به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا، واکاوی داده های آماری مربوط به تعطیلات سه روزه اخیر نشان می دهد همچون روال گذشته مازندران میزبان حضور میلیونی افراد بود و براساس آمار ارائه شده از سوی اداره کل میراث فرهگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در آن برهه زمانی بیش از سه میلیون و نیم نفر به استان مازندران سفر کردند.
و باز هم بنا به گفته مسوولان امر حوزه گردشگری مازندران همچون روال گذشته مقصد غالب این مسافران به نقاط و شهرستان های ساحلی استان بود.
۱۵ شهرستان مازندران از مجموع ۲۲ شهرستان جز شهرستان های ساحلی به شمار می روند. ۴۷۳ کیلومتر از ساحل دریای خزر در مازندران وجود دارد که برابر با ۵۵ درصد از سواحل شمال کشور است، با اقدامات صورت گرفته اکنون ۴۲۴ کیلومتر از سواحل دریای مازندران در این استان آزادسازی شده است.
تا اینجای موضوع مازندران و حضور میلیونی مسافران و گردشگران به استان تفاوتی با سالهای قبل و تعطیلات گذشته ندارد اما نکته حائز اهمیت در تعطیلات اخیر بدون فوت براثر غرق شدن در دریای خزر سپری شدن این آن زمان است.
موضوعی که رئیس هیات نجات غریق مازندران برآن صحه گذاشته است و استان در تعطیلات اخیر را بدون فوتی براثر غرق شدن در دریای خزر پشت سر گذاشته است.
بخشی از موضوعی که تضمین کننده ایمنی بیشتر و به صفر رسیدن تعداد فوتی های ناشی از غرق شدگی در دریای خزر در مازندران شده است مرهون اجرای طرحی که عنوان هوشمندانه را نیز با خود دارد.
هیات نجات غریق مازندران با حمایت استانداری مازندران و فدراسیون غواصی و نجات غریق از اوایل مرداد ماه طرحی را با نام ساحل امن انجام دادکه به عنوان یکی از جدیدترین شیوههای پایش ساحل و دریا به شمار می رود.
این طرح که به پیشنهاد هیات نجات غریق و توسط دانشگاه مازندران تهیه شده، تاکنون در کشور مورد استفاده قرار نگرفته و به همین دلیل مازندران به استان پیشتاز در استفاده از فناوریهای نوین ارتباطی برای پایش تصویری شناگاهها و نجات افراد در معرض غرق شدن را اجرا کرده است.
برای اجرای طرح ساحل هوشمند یک مرکز هوشمند کنترل مرکزی در بابلسر ایجاد شده و مچبندهای هوشمند و مجهزی در اختیار منجیان غریق قرار گرفته و آنها به سامانه متصل شدند؛ مچبندهایی که اخیرا وارد کشور شده و در اختیار هیات نجات غریق مازندران قرار گفته است و در آغاز به کار طرحهای سالمسازی دریا، پایش تصویری سواحل سراسر مازندران و ارتباط مستقیم منجیان با مرکز مانیتورینگ در هنگام نجات غریق در حال انجام است.
پایش مداوم و مستمر که تبعات و اثرات خود را ایمن سازی سواحل دریای خزر ایجاد کند.
ناجیان غریق هوشمند شدند
رئیس هیات نجات غریق مازندران روز چهار شنبه به خبرنگار ایرنا گفت که از اول خرداد تا اواسط مرداد ماه ناجیان غریق ۵۶۱ نفر را در دریا نجات دادند.
نقی کریمیان افزود: در این میان در سه روزه تعطیلات اخیر ۲۴ نفر از غرق شدن نجات یافتند که از این تعداد چهار نفر زن و ۲۰ نفر مرد بودند.
وی ادامه داد: بیشترین موارد نجات افراد حادثه دیده مربوط به شهرهای بابلسر، محمود آباد و عباس آباد است که از جمله شهرستان های ساحلی پُرتردد مازندران به شمار می روند.
وی گفت: با توجه به تراکم بالای جمیعت مسافر در این نقاط همواره تعداد ناجیان غریق کمتر از حد نصاب لازم بوده و این مساله موجب تاخیر در انجام عملیات می شود.
رئیس هیات نجات غریق مازندران توضیح داد : امسال در طرح سالمسازی دریا از ظریفت یک هزار و ۵۰۰ ناجی غریق به انضمام یک هزار و ۵۰۰ ناجی غریق که توسط پلاژداران، مراکز تفریحی و اقامتی خصوصی به خدمت گرفته شده اند.
وی ادامه داد : اما با توجه به گستردگی نوار ساحلی دریای خزر در مازندران به طول ۴۷۵ کیلومتر، امکان پایش صد درصدی محدوده تحت کنترل ناجیان غریق وجود نداشت و نیز اعزام سریع ناجیان غریق وجود نداشت.
کریمیان گفت: پیشتر و سالهای گذشته برای فراهم آوردن فرصت ارائه خدمات به مغروغین از ظرفیت قایقرانان و جت ران ها برای حضور سریعتر در محل حادثه استفاده می شد که این راهکار هم نتوانست در افزایش سرعت خدماتدهی کمک کند.
وی توضیح داد: امسال با اجرای طرح ساحل هوشمند و اتصال ۳۰۰ نفر از سرناجیان غریق مازندران به مچ بندهای مورد نظر توانستیم به دستاوردهای خوبی در کنترل تعداد غریق دست یابیم.
رئیس هیات نجات غریق مازندران گفت: با توجه به اتصال سرناجیان به این مچ بندها و اتصال به سامانه بمحض اعلام بروز حادثه در منطقه تحت کنترل آنها بدون اطاله زمان برای تماس با مجموعه های مرتبط برای اعزام نیرو با زدن دکمه بروز حادثه نیروها به موقعیت مورد نظر اعزام می شوند.
وی در زمینه سرعت کار و اعزام ناجیان غریق به محل وقوع حادثه با اجرای این سامانه نیز گفت :در کمتر از ۲ دقیقه نیروها در محل حضور می یابند.
نظر شما