شیراز - ایرنا - به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه روز پنجشنبه در نشست جهاد تبیین در حرم مطهر شاهچراغ (ع)، افزود: ۷۰ درصد مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی مربوط به علم و فناوری و ۱۰ درصد نیز میان حوزه علم و فرهنگ مشترک بود که این تصمیمات در حوزه علم و فناوری تا ۶۰ درصد عملیاتی شده اما در حوزه فرهنگ پنج تا ۱۰ درصد به اجرا رسیده است.
وی اظهار کرد: یکی از عوامل موفق نبودن این شورا در عرصه فرهنگ اولویت دادن به علم و فناوری بوده اما در این دوره فعالیت شورا فرهنگ نسبت برابر ۵۰ به ۵۰ درصدی با علم و فناوری دارد.
خسروپناه اضافه کرد: دومین عامل موفق نبودن کشور در اجرای مصوبات فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی نبود یک ستاد رصد در این شورا است که اکنون در این زمینه گامهای خوبی برداشته شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اکنون ۶۵ مرکز رصدی در کشور شناسایی شده که ارتباطی با شورای عالی انقلاب فرهنگی نداشتند، یک مرکز رصد تشکیل شد که کار ستادی انجام میدهد و تا کنون با ۴۰ مورد از این ۶۵ مرکز رصدی مرتبط شده است.
وی با اشاره به اولویت بخشی به آموزش و پرورش در این دوره از فعالیت شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: این گفته که سند تحول آموزش و پرورش آرمان گرایانه و غیر عملیاتی است به هیچ عنوان صحیح نیست و در مسیر اجرای آن شورای عالی آموزش و پرورش باید تحول یابد چرا که امروز توانمندی لازم را ندارد.
هماکنون سه زیست جهان پرجمعیت در کشور شکل گرفته است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در زمان حاضر در کشور با سه زیست جهان انقلاب اسلامی، پسا مدرن و شبه انقلابی منفعت گرا مواجه هستیم که در منش، بینش و کنش عملکرد متفاوتی دارند.
این مسوول با بیان اینکه جمعیت جوانان و نوجوانان در ۲ زیست جهان انقلاب اسلامی و پسا مدرن پرشمار هستند، افزود: نماینده زیست جهان نخست حاج قاسم سلیمانی و دانشمندانی چون شهید شهریاری، علیمحمدی و احمدی روشن و شهدای زنده ای است که اکنون در عرصههای علمی، فرهنگی و اجتماعی فعال هستند.
وی اضافه کرد: در ۶ ماه گذشته بسیاری از این افراد شناسایی شده و به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیوند خوردهاند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ما دانشمندانی مانند شهدای هستهای در دانشگاههای کشور کم نداریم اما در زیست جهان پسا مدرن زندگی میکنند و نه تنها گامی برنمی دارند بلکه دانشجویان را نیز به مهاجرت تشویق میکنند در حالی که هستند اساتید زیست بوم نخست که با وجود ۲ بار سکته ، ایستاده و با همراهی دانشجویان انقلابی دعوت نامههای آمریکا را پاره میکنند برای خودکفایی کشور در کوانتوم تلاش میکنند.
خسروپناه بیان کرد: گروهی که در زیست جهان انقلاب اسلامی قرار دارند معتقد به نظریه مقاومت و تلاش برای تمدنسازی است در حالی که زیست جهان پسا مدرن استکبار پذیر، اومانیست، نسبی گرا و پوچ گرا است و به دنبال تفاوت بینشها منش آنها نیز متفاوت است.
وی افزود: از این رو حتی مرگ این ۲ گروه نیز متفاوت است یکی رشادت و شهادت را برمیگزیند و یکی به نهلیست و خودکشی میرسد.
خسروپناه گفت: در عرصه تولیدات فرهنگی نیز این زیست جهان های متفاوت وجود دارد که در تولید فیلم موسسات اوج و فیلیمو نمونههایی از آن است.
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه امروز دیگر تاریخ مصرف دسته بندی اصلاح طلب و اصولگرا در جریان سیاسی کشور گذشته است، امروز زیست جهان تازهای شکل گرفته و در مقابل گروه انقلابی، گروه شبه انقلابی، منفعتطلب و طلحه و زبیری شکل گرفته که به اسم اصولگرایی با نیرنگ و مکارانه عمل میکنند و به دنبال کسب منفعت هستند.
وی به عنوان نمونه بیان کرد: امروز سالانه ۱۰۰ میلیارد نخ سیکار از سوی شرکتهای آمریکایی در ایران تولید میشود و در حالی که مالیات دخانیات در جهان ۷۰ تا ۹۰ درصد است در ایران ۱۸ درصد است و وقتی نیروهای انقلابی مجلس شورای اسلامی خواستند آن را به ۳۶ درصد برساند، عده ای استان ند و نگذاشتند.
خسروپناه عنوان کرد: امروز "اختاپوس هایی" شکل گرفته که عامل زمینخواری و ایجاد تنش در مسکن است.
وی اعلام کرد: به تازگی میز دخانیات ذیل بخش اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفت که برای حل چالشهای این حوزه فعال است و مدام نیز با تهدید این اختاپوس ها مواجه است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: امروز این گروه شبه انقلابی برای نظام اسلامی خطرناکتر است و سیاستگذاری و تنظیم گری باید به نحوی باشد که جلو آنها را بگیرد.
جذب قشر خاکستری پسامدرن نیازمند کار فقهی، حکمتی و علکی در عرصه حکمرانی
خسروپناه گفت: راه حل مشکلات کشور و جذب قشر خاکستری زیست جهان پسامدرن این است که در حوزه حکمرانی هم حرفی برای گفتن داشته باشیم وهم به خوبی آن را اجرا کنیم چرا که این افراد با دیدن نتایج مثبت این حکمرانی ولایی جذب آن میشوند.
وی اظهار کرد: اکنون مردم سالاری دینی به خوبی مورد بحث علمی، فقهی و حکمی قرار نگرفته و باید این خلا پر شود.
خسروپناه افزود: در نظام بانکداری تا کنون فقه مالی نظام حکمرانی بازاری وجود داشته و در پاسخ به استفتا بانکها توجیح فقهی فعالیت آنها را ارائه و پازل آنها را تکمیل کرده در حالی که فقه باید به مستضعفان کمک کند.
وی ادامه داد: برای ایجاد حکمرانی ولایی در ایران نیازمند سه پارادایم حکمت، فقه و علم هستیم تا حکمرانی در همه عرصهها از جمله صنعت و آموزش و پرورش در آن بگنجد.
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: در هر عرصهای که با نظام حکمرانی به پیش رفتیم و بخوبی اجرا شد، شاهد موفقیت بودیم که در این زمینه میتوان به کسب رتبه چهارمی ایران در زمینه نانو در سطح جهان اشاره کرد که نتیجه طی این فرآیند در این حوزه است.
نظر شما