به گزارش ایرنا، محمد توکلی روز یکشنبه در یک نشست خبری که در محل اورژانس برگزار شد، افزود: ۲۵ درصد حجم ماموریت های کشور در استان تهران انجام می شود ،در ۴ ماه اخیر ۹۰۰ هزار تماس از سوی مردم با اورژانس صورت گرفت که این نشان از گستردگی کار دارد.
وی اظهار داشت: یکی از اقدامات مهم راه اندازی اورژانس هوایی بوستان ولایت بود که باعث حفظ اعتماد و جلب سرمایه اجتماعی می شود، بطوریکه سال گذشته بیش از ۴۵۰ پرواز انجام شد.
توکلی با بیان اینکه حال اورژانس تهران خوب نیست، اظهار امیدواری کرد با همکاری و اطلاع رسانی رسانه و کمک دولت و مجلس پایگاه های اورژانس افزایش یابد.
وی اظهار داشت: ۲۹۳ پایگاه اورژانس فعال در استان تهران داریم در حالیکه نیازمند ۷۰۰ پایگاه هستیم ،اصلی ترین مشکل کمبود ناوگان آمبولانس و کمبود نیروی انسانی متخصص است ،بیش از ۳ هزار آمبولانس فرسوده بالای ۱۵ سال در کشور وجود دارد و در تهران ۸۰ درصد ناوگان فرسوده هستند.
به گفته وی، در حال حاضر هزار و ۸۰۰ نیروی انسانی کمبود داریم، ۱۵ نیرو عملیاتی هر پایگاه نیاز دارد که این رقم اکنون ۶ نیرو بوده و ۱۲ ساعته فعال هستند.
برخورد شدید و قضایی با مزاحمان تلفنی و متخلفان
رئیس اورژانس استان تهران تصریح کرد: متاسفانه برخی از افراد به عنوان مزاحمان تلفنی با همکاران اورژانس تماس گرفته و وقت آنها را بیهوده می گیرند و حتی برخی دیگر اقدام به اهانت و الفاظ رکیک زشت می کنند که این افراد از طریق قضایی شناسایی شده و با آنها برخورد می شود.
توکلی تصریح کرد: همکاران ما در ۲۴ ساعت بیش از ۲۰ ماموریت می روند و حجم بالای کار و فشار شدید باعث می شود تصمیم جدایی از اورژانس بگیرند که باعث افزایش بار مالی سلامت می شود ، وزارت بهداشت در آزمون استخدامی امسال بیش از ۳۰۰ سهمیه را به ما اختصاص داده که بسیار کم بوده است.
وی ادامه داد: اورژانس پیش بیمارستانی به عنوان خط مقدم نظام سلامت باید مورد توجه مسوولان قرار بگیرد و نیاز به افزایش پایگاه، نوسازی ناوگان و افزایش نیروی متخصص دارد.
۴ پایگاه فعال اورژانس بانوان
رئیس اورژانس استان تهران ادامه داد: در راستای ارائه خدمات بهتر و راحتر به بانوان ، ۴ پایگاه فعال اورژانس بانوان در تهران راه اندازی شده و از ساعت ۷ صبح تا ۲۰ شب خدمات پیش بیمارستانی ارائه می دهند.
به گفته توکلی، در تهران بالای ۱۰ هزار تماس داریم که منجر به سه هزار و ۵۰۰ ماموریت شده و بیش از ۸۰۰ مورد به بیمارستان منتقل می شود ،تلاش داریم سال آینده ناوگان اصلی تهران را موتورلانس کنیم و اگراین امر تحقق یابد ، زمان رساندن بیمار در صورت نیاز به مرکز درمانی کوتاهتر می شود و ارائه خدمات نیز بهتر خواهد شد، و باید اورژانس هوایی توسعه یابد و مصدومان ترافیکی به مراکز درمانی سریع تر منتقل شوند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر حضور اورژانس بر سر بالین بیمار به ۱۱ دقیقه رسیده و با توجه به اینکه بعد از دوران همه گیری کرونا، حجم تماسها افزایش پیدا کرده است اما اعزام آمبولانس به صحنه مأموریت به معنای اعزام به بیمارستان نیست و تشخیص آن به عهده همکار است.
توکلی افزود: در بیش از ۱۸۰ نقطه کلانشهر تهران، موتورلانس داریم که لازم است افزایش یابد.
وی تصریح کرد: سال گذشته ۲ میلیون و ۶۰۰ تماس با اورژانس انجام شده که از این تعداد ، ۱۷۰ هزار مزاحمت های تلفنی بوده است.
وی تاکید کرد: همکاران ما در اورژانس پیش بیمارستانی به عنوان سربازان محسوب می شوند و باید سختی کار آنها در نظر گرفته شود تا شاهد خروج نیرو از اورژانس نباشیم .
نظر شما