۱۴ مرداد ۱۴۰۲، ۱۷:۴۱
کد خبرنگار: 893
کد خبر: 85189959
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سیاستمدار عراقی خواستار توقف فعالیت بعثی‌ها در اردن شد

بغداد - ایرنا - «جبار عوده» سیاستمدار عراقی عضو ائتلاف چارچوب هماهنگی شیعی خواستار بازگشایی پرونده فعالیت بعثی‌ها در اردن و توقف فعالیت آنها به منظور جلوگیری از توطئه علیه بغداد شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، این سیاستمدار عراقی در گفت و گو با خبرگزاری المعلومه گفت: اولین تهدید حزب جنایتکار بعث متوجه روند سیاسی کشور است؛ فعالیت این حزب در اردن پس از اینکه ثابت شد اعضای آن در اقدامات تروریستی و ریختن خون مردم بیگناه دست داشته اند، تهدیدی مستقیم برای امنیت عراق است.

وی افزود: حضور هزاران بعثی در اردن از جمله رهبران برجسته آنها، بازنگری این پرونده و بازگشایی مجدد آن را می طلبد زیرا این پرونده به طور مستقیم سه خطر را برای برای امنیت عراق ایجاد می کند که بارزترین آنها ایده و استراتژی مخرب آنها برای بی ثبات کردن امنیت و آرامش عراق است.

عوده با بیان اینکه حزب بعث ابزاری در دست دستگاه‌های اطلاعات کشورهای غربی است، اظهار داشت: حضور بعثی ها در یک کشور عربی همسایه می طلبد که از آن دوری کنیم و برخورد ما با آن باید بر اساس تهدیدی باشد که این کشور ایجاد می کند و از او سوال کنیم که آیا امان حضور طرف هایی که با بغداد دشمنی دارند را می پذیرد یا خیر؟.

هیات انتخابات اردن ۲۵ اردیبهشت امسال مجوز فعالیت ۲۷ حزب از جمله حزب «بعث» (شاخه اردن) را در این کشور صادر کرد؛ اقدامی که با اعتراض شدید عراقی‌ها مواجه شد.

حزب بعث اردن (بر خلاف حزب بعث سوریه) ارتباط تگاتنگی با حزب بعث عراق دارد و بسیاری از سران این حزب از جمله «رغد صدام» دختر او که هم اکنون در امان به سر می‌برد و به نوعی رهبری معنوی حزب بعث اردن را نیز در دست دارد، پس از اشغال عراق و اعدام صدام به اردن گریختند.

رابطه حزب بعث اردن و عراق تا حدی است که صدام دیکتاتور معدوم عراق زمانی که در زندان بود از طریق صلیب سرخ جهانی برای نشست حزب بعث در اردن نامه فرستاد.

ذکر این نکته نیز لازم است که اعضای حزب بعث از جمله «رغد صدام» از زمان فرار به اردن فعالیت آزادانه‌ای در این کشور دارند و گاه و بیگاه با اظهارنظرهای خصمانه خود موجب خشم عراقی‌ها می‌شوند، به خصوص در زمان یورش داعش به عراق، ارتباط تنگاتنگی میان افسران حزب بعث در اردن با داعش برقرار شد و فرماندهی و برنامه‌ریزی حملات داعش در بسیاری مناطق بر عهده این افسران بود اما اکنون با صدور مجوز فعالیت رسمی، اعضای بعث می‌توانند وارد پارلمان و چه بسا دولت اردن نیز بشوند که این موضوع برای عراقی‌ها به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.

پیش از به رسمیت شناختن این حزب منحله توسط هیات انتخابات اردن، برخی منابع خبری گزارش داده بودند که مسوولان آمریکایی در اردن با اعضای حزب منحله بعث عراق دیدار کردند تا بتوانند فعالیت این حزب در امان پایتخت اردن را احیا کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha