رمضانعلی سنگدوینی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در سالهای اخیر به علت گرمای هوا، خشکسالی و مسایل دیگر، مشکلاتی در حوزه برق داشتیم، به طوری که در آغاز فعالیت دولت سیزدهم، میزان کسری برق را وزارت نیرو ۲۰ تا ۲۵ هزار مگاوات اعلام کرده بود.
وی بیان کرد: وزیر پیشنهادی دولت پیش از رایگیری، توان تولید را براساس برنامهریزی در یک برنامه چهار ساله به میزان ۴۰ هزار مگاوات در کمیسیونهای مربوطه و صحن علنی اعلام کرده بود و در ۲ سال اخیر نیز تاحدودی توانسته در رسیدن به این هدف گام بردارد.
وی تصریح کرد: اقدامات دولت و وزارت نیرو برای انجام تعهدات به گونه ای بوده است که حداقل در ۲ سال اخیر در بخش خانگی با کمترین و کوچکترین قطعی برق مواجه بوده ایم.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی گفت: قطع برق بخش صنعت و کشاورزی هم براساس یک برنامهریزی از قبل مشخص شده و با اعلام قبلی به صاحبان صنایع و بخش کشاورزی اعمال میشود.
سنگدوینی افزود: بررسیها نشان میدهد مجموعه وزارت نیرو و در راس آن وزیر مربوطه عملکرد موفقیتآمیزی داشته و توانسته به هدفگذاری تا ۵۰ درصد نزدیک شود.
وی یادآور شد: یکی از بخشهایی که وزارت نیرو برای رسیدن به هدف ۴۰ هزار مگاواتی در نظر گرفته بود، تولید ۱۰ هزار مگاوات از محل انرژیهای تجدیدپذیر بوده و مابقی را به ترتیب از محلهای جلوگیری هدر رفتها، حضور بخش خصوصی و افزایش بازدهی نیروگاهها هر کدام به مقدار ۱۰ هزار مگاوات هدف گذاری کرده است.
وی خاطرنشان کرد: البته حضور بخش خصوصی در این حوزه نیازمند در نظر گرفتن بستههای تشویقی مختلف و متنوع است تا سرمایهگذار میل و رغبتی برای حضور در این بخش داشته باشد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در بخش تامین آب شرب، دولت در شرایطی کشور را تحویل گرفت که بخش زیادی از شهرها و روستاهای کشور و حتی استان گلستان، دچار تنش آبی نسبتا شدیدی بودند.
سنگدوینی افزود: این تنش آبی در مرکز استان به کسری ۵۸۰ لیتر بر ثانیه در ۲ سال قبل رسیده بود که اکنون با وارد شدن چندین حلقه چاه به مدار، بخشی از مشکلات برطرف شده و روند حل مشکلات این بخش نیز همچنان ادامه دارد.
وی اضافه کرد: با توجه به قدیمی بودن و فرسوده بودن شبکههای لولهکشی و خطوط انتقال آب شهری و روستایی، میزان هدر رفت آب زیاد بود که با ورود قرارگاههای مختلف سپاه در اقصی نقاط کشور این مشکل در حال اصلاح و برطرف شدن است که سبب جلوگیری از هدر رفت آب به میزان قابل توجهی میشود.
وی گفت: البته در برخی از نقاط کشور به دلیل کمبود اعتبار و نقدینگی، روند کاری کمی کُند شده که این بخش از مشکلات هم در حال برطرف شدن است.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت حوزه نفت و گاز گفت: باید قبول کنیم که به واسطه تحریم ها مشکلات زیادی در این بخش ایجاد شده است اما هنر یک دولت و مجموعه وزارتخانه این است که در چه مسیری و چه نوع حرکتی برای عبور از این تحریمها داشته باشد تا بتواند مشتریهای خود را وارد مدار خرید و صادرات محصولات خود در این بخش کند.
سنگدوینی در ادامه اظهار کرد: حضور مشتریهای تولید نفت و فرآوردههای نفتی و افزایش میزان صادرات بدون شک سبب افزایش تولید خواهد شد که در ۲ سال گذشته، آمارها نشان دهنده این موفقیتها است.
وی با اعلام قابل قبول بودن عملکرد وزارت نفت در بخش اکتشاف، استخراج و صادرات، بیان کرد: البته به منظور ایجاد ارزش افزوده محصولات، باید از خامفروشی جلوگیری شود، زیرا تبدیل نفت و گاز به سایر فرآوردهها ارزآوری بیشتری برای کشور خواهد داشت.
وی تصریح کرد: در بخش سرمایهگذاری برقراری ارتباط با آمریکای لاتین، آفریقا، کوبا و ونزوئلا خوب و ارزشمند است، زیرا از یک طرف میتوانیم در حوزه مهندسی به این کشورها کمک کنیم، از سوی دیگر با توجه به منابع و ذخایر نفتی آنان در بخش احداث و پرکردن پالایشگاههای آنان میتوان از دانش و توان نیروهای ایرانی بهره لازم را برد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: این عملکرد برون مرزی و روابط با کشورهای ذکر شده در واقع نشان دهنده عملکرد موفق مجموعه وزارت نفت در بخش ایجاد پالایشگاههای فراسرزمینی است که تایید کننده عملکرد دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی و روابط دیپلماتیک با کشورهای همسایه، آمریکای لاتین و آفریقا است.
سنگدوینی تاکید کرد: البته در این بخش هم دولت و وزارت نفت باید برای حضور بخش خصوصی ۲ گامی اساسی شامل «جذابیت» و «ایجاد اعتماد» بردارند که در گام اول ارائه بستههای مختلف تشویقی راهگشا است و در گام دوم دولت باید تضمین خرید محصولات تولیدی بخش خصوصی را مدنظر داشته باشد.
وی یادآور شد: معطلی اجرای طرح شیرینسازی آب دریا برای تامین آب مورد نیاز به دلیل مساله خرید تضمینی بوده که دولت، وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه در حال رایزنی برای ارائه پیشنهادات و راهکارهای حل این موضوع هستند تا هم محصول مورد نظر از بخش خصوصی خریداری شود و هم این کار برای بخش خصوصی سودآور باشد.
وی در خصوص بخش حوزه محصولات پتروشیمی نیز توضیح داد: در این بخش دولت و بخش خصوصی موتور کشور را به خوبی توانستند رو به جلو حرکت دهند و بخش قابل توجهی از ارزآوری کشور نیز از همین مسیر محصولات پتروشیمی است.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی گفت: سیاست وزارت نفت در بخش پتروشیمی و ایجاد پتروشیمیهای جدید، کامل بودن زنجیره ارزش است که این کار به سود سرمایهگذار یا مجموعه سرمایهگذاران است که خروجی تولیدات و محصولاتشان بالا میرود.
سنگدوینی افزود: افزایش خروجی تولیدات و محصولات واحدهای پتروشیمی به علت جذابیتهایی که دارد، ضمن تامین نیاز کشور، در خارج ایران دارای تقاضاست.
وی بر جلوگیری از خامفروشی محصولات نفت و گاز تاکید کرد و گفت: ایجاد کارخانجات صنایع تبدیلی و بستهبندی محصولات برای صادرات بخش دیگری از تکمیل کننده زنجیره کامل واحدهای پتروشیمی است.
نظر شما