به گزارش ایرنا از خبرگزاری صدای افغان(آوا)، «ذکریا وفایی»، مالک یکی از شرکتهای سیاحتی و زیارتی گفت: ثبت نام کاروانهای زیارتی کربلا معلی را به دلیل شوق و اشتیاق زیاد مردم و مراجعه آنان به دفاتر آغاز کردهایم، امیدوار هستم ایران و عراق همراه شرکتهای سیاحتی و زیارتی افغانستان در صدور ویزا همکاری کنند که شهروندان افغانستانی با مشکلات صدور ویزا مانند سالهای قبل روبهرو نشوند.
او خاطر نشان ساخت: با وجود اینکه مردم افغانستان نسبت به سالهای قبل در وضعیت بد اقتصادی قرار دارند اما از شوق و اشتیاق مردم برای به رفتن زیارت کربلا معلی و پیاده روی اربعین حسینی کاسته نشده است، از این جهت مردم دسته دسته به شرکتهای ساحتی و زیارتی مراجعه میکنند.
وفایی، با بیان اینکه همه ساله برای کاروانهای زیارتی افغانستانیها بعد از اربعین حسینی از مرزهای ایران اجازه داده میشود که وارد خاک عراق شوند، از حکومت ایران خواست که امسال برای کاروانهای زیارتی افغانستان باید قبل از اربعین حسینی اجازه داده شود که وارد خاک عراق شوند، تا در پیاده روی اشتراک کرده بتوانند.
در همین حال «نصرت الله قادری» که برای زیارت کربلای معلی ثبت نام کرده در گفت وگو با آوا گفت: زائران افغانستان همه ساله با مشکلات زیادی برای دریافت ویزا کشورهای ایران و عراق مواجهاند و به همین دلیل، بعد از روز چهلم شهادت امام حسین(ع) در کربلا حضور پیدا میکنند.
او با بیان اینکه آرزوی همه افغانستانیها این است که بتوانند در پیاده روی اربعین حسینی شرکت کنند، افزود: شرکتهای سیاحتی و زیارتی باید با مسئولان ایرانی و عراقی در مورد صدور ویزا قبل از اربعین حسینی گفتوگو کنند، تا شهروندان افغانستان مانند دیگر مردم مسلمان جهان بتوانند در پیاده روی اربعین شرکت کنند.
همچنین «رمضان علی محمدی»، کارشناس مذهبی نیز در گفت و گو با آوا گفت: کشورهای ایران و عراق نباید بر کاروانهای زیارتی افغانستان امسال مانند سالهای قبل محدودیت وضع کنند زیرا مردم افغانستان نسبت به دیگر کشورهای اسلامی از امکانات ناچیزی برخوردارند.
محمدی، خاطر نشان ساخت: مشکلات در صدور ویزا سبب می شود که تعداد زیادی از افغانها نتوانند در پیاده روی اربعین حسینی شرکت کنند از این جهت اگر کشورهای ایران و عراق در صدور ویزا سهولت ایجاد کنند، بیشترین زائر از افغانستان در پیاده روی اربعین حسینی شرکت میکنند.
چندسالی است که زیارت اربعین شور و حال عجیب و غیرقابل وصفی در میان افغانستانیها ایجاد کرده است؛ با نزدیک شدن به اربعین همه تلاش میکنند تا خودشان را به این اجتماع بزرگ و حسینی برسانند اما متاسفانه حکومت ایران و عراق به زائرین افغانستانی اجازه نمیدهند که در اربعین حسینی وارد خاک عراق شوند، بعد از اربعین برای آنان اجازه صادر میشود.
قابل یاد آوری است که اربعین حسینی از سوی حزب بعث به ویژه صدام، دیکتاتور بغداد، برای سالها تعطیل شده بود و انجام آن مجازاتهایی در حد مرگ داشت، با سقوط وی در سال ۲۰۰۳ میلادی احیا شد؛ از آن هنگام پیاده رویهای طولانی مسلمانان در مسیر کربلا برگزار و همه ساله به تعداد زائرین از کشورهای مختلف جهان افزوده میشود. پیادهروی به سوی کربلا بزرگترین حرکت مسالمتآمیز است که در تاریخ بشر سابقه نداشته است.
نظر شما