گردشگری سلامت و طب سنتی ایرانی اسلامی فرصت استثنایی برای اقتصاد ایران است

تهران- ایرنا- موسس «دهکده سلامت»، گردشگری سلامت بر مبنای طب سنتی ایرانی و اسلامی را یک فرصت استثنایی برای ارتقاء اقتصاد ایران در سطح منطقه و جهان دانست و گفت: سبک زندگی بر مبنای طب سنتی، اولین و مهمترین سوغات گردشگری سلامت است، الگویی که در فرایند درمان، بر اصلاح شیوه خوردن و آشامیدن و خوابیدن افراد تاکید دارد.

به گزارش خبرنگار گردشگری ایرنا، در حال حاضر در جهان ۸۰ درصد گردشگری سلامت مبتنی بر طبیعت درمانی و تندرستی و ۲۰ درصد بر پایه گردشگری درمانی و پزشکی است، اما متاسفانه در ایران سهم طبیعت درمانی و تندرستی کمتر از ۱۰ درصد است. از طرفی سهم گردش مالی طبیعت درمانی و گردشگری تندرستی در جهان ۶۴۰ میلیارد دلار است در صورتی که کل گردش مالی گردشگری پزشکی ۱۵۰ میلیارد دلار است.

گردشگری درمانی و پزشکی (Medical Tourism)، طبیعت درمانی (Nature Cure) و گردشگری تندرستی (Wellness Tourism) ارکان اصلی گردشگری سلامت (Helth Tourism) هستند؛ اگرچه گردشگری سلامت یکی از بخش‌های مهم و در حال رشد تجارت بین‌المللی گردشگری در جهان است، اما در ایران با همه ظرفیت‌های با ارزش و غنی از دانش طب سنتی تا امکانات و لوازم، کاملا مغفول مانده است.

به‌رغم ظرفیت هایی مانند ‌چشمه‌های آب‌های معدنی و گیاهان دارویی متاسفانه طب سنتی ایرانی اسلامی با قدمت تاریخ پزشکی ایران که بخشی عمده‌ای از طبیعت درمانی تندرستی است در ایران ناشناخته باقی مانده است که باید با سرمایه‌گذاری و اطلاع‌رسانی و بازایابی هدفمند، این حوزه به گردشگران و متقاضیان معرفی شود.

گردشگری سلامت و طب سنتی ایرانی اسلامی فرصت استثنایی برای اقتصاد ایران است
دکتر حسن اکبری متخصص طب سنتی ایرانی اسلامی

الگوی «دهکده سلامت» چندین برابر اقتصاد نفتی ارزآوری دارد

دکتر اکبری عضو هیات‌ علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار گردشگری ایرنا اظهار داشت: یکی از معیارهای «نگاه به درون» که رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید دارند، همین طب سنتی ایرانی اسلامی است، نه اینکه ما یارانه درآمد نفتی خودمان را به درمان بدهیم و گردشگر سلامت خارجی از آن استفاده کند، این روند باید اصلاح شود، گردشگری سلامت واقعی این است که از همه ظرفیت‌های درونی خودمان از دانش طب سنتی ایرانی اسلامی به نحو شایسته استفاده کنیم.

موسس دهکده سلامت تصریح کرد: هزینه درمان، جراحی و دندان‌پزشکی در اروپا و آمریکا به شدت بالاست، از طرفی ایران به دارو، تجهیزات و بیمارستان یارانه می دهد، به همین دلیل برای بیماران خارجی مقرون به صرفه اقتصادی است، پس گردشگری سلامت ایران نسب به اروپا و سایر کشورها جذابتر است، این که برای سودآور نیست آنها از یارانه ملی ما بهره برداری می کنند، اتفاقا دلار چندانی هم خرج نمی کنند.

ضرورت اصلاح روند کنونی گرشگری سلامت ایران

دکتر اکبری تاکید کرد: اینکه بیماری از هر جای دنیا صرفا برای یک عمل جراحی زیبایی، ترمیم دندان، باروری به ایران بیاید و به کشورش برگردد، گردشگری سلامت محسوب نمی‌شود، روند کنونی باید اصلاح شود، گردشگری سلامت واقعی این است که ما از همه ظرفیتهای درونی خودمان از دانش طب سنتی ایرانی اسلامی به نحو شایسته استفاده کنیم.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: پیشنهاد ما به سیاستگذاران و تصمیم گیران کشور که به دنبال توسعه گردشگری سلامت هستند این است که در استان های مرزی کشور مرکز و مجتمع های گرشگری سلامت با عنوان «دهکده سلامت» احداث شود، این مراکز هم امنیت فرهنگی و اجتماعی تامین می کنند، هم به توسعه اقتصادی، اشتغال و تولید ثروت کمک می کند. اگر الگوی صحیحی از دهکده سلامت برای توسعه گردشگری سلامت طراحی شود، چندین برابر اقتصاد نفتی می تواند درآمد و ارزآوری داشته باشد.

« گردشگری سلامت بر مبنای طب سنتی ایرانی و اسلامی یک فرصت استثنایی ارتقا اقتصاد ایران در سطح منطقه و جهان است، گردشگری سلامت ایران با الگوی «دهکده سلامت» به جای تقلید از دیگران می تواند الگوی بهداشت و درمان برای جهان باشد »

طب سنتی نگاه مردم جهان را به ایران جلب می کند

دکتر اکبری گفت: پیشنهاد ما این است در هر کشوری که رایزنی فرهنگی داریم، یک میز طبی سنتی بگذاریم مردم آن کشور رایگان درمان شوند، در ارمنستان تجربه خوبی داشتیم، مکانی را مشخص کرده بودیم تابلو زده بودیم «معاینه رایگان طب سنتی ایران»، بیمارانی که از روش های دیگر درمان نشده بودند، از روش درمان ما بسیار استقبال و تشکر می کردند، با طب سنتی ایران می توانیم نگاه مردم جهان را به سمت ایران، مردم ایران، دانش ایرانیان، و انقلاب اسلامی جلب کنیم. کاری که با هزاران پوستر تبلیغاتی و ساعت ها سخنرانی نمی‌توان انجام داد.

موسس دهکده سلامت تصریح کرد: از طرفی با احداث مراکز و مجتمع های گردشگری سلامت در داخل ایران که بخش درمان، تغذیه و اقامتگاه دارند، و البته با روش صحیح درمان به سبک حکیم ابن سینا که بر اصلاح سبک زندگی تاکید دارد، بیماران را درمان کنیم، بیماری های بدون درمان را مدیریت و کامل درمان کنیم.

گردشگری سلامت و طب سنتی ایرانی اسلامی فرصت استثنایی برای اقتصاد ایران است
اقامتگاه گردشگران سلامت

گردشگری سلامت یعنی انسان‌سازی در فضایی دور از هیاهو

دکتر اکبری با اشاره به نسخه درمانی حکیم ابن سینا توضیح داد: اولین گام برای درمان، اصلاح سبک زندگی است و از هوای پاک و سالم شروع می شود، اصلاح سبک زندگی بر مبنای طب سنتی ایرانی اسلامی اولین و مهمترین سوغات گردشگری سلامت است بر اساس توصیه ابن سینا برای درمان بیمار اول باید سبک زندگی او را تغییر کند، در مرحله اول «هوای سالم» نیاز است، ابن سینا در زمانی این را گفته است که آلودگی هوا وجود نداشته اما اولین مرحله درمان است، پس یک مجتمع گردشگری سلامت باید در منطقه‌ای که هوای پاک وجود دارد، احداث شود.

وی بیان کرد: برای درمان علاوه بر درمان جسم بیمار، ابعاد روحی و روانی و معنوی او را هم در نظر می گیریم، بیماری شاید اهل نماز و مناجات و ارتباط با خدا نباشد، تلاش می کنیم با این ارتباط معنوی و تماشای عظمت خلقت روح و جانش هم اعتلا پیدا کند، بی نمازها، نماز خوان شوند، نمازخوان ها، نماز اول وقتخوان و نماز شب خوان شوند.

یک مجتمع گردشگری سلامت باید در منطقه‌ای که هوای پاک وجود دارد، احداث شودموسس دهکده سلامت گفت: گردشگری سلامت که مورد توجه ما گردشگری انسان‌ساز است. صرفا درمان جسم و ماده نیست، درمان روح و جان هم هست، باید ما را به یاد خالقی بیاندازد که شگفت انگیزترین موجود را افریده است، دهکده سلامت ابعاد مادی و معنوی انسان را همزمان در نظر می گیرد.

متخصص طب سنتی ایرانی اسلامی تاکید کرد: در گردشگری سلامت باید به درمان بیماری ها و استرس های روحی و روانی هم توجه شود؛ غم، شادی، افسردگی، امید، یاس و نگرانی جز اعراض نفسانی است، یک مرکز گردشگری سلامت، باید در فضایی دور از هیاهو احداث شود در طراحی آن به عناصر فضای سبز، معماری نور، رنگ بندی اجزا و بناها، اندازه اتاق ها و حتی جنس تجهیزات و تاسیسات آن توجه شود؛ مثلا رنگ های اخرایی، آبی، سبز و رنگ چوب الهام از طبیعت است؛ میتواند در آرامش روانی فضای یک مجتمع گردشگری سلامت موثر باشد، اخراییِ دیوارها رنگ پوست انسان است؛ آبی فیروزه ای کاشی ها رنگ آب و آسمان است، رنگ چوب درها و سبزی درختان همه رنگ طبیعت است، این رنگها اعراض نفسانی را از بین می برد.

مجتمع گردشگری سلامت «دهکده سلامت» بر مبنای توصیه‌های پزشکی و درمانی حکیم ابن سینا و با تاکید بر مثلث سلامت طراحی شده و شامل اقامتگاه، درمانگاه، داروخانه گیاهی، شربتخانه نانوایی سنتی، رستوران غذاهای سنتی است؛ راس اول این مثلث سبک زندگی، راس دوم خوراک حیوانی، گیاهی و معدنی سالم و راس سوم ورزش است، که خلاصه کتاب قانون ابن سینا است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha