دکتر «مهرداد پاینده» روز جمعه به ایرنا افزود: امروز اولین پیوند مغز استخوان آلوژن برای دختر بچه چهار ساله ای با بیماری نادری در کشور تحت عنوان «ترومبو آستنی گلانزین» انجام شد که دهنده سلول پدر این دختر بچه بوده است.
وی با بیان اینکه بیماریهای اطفال هم گاهی ممکن است نیاز به پیوند داشته باشند و بیماری ترمبو آستنی گلانزین نیز یک بیماری اختلال عملکرد پلاکت است، گفت: در این بیماری پلاکت که نقش کنترل انعقاد و ایجاد لخته را در بدن انجام میدهد کار خود را خوب انجام نمیدهد و برای این بیماری هم باوجود داروها که معمولاً مقطعی عمل میکنند پیوند مغز و استخوان نهایتاً نجاتبخش تشخیص داده شد که امروز همکاران ما به صورت کاملا حرفهای سلول ها را از دهنده با دستگاههای جدا کننده از رگ محیطی گرفته و برای کودک مذکور تزریق کردند.
رییس بخش پیوند مغز و استخوان بیمارستان گلستان با بیان اینکه این پیوند در نوع خودش در دنیا به صورت محدود انجام می شود، افزود: سلولهای ضعیف و معیوب این کودک که عملکرد پلاکت را ندشته با سلولهای پدر جایگزین میشود و این جایگزینی در آینده سلولهای فرزند میشود بنابر این پدر دوباره زندگی را در بطن این فرزند القا میکند و این از برکات پروردگار است که همیشه راهکاری برای انسان گذاشته است.
وی ضمن قدردانی از تیم پیوند اطفال کرمانشاه با ریاست دکتر باهوش و دکتر کامرانی که کار نوینی را در کرمانشاه رقم زدهاند، انجام این پیوند را به همه اعضای دانشگاه، تیم سخت کوش پیوند مغز استخوان و رییس دانشگاه و معاونت درمان که با تمام توان برای محقق شدن این امر تلاش کردند تبریک گفت.
به گفته وی، حدود ۱۰ سال است که کار پیوند مغز استخوان برای بزرگسالان در کرمانشاه انجام میشود و بخش پیوند مغز استخوان در سال ۱۳۹۳ شروع به کار کرد و تاکنون ۳۳۹ مورد پیوند مغز استخوان در استان انجام شده که بخش پیوند اطفال نیز با توجه به نیاز جامعه و ظرفیتهای ایجاد شده در این مرکز از اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ شروع بکار کرده است.
دکتر «پرویز صوفیوند» معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز ضمن تبریک این اتفاق بزرگ برای استان گفت: الحمدالله این توانایی در این بخش به کمک پرستاران و پرسنل زحمتکش انجام شده انشالله این پیوند شروعی برای پیوندهای بعدی در استان باشد.
وی با بیان اینکه ما در کل کشور در پیوند مغز استخوان بزرگسال مقام سوم کشور را داریم، گفت: اکنون با کمک اساتید بزرگی همچون دکتر پاینده و دکتر باهوش این خدمات ارزنده در حال انجام است امیدواریم این روند را در خصوص اطفال در کل کشور انجام دهیم و به استانهای همجوار اعلام میکنیم آمادگی لازم را در این زمینه داریم، انشاالله که بتوانیم به استانهای همجوار که نیازمند خدمات پیوند اطفال هستند نیز در چهارچوب تعرفههای دولتی ارایه خدمات نموده تا مسیری برای بهبود جامعه اسلامی ما باشد.
به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ۹ دانشکده دانشکدههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری و مامایی، بهداشت، تغذیه، توانبخشی، پیراپزشکی و دانشکده پرستاری سنقر و کلیایی دارد.
۸۵ رشته تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مقاطع مختلف دایر است که از این تعداد ۱۸ رشته در مقطع PHD (دکترای تخصصی) است و ۲۰ رشته در دستیاری تخصصی، سه رشته دکترای عمومی (پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی)، ۲۹رشته کارشناسی ارشد، ۲۲ رشته کارشناسی و یک رشته کاردانی است.
این دانشگاه همچنین ۵۵۲ عضو هیأت علمی دارد و ۶۶۸ دانشجوی خارجی نیز اکنون در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در حال تحصیل هستند.
براساس آمارها سالانه بیش از ۱۳۰۰ مقاله در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تولید و منتشر میشود.
نظر شما