قاسم جوادزاده مقتدر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به فعالیت هزار و ۴۲۵ کارخانه شالیکوبی در این استان اظهار کرد: در طرح اصلاح ساختار شالیکوبیها که از دهه ۹۰ شروع شده و تاکنون فرآیند تجهیز، نوسازی و اصلاح ساختار در بیش از ۷۲۵ کارخانه اجرایی شدهاست.
وی افزود: در ارزیابیهای انجام شده طی پنج سال گذشته، این تعداد از شالیکوبیها طبق شرایطِ تجهیز و نوسازی رتبهبندی شدند و بر این اساس اکنون حدود ۳۵۰ کارخانه رتبه یک و ۲ را کسب کردهاند که در شاخصهای فیزیکی و موضوعات مربوط به نیروی انسانی و تجهیزات موجود ارزیابی شده اند.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی گیلان با اشاره به اهمیت طرح اصلاح ساختار شالیکوبیها در کاهش ضایعات برنج خاطرنشان کرد: واحدهای تحت پوشش در طرح اصلاح ساختار شالیکوبیها در استان توانستند بین سه تا هفت درصد جلوی خُرد شدن برنج یا نیم دانه شدن آن را بگیرند.
وی اظهار کرد: بر این اساس و با توجه به تولید حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شلتوک در گیلان در سال زراعی گذشته، واحدهای شالیکوبی اصلاح شده توانستند ۵۱ هزار تن ضایعات خود را کاهش دهند که با توجه به تفاوت قیمت ۲۵ هزار تومانی بین هر کیلو نیم دانه و برنج اصلی، حدود هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به بخش کشاروزی بر میگردد که به ازای هر کشاورز شالیکار رقمی حدود چهار تا چهار و نیم میلیون تومان است.
گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم این استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند، برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی گیلان هستند. گیلان همچنین یکی از تولیدکنندگان مهم طیور در کشور است.
این خطه بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست، شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.
نظر شما