صالح محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه شالیزارهای گیلان در مرحله رسیدن هستند، اظهار کرد: تاکنون ۷۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان در مرحله رسیدگی قرار دارند.
وی خاطر نشان کرد: کار برداشت محصول هم تاکنون در ۱۳ هزار هکتار از شالیزارهای استان انجام شده است و با توجه به شرایط مساعد هوا برداشت برنج به روش مکانیزه و سنتی در شهرستان های استان در حال انجام است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اظهار کرد: در سال زراعی جاری پیش بینی شده که ۱۹۵ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان به روش مکانیزه برداشت شود که به طور حتم این پیش بینی و هدفگذاری محقق خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: در سال زراعی جاری کشت مکانیزه برنج برای ۱۸۵ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان پیش بینی شده بود که ۱۹۰ هزار هکتار از اراضی به روش ماشینی و بقیه به روش دستی و سنتی کشت شد.
محمدی با بیان اینکه با توجه به انجام کشت و کار برنج در گیلان بر اساس تقویم زراعی، برداشت محصول تا پایان ماه جاری (جز در برخی مناطق محدود) به اتمام می رسد از شالیکاران خواست: با توجه به شرایط پایدار جوی نسبت به برداشت خوشه های طلایی برنج اقدام کنند.
گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم این استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند، برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی گیلان هستند. گیلان همچنین یکی از تولیدکنندگان مهم طیور در کشور است.
این خطه بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست، شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.
نظر شما