۱۸ مرداد ۱۴۰۲، ۹:۲۵
کد خبر: 85193571
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

یک قلاده خرس قهوه‌ای در سوادکوه کشته شد

۱۸ مرداد ۱۴۰۲، ۹:۲۵
کد خبر: 85193571
یک قلاده خرس قهوه‌ای در سوادکوه کشته شد
عکس آرشیوی است

ساری - ایرنا - رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران گفت: یک قلاده خرس قهوه‌ای گرسنه که برای خوردن میوه به یکی از خانه باغ های روستایی شهرستان سوادکوه رفته بود، با شلیک گلوله تلف شد.

کوروس ربیعی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: لاشه یک قلاده خرس که با شلیک گلوله تلف شده بود در ارتفاعات ورسک سوادکوه پیدا شد.

وی با اشاره به اینکه بعد از اطلاع از این حادثه گروه محیط بانی به منطقه اعزام شدند، افزود: شواهد جسمی و جای زخمی که بر تن این خرس وجود دارد نشان می‌دهد این خرس بالغ بر اثر شلیک گلوله تلف شده است.

رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران ادامه داد: تحقیقات در این زمینه برای شناسایی شکارچی متخلف آغاز شده است.

وی گفت: با توجه به وجود باغات میوه در این منطقه احتمال دارد این قلاده خرس به باغ‌های اطراف برای تغذیه رفته باشد که هدف گلوله قرار گرفته است.

این مقام مسوول با بیان اینکه تخریب زیستگاه‌ها موجب نزدیک شدن خرس‌ها به باغات میوه می‌شود، نزدیک شدن خرس‌ها به باغ‌ها و مزارع نشان می‌دهد خرس برای تامین غذا در ارتفاعات مشکل دارد و این خطر را به جان می‌پذیرد تا برای تغذیه به باغات نزدیک شود.

ربیعی با اشاره به اینکه تلاش برای یافتن ضارب این حیوان در حال انجام است، ‌گفت که خرس قهوه ای گونه جانوری حفاظت شده به شمار می رود و گونه در معرض خطر انقراض نیست.

وی اظهار داشت :‌ با توجه به تفاهم نامه همکاری میان صندوق محیط زیست و بیمه کشاورزی هر گونه خسارت ناشی از حضور حیوانات از طریق این صندوق بیمه جبران می شود و کشاورزان در صورت خسارت ناشی از حضور حیوانات را با اسناد به محیط بانی منطقه خود اعلام کنند.

رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران گفت که آمار دقیقی از تعداد خرس های قهوه ای در استان وجود ندارد اما مشاهدات نشان می دهد که جمعیت این گونه جانوری خوب است.

آمارهای محیطی زیستی ها و نتایج سرشماری‌ها نیز نشان از رشد و تنوع حیات‌وحش در مازندران دارد، ۳۵۰ گونه پرندگان، ۶۳ گونه پستانداران، ۲۸ گونه مارسمی و نیمه سمی، ۱۷۰ گونه مارمولک و سوسمار و ۹ گونه دوزیستان تنها بخشی از حیات پرتنوع وحش در مازندران است.

شکم پرستی، کاردست خرس قهوه‌ای سوادکوه داد

خرس قهوه ای را بشناسید

خرس قهوه ای یکی از گوشتخوارانی است که تلاش های حفاظتی و پژوهشی گسترده ای در در سرتاسر حوزه انتشار این گونه در اروپا، آسیا و آمریکای شمالی اروپا، آسیا و آمریکای شمالی به آن اختصاص یافته است. با این حال، این گونه در محدوده قفقاز و خاورمیانه به شدت کمتر از سایر بخش های محدوده پراکنش خود مورد بررسی قرار گرفته است.

همچنین به گزارش انجمن یوزپلنگ ایرانی، اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت IUCN در برنامه عمل حفاظت از خرس ها در سال ۱۹۹۹، به گفتن عبارت “جمعیت کوچک” درباره خرس های ایران بسنده کرده و حتی برخی وب سایت ها، خرس های خاورمیانه را تقریبا منقرض شده پنداشته اند.

از سال ۱۳۸۵ خرس قهوه ای به عنوان یکی از گونه های گوشتخواران بزرگ جثه ایران در برنامه های مطالعاتی انجمن یوزپلنگ ایرانی بوده و برنامه های متعددی برای حفظ آن در مناطق مختلف ایران، بخصوص منطقه حفاظت شده البرز مرکزی شمالی و استان لرستان به عنوان ۲ نماینده البرز و زاگرس درحال اجرا می باشد. تیم مستندسازی انجمن نیز طی سال های اخیر درحال تولید مستندی درباره زندگی این زیرگونه کمتر شناخته شده کشورمان می باشد.

نقشه های موجود در اتحادیه جهانی حفاظت نیز به صورت نادرستی بیان نموده که خرس ها در بخش های عظیمی از ایران منقرض شده اند، درحالیکه خرس های ایران هنوز در بخش های گسترده ای پراکنش تاریخی خود را همچنان حفظ کرده اند.

ازسوی دیگر، طی یک قرن اخیر، تنها حدودا ۱۰ مقاله علمی در مجامع علمی درباره خرس های قهوه ای خاورمیانه و قفقاز منتشر شده است که نشان از ضعف دانش موجود دارد. درعین حال، سه مقاله تابحال درباره خرس قهوه ای در ایران به چاپ رسیده است.

درخصوص جمعیت خرس قهوه ای در ایران نیز آمار قابل اتکایی وجود ندارد، بطوریکه کارشناسان قدیمی جمعیت خرس قهوه ای را ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ عدد برای کل کشور می دانند، هرچند که بعید است این آمار منطقی باشد.

نخستین پژوهش دانشگاهی خرس قهوه ای در سطح تحصیلات تکمیلی نیز در ایران مربوط به سال های اخیر می باشد که درسال ۱۳۸۶ صورت گرفت. با این حال، خرس قهوه ای موفق به جلب توجه محققان ایرانی در سال های اخیر شده و درحال حاضر، حدود پنج پایان نامه تحصیلات تکمیلی در این مورد توسط محققان جوان ایرانی درحال اجرا می باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha