به گزارش ایرنا،از آنجا که طبیعت بکر و مردمان مهمان نواز به تنهایی نمی تواند زمینه رونق صنعت گردشگری و به دنبال آن بهبود وضعیت معیشت صاحبان کسب و کارهای مرتبط با این حوزه را فراهم کند دولت در سال های اخیر تلاش های زیادی را به منظور اجرای زیرساخت های جدید آغاز کرده تا ضمن بهبود رفاه گردشگران، با امکانات سرگرم کننده سیر و سیاحت برای مسافران در کهگیلویه و بویراحمد را جذاب کند.
در حالی که در سال های گذشته کمبود زیرساخت هایی مانند سرویس های بهداشتی،آبخوری، سکوهای نشیمن، محل اسکان و خالی بودن جای جاذبه های مصنوعی به عنوان تکمیل کننده زیبایی های طبیعت بکر همواره مورد انتقاد مسافرانی بود که برای طبیعتگردی به کهگیلویه و بویراحمد سفر می کردند دولت ۲ سال گذشته تاکنون با تقویت امکانات رفاهی تلاش های گسترده ای به منظور پذیرایی بهتر از گردشگران در استان را آغاز کرد.
در این مدت راه اندازی چندین اقامتگاه بومگردی در مناطق نمونه گردشگری، تکمیل امکانات اردوگاه های گردشگری و افتتاح پارک آبی یاسوج انجام شد تا گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در مسیر تازه ای قرار گیرد.
پارک آبی یاسوج
افتتاح بزرگترین پارک آبی جنوب کشور در شهر یاسوج با ظرفیت سرویس دهی به یک هزار نفر طی هر دوره ( سانس) را می توان نقطه عطفی در صنعت گردشگری کهگیلویه و بویراحمد به حساب آورد جایی که افزون بر اشتغال مستقیم زمینه ساز جذاب تر شدن سیر و سیاحت در استان شده است.
استخر شنا، استخر بچه ها، استخر درمانی، وان نمک، سالن ماساژ، رودخانه آرام و انواع سرسره های آبی از جمله امکانات این پارک است که فضای با نشاطی را برای تجربه لحظاتی ماندگار ایجاد کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت : طرح احداث پارک آبی یاسوج که چند سال به دلیل کمبود اعتبار غیرفعال بود در دولت سیزدهم با تزریق ۱۳۰ میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۸ در تابستان امسال بهرهبرداری شد.
سعید طالبی پور افزود: با بهره برداری از این طرح ضمن ایجاد یک فضای با نشاط برای گردشگران و شهروندان استان زمینه اشتغال برای ۱۵۰ نفر بصورت مستقیم فراهم شده است.
وی بیان کرد: عملیات اجرایی طرح پارک آبی یاسوج سال ۱۳۹۵ در زمینی به مساحت ۶ هزار متر مربع آغاز شد و این طرح حدود ۲ سال در شرایط تعطیلی به سر برد.
طالبی پور ابراز کرد: همچنین در سفر تیرماه امسال یک مجموعه پذیرایی و یک مجتمع گردشگری به ترتیب در آبشار یاسوج و روستای ده برآفتاب بویراحمد افتتاح شد.
تحقق مصوبات سفر نخست رئیس جمهور
مسئول روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: از سال گذشته تاکنون نواقص و کمبود امکانات بیش از ۱۰ نقطه گردشگری استان شامل جاده های دسترسی، روشنایی و سرویس های بهداشتی مرتفع شده است.
علی اکبر پاک با اشاره به مشکلات گردشگران برای ورود به مناطق گردشگری چشمه میشی و آبشارکمردوغ تاکید کرد: جاده های دسترسی به مناطق مذکور بهسازی و آسفالت شد.
وی بیان کرد: رفع مشکلات جاذبه های گردشگری استان با صرف پنج میلیارد تومان اعتبار که از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور پیش بینی شد تحقق یافته است.
مسئول روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: با این اعتبار نواقص زیرساخت های اردوگاه های گردشگری استان از جمله مناطقی مانند آبشار کمردوغ،چشمه میشی، موگرمون و چشمه بلقیس رفع شد.
وی بیان کرد: اردوگاه های گردشگری مذکور با زیرساخت های رفاهی و اقامتی سال های گذشته در مناطق گردشگری استان احداث شده بود اما دارای نواقص در آبخوری ها و سرویس بهداشتی بوده اند.
افزایش شمار اقامتگاه های بومگردی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: در دولت سیزدهم پنج اقامتگاه بومگردی استان واقع در شهرستان های بویراحمد،دنا و باشت راه اندازی شده است.
به گفته طالبی پور این زیرساخت ها با استفاده از سرمایه بخش خصوصی و تسهیلات بانکی ارزان قیمت دولتی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: اقامتگاه های بوم گردیها بهصورت خانههای سنتی، خشتی و گلی در روستاهای گردشگر پذیر ایجاد و تجهیز شده و برای اقامت شبانه،پذیرایی با غذاهای محلی آماده پذیرایی از گردشگران در مناطق مختلف استان است.
"اما توسعه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد به همین جا ختم نشده و کلنگ زنی پل معلق و اختصاص اعتبار برای اجرای و تکمیل زیرساخت های جدید روند امیدبخشی برای این حوزه فراهم کرده است."
به طوری که همین روز گذشته عملیات اجرایی ساخت پنج مجموعه سرویس بهداشتی در مناطق گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در نقاط مختلف استان آغاز شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد:ساخت این مجموعه های سرویس بهداشتی از مصوبات سفر وزیر میراث فرهنگی با هدف توسعه زیرساختهای رفاهی گردشگران در دستور کار قرار گرفته است.
طالبی پور بیان کرد: برای ساخت این سرویسهای بهداشتی در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد حدود ۳۰میلیارد ریال اعتبار پیشبینی شده است.
وی تصریح کرد: این مجموعه های رفاهی در مکانهای گردشگری شاخص مانند «تنگ سولک بهمئی»، «امامزاده عبدالله (ع)یاسوج»،«بافت تاریخی شهر دهدشت»، «امامزاده بی بی خاتونین(س)»و «دهستان گردشگری کاکان» ایجاد می شود.
او ادامه داد: نبود سرویس بهداشتی همواره از گلایه های گردشگران در مناطق مذکور بوده است.
پل معلق
کلنگ آغاز عملیات اجرایی بزرگترین طرح گردشگری جنوب کشور (مجموعه گردشگری پل معلق) با سرمایه ای معادل ۹ هزار میلیارد ریال تابستان امسال همزمان با سفر رییس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی در یاسوج به زمین زده شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: این طرح با مشارکت بخش خصوصی و حمایت دولت اجرا می شود.
طالبی پور تاکید کرد: در این مجموعه گردشگری قرار است تله کابین، پل معلق، تله سیژ، کافی شاپ و سوئیتهای اقامتی اجرا شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمداضافه کرد: باید در یک سال اول فاز نخست آن که شامل پل معلق است به بهرهبرداری برسد و در طول ۳۰ ماه کل پروژه به اتمام میرسد.
وی عنوان کرد: با اجرای این طرح گردشگری برای ۲۵۰ نفر شغل ایجاد میشود،
اختصاص اعتبار
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کهگیلویه و بویراحمد همچنین از اختصاص ۷۰۰میلیارد ریال اعتبار برای تقویت زیرساخت ها و برخی طرح های نیمه تمام این استان خبر داد.
طالبیپوراظهار کرد: این اعتبار برای تکمیل موزه باستان شناسی یاسوج، مرمت بناهای تاریخی و توسعه زیرساختهای گردشگری در نقاط مختلف کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافته است.
طالبیپور بیان کرد: اختصاص ۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای توسعه زیرساختهای گردشگری و صنایعدستی نیز در سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کشور به استان مصوب شده که نقش مهمی در رونق اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد اکید کرد: پروژه هایی مانند طرح گردشگری رودخانه بشار، سد شاه قاسم، آبشار یاسوج، دهکده گردشگری سد چمشیر از جمله طرح های پیشنهادی سفر رئیس جمهور هستند.
کهگیلویه و بویراحمد که با داشتن ۲۵۰ تفرجگاه طبیعی، ۳۰۰ بقعه متبرکه، ۷۹۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی در کنار جاذبه های مردم شناسی چون پوشش ها و گویش های محلی و آواها و نواهای محلی سالیانه مقصد سیر و سیاحت سه میلیون ایرانگرد و جهانگرد است.
نظر شما