، اشتغال افراد بعد از آموزش در کارگاه فناوری هوایی را تضمین شده دانست و افزود: این کارگاه آموزشی سازنده هواپیماهای مدل قابل پرواز است که فاز اول آن در هفته دولت به بهرهبرداری می رسد و بعد از آن آموزش و تربیت مهماندار هواپیما در دستور کار قرار دارد.
مختاران، از ارائه آموزش های مهارتی به بیش از ۴۳ هزار نفر در سال گذشته خبر داد و اظهار داشت: از ابتدای سال تا پایان تیرماه ۱۷ هزار و ۴۶۸ نفر در ۲ بخش دولتی و خصوصی آموزش داده شده است که از این تعداد، ۶ هزار و ۲۱۸ نفر در بخش خصوصی و ۱۱ هزار و ۲۵۰ نفر در بخش دولتی آموزش دیدهاند.
وی ادامه داد: ارائه آموزش ها در این اداره کل براساس ظرفیت های رقابتی در استان و فرصتهای فضای کسب و کار صورت می گیرد.
مدیرکل آموزش فنیوحرفهای استان همدان با بیان اینکه ۱۵۰ مربی ۵۰۰ حرفه را به ۱۹ گروه هدف آموزش میدهند یادآور شد: فنی و حرفهای در زمان ورود کارآموزان مشاوره و بعد از آموزش نیز اشتغال آنها را پیگیری میکنند.
مختاران هدف نهایی ارائه آموزش های فنی و حرفهای را ایجاد اشتغال برشمرد و افزود: بیشتر اشتغالی که توسط سایر دستگاههای دولتی ایجاد میشود براساس گواهینامههایی فنی و حرفهای است و ارائه تسهیلات اشتغالزایی نیز بر اساس گواهینامه این اداره کل صورت می گیرد.
وی اظهار داشت: در راستای ارتقای دانش فنی و مهارتی شاغلان صنایع در این استان با همکاری شرکتهای صنعتی مطرح استان مانند سیمان هگمتانه، سیمان نهاوند، سحر و پگاه از سال گذشته تاکنون ۵۴ مرکز فنی و مهارت آموزی مجاور کارگاهی در این استان راهاندازی شد.
مدیرکل آموزش فنیوحرفهای استان همدان، راه اندازی مراکز فنی و حرفهای جوار کارگاهی را در راستای ارتقای سطح مهارت نیروهای شاغل، کارگران و کارکنان صنایع و صنوف دانست و ادامه داد: ارائه آموزش به نیروهای تازه کار از دیگر اهداف این آموزشها برای توسعه و شکوفایی مهارتی کشور است.
مختاران افزود: کارگاه گوهر تراشی و گوهر شناسی با همکاری صمت و ایمیدرو و اتحادیه صنایع دستی راه اندازی شده و در حال بهره برداری است و کارگاه قابل قبولی در حوزه گوهرتراشی واقع در مرکز فنی و حرفه ای میدان فلسطین ایجاد شده است.
وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت خاص استان در خصوص سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی افرادی در ایجاد و راه اندازی کارگاه های تولیدی گوهرتراشی و تراش سنگ ها تربیت شده اند.
مدیرکل آموزش فنیوحرفهای استان همدان گفت: هنر و صنعت فرش در لایههای مختلف و در بخش اشتغالزایی در استان، رونق مشاغل خانگی و صادرات نقش بی بدیلی ایفا می کند افزود: هزار و ۸۰ نفر تا پایان شهریور در زمینه آموزش فرش در استان همدان آموزش می بینند.
مختاران یادآور شد: مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی(TMC) در دانشگاه های استان همدان در راستای اجرای طرح توانمندسازی مهارتی دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی و با رویکرد اشتغال راه اندازی شده و به منظور ارتقا توانمندی های مهارتی دانشجویان و هدفمندسازی دوره های آموزشی شروع به کار خواهد کرد.
وی ادامه داد: ۶۸۰ مجوز واحد پذیرنده محیط کار واقعی در استان همدان صادر شده تا کارآموزان بهصورت واقعی در محیط کار حضور یابند و از تجهیزات بهروز کارگاههای بخش خصوصی استفاده کنند.
۲۲ مرکز دولتی و ۲۱۷ مرکز آموزش خصوصی زیر نظر فنی و حرفه ای استان همدان فعالیت دارند و ۵۰۰ رشته و حرفه را آموزش می دهند.
نظر شما