به گزارش ایرنا، ایرج شکوهی روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: بیش از هزار و ۵۰۰ بیمار تالاسمی و هموفیلی در استان کرمان وجود دارند که حیات آنان وابسته به دریافت خون است.
وی با بیان اینکه بیماران تالاسمی هر ماه باید ۲ مرتبه خون دریافت کنند و این کار برای آنان حیاتی است اظهار داشت: وجود آمار بالای این بیماران در کرمان در مقایسه با سایر استان ها مصرف خون را در کرمان افزایش می دهد.
وی همچنین با اشاره به فراخوان های متعدد برای اهدای خون و با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۳ هزار و ۳۸۶ نفر در این استان کرمان برای اهدای خون به پایگاه های انتقال خون مراجعه کرده اند گفت: این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۷ درصد افزایش داشته است.
به گفته شکوهی شاخص خون به معنای تعداد نفر اهداکننده در هزار نفر است که این شاخص در استان کرمان ۲۴.۶ نفر و در کشور ۲۷ نفر اعلام می شود.
وی تعداد مراکز ثابت خونگیری استان کرمان را ۶ پایگاه اعلام و تصریح کرد: انتقال خون کرمان طی سال گذشته به نیاز خون بیمارستان های این استان پاسخ صددرصدی داده که این مهم نقطه قوتی برای انتقال خون به شمار می رود.
مشارکت پنج درصدی بانوان کرمانی در اهدا خون
این مسئول همچنین با اشاره به اینکه مشارکت بانوان کرمانی در اهدای خون پنج درصد است گفت: می طلبد رسانه ها در جلب مشارکت بانوان برای اهدای خون اطلاع رسانی و فرهنگ سازی کنند.
وی ترس از اهدای خون و باورهای نادرست در مورد اهدا خون بانوان را یکی از دلایل مهم مشارکت پایین در اهدای خون توسط بانوان اعلام و تصریح کرد: این در حالی است که رکورددار اهدای خون در کشور یک خانم و اهل استان کرمان است.
شکوهی افزود: بیش از ۲۰۰ هزار عمل جراحی با تامین خون سال گذشته در استان کرمان انجام شده است.
مدیرکل انتقال خون استان کرمان اظهار داشت: سال گذشته ۷۸ هزار نفر در استان اهدای خون انجام دادند که نسبت به سال ۱۴۰۰ هفت درصد افزایش خونگیری داشتیم.
وی با تاکید بر اینکه در سه شب لیالی قدر امسال حدود سه هزار نفر در استان خون اهدا کردند گفت: این مقدار اهدای خون ۲۷ درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می دهد.
شکوهی با اشاره به اینکه اهالی استان کرمان خیر و نوعدوست هستند تصریح کرد: در تاسوعا و عاشورای سال جاری نیز بیش از ۸۰۰ نفر در کرمان خون اهدا کردند.
وی در عین حال با اشاره به کمک این استان به استان های همجوار ،از اهدای ۲ هزار واحد خون طی سال گذشته به استان سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: اندیشیدن به اینکه هر بار اهدای خون جان سه نفر را نجات می دهد می تواند هر انسانی را برای اهدای خون مستمر تشویق و ترغیب کند.
شکوهی یکی از فواید اهدای خون را رقیق تر شدن خون و در نهایت پیشگیری از سکته های قلبی و مغزی عنوان و تصریح کرد: دیگر فواید اهدای خون پیشگیری از انواع سرطان و همچنین چکاپ سلامت فرد اهدا کننده به صورت رایگان است.
وی با تاکید بر اینکه ۲ پروژه در حال احداث در حوزه انتقال خون استان کرمان وجود دارد گفت: یکی از این طرح ها پایگاه انتقال خون شهدا یا مشتاق کرمان است که پیش بینی میشود این طرح تا پایان سال آینده به بهره برداری برسد.
شکوهی همچنین به تشریح نقش مهم رسانه ها در قبال جامعه و فرهنگ سازی پرداخت.
نظر شما