به گزارش ایرنا، بنیاد شهید و امور ایثارگران در ۲۲ اسفند ۱۳۵۸ خورشیدی براساس فرمان امام خمینی(ره) به منظور تجلیل و تکریم از شهدا، جانبازان، ایثارگران و خانواده های مکرم آنان تشکیل شد.
از همان ابتدا اساسنامه این نهاد شکل فرهنگی داشت و در آن به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت توجه شده بود ولی در ادامه به مسایل معیشتی هم توجه شود و این نهاد، شکل خدماتی نیز به خود گرفت.
بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان در خدمترسانی به خانوادهها و فرزندان شهدا، جانبازان و ایثارگران برنامههای مختلفی را اجرا میکند تا بتواند رضایت این قشر را کسب کند.
یکی از اقداماتی که بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان در حمایت از جامعه هدف انجام میدهد، ساخت مجموعه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار است.
خبرنگار ایرنا به سراغ عباس برزگر مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان رفته و با او در رابطه میزان پیشرفت این پروژه گفت و گو کرده است.
ایرنا. ساخت مجموعه فرهنگی و ورزشی ایثار با چه هدفی در حال انجام است؟
مجموعه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار زنجان با هدف ارائه خدمات توانبخشی به جامعه هدف بنیاد شهید در حال ساخت است.
در کل با توجه به کاربریهای مختلفی که دارد میتواند در آینده مورد استفاده عموم مردم از لحاظ تجهیزات پزشکی قرار بگیرد.
ایرنا. درباره مشخصات پروژه توضیح دهید؟
این مجموعه در زمینی به مساحت ۲.۷ هکتار و با زیربنای بالغ بر ۱۲ هزار متر مربع در حال احداث بوده و شامل بخشهایی از قبیل بخش فرهنگی، توانبخشی و ورزشی است.
ایرنا. پیشرفت فیزیکی پروژه چقدر است و کی به پایان میرسد؟
پروژه مجموعه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار زنجان در حال حاضر ۷۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
درباره اتمام آن نمیتوان نظری داد، چون این پروژه در انتظار تکمیل با استفاده از اعتبارات دولتی است.
ایرنا. پروژه از محل اعتبارات استانی ساخته میشود یا ملی؟
طی سفر رییس جمهور به استان زنجان در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل و تجهیز مجموعه مصوب شد و مبلغ چهار میلیارد تومان طی سال ۱۴۰۰ تخصیص یافت و عملیات عمرانی آغاز شد.
در سال ۱۴۰۱ نیز مبلغ ۱۱ میلیارد تومان به این پروژه تخصیص یافته و در حال حاضر پروژه فعال است و پنجرههای بخش فرهنگی نصب شده و بخش عمده ای از تاسیسات خریداری شده است. آخرین صورت وضعیت پیمانکار به مبلغ ۲۰ میلیارد تومان توسط مشاور تایید شده که اعتبار کافی برای پرداخت آن وجود ندارد و در صورت تامین نشدن اعتبار پروژه دوباره تعطیل خواهد شد.
در سال ۱۴۰۱ نیز مبلغ ۱۱ میلیارد تومان به این پروژه تخصیص یافته و در حال حاضر پروژه فعال است و پنجرههای بخش فرهنگی نصب شده و بخش عمده ای از تاسیسات خریداری شده است.
آخرین صورت وضعیت پیمانکار به مبلغ ۲۰ میلیارد تومان توسط مشاور تایید شده که اعتبار کافی برای پرداخت آن وجود ندارد و در صورت تامین نشدن اعتبار، پروژه دوباره تعطیل خواهد شد.
در حال حاضر زمین مجموعه دارای معارض بوده و پیگیریها و جلسات مختلفی از طریق مراجع استانی، شورای اسلامی، شهرداری شهر زنجان و اداره کل راه و شهرسازی استان زنجان برای رفع مشکل سند در دست اقدام است.
ایرنا. هیچ کدام از بخشهای پروژه افتتاح نشده است؟
بخش ورزشی این مجموعه به متراژ یکهزار و ۶۶۰ متر مربع و در یک طبقه ساخته شده که شامل سالن چند منظوره و زمین چمن مصنوعی بوده که به بهره برداری رسیده و در حال سرویس دهی است.
همچنین بخش استخر نیز تکمیل و تجهیز شده و با افتتاح آن در سال ۱۳۹۳ در حال سرویسدهی به ایثارگران و عموم شهروندان است.
ایرنا. غیر از آن، کدام بخشها پیشرفت قابل قبولی دارد؟
بخش فرهنگی این مجموعه به متراژ سه هزار و ۹۴۵ متر مربع و در چهار طبقه شامل سالن مهد، گالری ( ٧٠٠ متر مربع)، نمازخانه، اتاق سمینار، آمفی تئاتر (با ظرفیت ۴٠٠ نفر) کلاسهای درس، قرائت خانه و سالن مطالعه، مخزن کتاب و نشریات و کارگاهای نقاشی و موسیقی است که سفتکاری آنها به اتمام رسید و بخشی از نازککاری و تاسیسات آن نیز انجام شده است.
ایرنا. بخش توانبخشی در چه وضعیتی قرار دارد؟
بخش توانبخشی مجموعه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار زنجان به متراژ ۶ هزار و ۵۰۵ متر مربع و در چهار طبقه در حال احداث است.
این بخش شامل پارکینگ، سالن ژیمناسیوم، حرکت تعلیقی، انبار، کارگاه و نمایشگاه اروتز و پروتز، رستوران(به ظرفیت تقریبی ٣٠٠ نفر) و بخشهای پرستاری، هیدروتراپی، بخشهای مشاوره و اتاقهای شبیهسازی خیابان و منزل است.
در حال حاضر، سه هزار و ۷۹۴ ایثارگر متقاضی شغل هستند و اطلاعات خود را در سامانه ثبت کرده اند که در حال پیگیری امور مربوط به اشتغالزایی این افراد هستیم، از این تعداد ۲ هزار و ۳۰۰ نفر در شهرستان زنجان ساکن هستند و یک هزار و ۱۰۰ نفر مربوط به بقیه شهرستانها است.
ایرنا. درباره اشتغال ایثارگران هم توضیح میدهید؟
در حال حاضر، سه هزار و ۷۹۴ ایثارگر متقاضی شغل هستند و اطلاعات خود را در سامانه ثبت کرده اند که در حال پیگیری امور مربوط به اشتغالزایی این افراد هستیم، از این تعداد ۲ هزار و ۳۰۰ نفر در شهرستان زنجان ساکن هستند و یک هزار و ۱۰۰ نفر مربوط به بقیه شهرستانهاست.
همچنین یک هزار و ۸۵۰ نفر از جانبازان بالای ۲۵ تا ۶۹ درصد، ۴۵۱ نفر از والدین، همسران، برادران و خواهران شهدا و همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد بیکار هستند.
البته یک هزار و ۱۲۷ نفر از همسران و فرزندان آزادگان زیر یک سال اسارت و ۳۵۶ نفر از فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد، بیکار هستند که ۱۰ درصد کل بیکاران جامعه ایثارگری را شامل میشوند.
ایرنا. مهمترین مشکل در اشتغالزایی ایثارگران چیست؟
شرکتهای بزرگ و تاثیرگذار در حوزه اشتغال برای جذب سهمیه ۲۵ درصد و پنج درصد ایثارگران قول داده اند که طبق قانون جامع ایثارگری عمل کنند، اما متاسفانه در شرکتهای خصوصی که به نحوی وابسته دولت هستند از قبیل نختایر و پارسسوئیچ که از طریق آزمون جذب نیرو دارند تاکنون این قانون اعمال نشده ولی شرکت ایران ترانسفو سهیمه ایثارگران را لحاظ کرده است.
البته در جذب نیرو توسط دستگاههای اجرایی سهم ۲۵ درصد و پنج درصد از طریق سازمان سنجش اعمال میشود و دستگاههایی که سالانه نیرو جذب میکنند باید سهمیه ایثارگران را لحاظ کنند.
نظر شما