نقی کریمیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: افراد نجات یافته در روزهای اخیر شامل چهار زن و ۲۰ مرد بودند که با اقدام بهموقع ناجیان غریق از مرگ حتمی آنها جلوگیری شد.
وی بیشترین نجات یافتگان را مربوط به سواحل بابلسر، محمود آباد و عباس آباد اعلام کرد و ادامه داد : این میزان آمار نجات یافتگان در دریا آن هم بدون فوت غریق در سواحل دریای خزر بی سابقه بوده است که نشان دهنده تلاش های وافر ناجیان غریق، امداگران و نیز نیروهای دریابانی است.
رییس هیات نجات غریق مازندران گفت: از آغاز اجرای طرح دریا و حضور ناجیان غریق در سواحل دریای خزر در این استان از تاریخ اول خرداد ماه تاکنون ۵۶۱ نفر غریق توسط ناجیان نجات یافتند.
وی اضافه کرد :یک هزار و ۵۰۰ ناجی غریق در سواحل دریای خزر مستقر هستند و عملیات امداد و نجات و پایش منطقه ای به طول ۴۷۵ کیلومتر از ساحل دریا را انجام می دهند.
کریمیان با اشاره به شناسایی ۵۵۰ نقطه حادثه خیز و استقرار ناجیان غریق در این نقاط اظهار داشت :علاوه بر این تعداد ناجی غرق، نهادها، پلاژ ها، متل ها و ویلاداران برای تامین امنیت مسافران در سواحل دریا مبادرت به کارگیری یک هزار و ۵۰۰ ناجی غریق کردند و حق الزحمه این افراد توسط همین بخش پرداخت می شود.
وی گفت : در مجموع روزانه سه هزار ناجی غریق در سواحل دریای خزر در مازندران مستقر هستند و به افراد خدمات می دهند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران پیشتر از کاهش آمار غرق شدگان در دریای خزر در سالجاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به میزان ۴۵ درصد خبرداد.
روح الله سلگی در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: این مهم در حالی محقق شد که امسال در مقایسه با پارسال شمار گردشگران ورودی به این استان روند افزایشی داشت.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۴۵ میلیون نفر شب اقامت در استان ثبت شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته هفت درصد افزایش داشت.
معاون استاندار مازندران، علت کاهش آمار مغروقین در سواحل مازندران در سالجاری را علاوه اتخاد تمهیدات مناسب، تجهیز ناجیان غریق به امکانات مورد نیاز و استفاده و بکارگیری از امدادگران هلال احمر عنوان کرد و گفت که این نیروها در قالب طرح سالمسازی دریا از اول خردادماه در سواحل مستقر شده بودند.
سلگی از فرمانداران شهرستان های تابعه استان خواست از ظرفیت اقتصاد دریا برای ایجاد اشتغال برنامه ریزی کنند.
معاون استاندار مازندران تصریح کرد: نمایشگاه های تابستانه عرضه سوغات و صنایع دستی در نوار ساحلی و تفرجگاه های مازندران احداث شود.
سلگی گفت: با تلاش های استاندار مازندران، طرح های اقتصادی در دریا با پنج سال اجاره در سواحل به سرمایه گذاران واگذار می شود و این اقدام می تواند به ایجاد طرح های مطلوب و ساماندهی سواحل کمک کند.
وی از سرمایه گذاران دعوت کرد تا طرح های اقتصادی خود را در نوار ساحلی به فرمانداران ارائه کنند.
امسال با ابلاغ استاندار مازندران مبنی بر انتخاب جمعیت هلال احمر به عنوان مسول پیشگیری از کاهش غریق در دریای خزر معرفی شد. پیش از این و در سالهای قبل مسؤولیت این کمیته برعهده اداره کل ورزش و جوانان بود که با تصمیم و نگاه تخصصی استاندار این مهم به هلال احمر به عنوان نهاد تخصصی در حوزه امداد و نجات سپرده شده است.
نظر شما