به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، خبرهایی در چند وقت اخیر مبنی بر اجاره مدارس دولتی به مدارس غیرانتفاعی در منطقه ۳ شهر تهران در رسانهها و شبکههای مجازی انتشار یافت که واکنشهای بسیاری را به همراه داشت.
براین اساس عنوان شده است که در منطقه ۳ شهر تهران، ۱۴ دبیرستان دخترانه دولتی بود که در ۱۰ سال گذشته، ۴ مدرسه آن به غیرانتفاعی و از ۹ مدرسه پسرانه نیز ۲ مدرسه از دولتی به غیرانتفاعی تبدیل شده است که اطلاعی از نحوه چگونگی واگذاری آنها وجود ندارد.
اما این موضوع با توجه به در اولویت بودن مدارس دولتی و در مواقعی کاهش ظرفیت مدارس برای ثبتنام دانشآموزان منطقه و مناطق همجوار انتقاد بسیاری از شهروندان را به همراه داشت.
در این راستا، سید جعفر سادات رسول رئیس اداره حقوقی، املاک و حمایت قضایی کارکنان اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار ایرنا درباره روند اجاره این مدارس توضیح داد: مدارس دولتی به مدارس غیر دولتی واگذار نمیشود، حوزه مدارس غیردولتی جدا از مدارس دولتی است.
وی افزود: مدارس غیردولتی در قانون تاسیس مدارس غیردولتی مصوب سال ۹۵ و آیین نامه اجرایی ماده ۱۲ مصوب سال ۹۶، میتوانند در خواست مجوز کنند و در صورت کسب این مجوز، روند راه اندازی و روال متفاوت را طی میکنند.
رئیس اداره حقوقی، املاک و حمایت قضایی کارکنان اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه مدارس غیردولتی کمک کننده به مدارس دولتی هستند، یادآورشد: به نوعی آنها را کمک نظام تعلیم و تربیت میبینیم.
سادات رسول عنوان کرد: گاهی افراد مجوز میگیرند و املاکی را اجاره میکنند و با این مجوز سازمان نوسازی مدارس قابلیت استحکام را تایید یا رد میکند و پس از تایید سازمان نوسازی، موضوع در شورای نظارت استان و منطقه مطرح میشود و پس از تایید صلاحیت، مجوز راهاندازی هم داده میشود اما مدرسه دولتی به هیچ عنوان نمیتواند به مدرسه غیردولتی تبدیل شود.
وی همچنین درباره واگذاری مدارس در منطقه سه تهران اظهار کرد: این واگذاری در منطقه سه برای املاک استیجاری بوده است، در واقع املاکی بوده که آموزش و پرورش و مناطق اعلام کردهاند که در سطح منطقه مازاد است.
رئیس اداره حقوقی، املاک و حمایت قضایی کارکنان اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران با تاکید براینکه اولویت با مدارس دولتی است، گفت: در واقع به این صورت است که ظرفیت مدارس در منطقه تامین شده و کمبود فضا نداریم اما یکسری املاک وجود دارد که میخواهیم برای اجاره واگذار کنیم.
سادات رسول افزود: بطور مثال یک موسس مدرسه غیردولتی مجوز گرفته که به جای اجاره از شخص حقیقی، ملکی را از آموزش و پرورش اجاره کند و این منافات قانونی با هم ندارد.
وی اظهار کرد: منطقه املاک مازاد خود را اعلام میکند و در کمیته فضای منطقه و پس از آن استان مصوب میکنند و به آنها اعلام میشود که مجموعه برای اجاره در یک فرآیند تحصیلی سه ساله این مدارس اجازه داده میشود و پس از آن براساس تشخیص منطقه، اگر تراکم دانشآموزی افزایش یابد با توجه به اینکه اولویت با مدارس دولتی است به صورت دولتی و پس از آن اگر مدارس دولتی نیاز نداشت باز هم میتواند به صورت اجاره واگذار کند.
نظر شما