مجید محبی روز یکشنبه در گفت وگو خبرنگار ایرنا اظهارکرد: بر اساس اعلام سازمان هواشناسی تا چهارشنبه وزش باد شدید و گردوخاک، دربعضی ساعات طوفان گردوخاک در شمال استان پیش بینی می شود و فردا دوشنبه این شرایط شدیدتر است.
وی گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی، فعالیت افراد دارای بیماری زمینه ای و مادران باردار به صورت دورکاری خواهد بود و مدیران ادارات موظف به همکاری با این افراد هستند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: شهروندان باید در زمان غبار آلود شدن هوا از ترددهای غیر ضروری خودداری کرده و در ترددهای جادهای احتیاط کنند، همچنین از کار در ارتفاع پرهیز و برای کاهش خسارات احتمالی تمهیدات لازم را در نظر بگیرند.
به گزارش ایرنا، استان پهناور سیستان و بلوچستان در منطقه گرم و خشک واقع شده و به دلیل تاثیرپذیری از سامانه های کم فشار حاره ای، پراکنش زمانی و مکانی بارندگی ها بسیار نامناسب است به طوریکه در برخی اوقات تمامی بارندگی های سالانه یک منطقه و حتی بیش از ۲ برابر آن در کمتر از ۲۴ ساعت نازل شده و سیلاب های سهمگین ایجاد می کنند.
این ویژگی های جغرافیایی و طبیعی سبب شده است که در بسیاری از سالها سوانحی چون خشکسالی و سیل بطور توامان در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان رخ دهد.
بخش های شمالی سیستان و بلوچستان به دلیل تاثیرپذیری از پدیده مونسون آسیایی (کم فشار هند) در ماه های گرم سال با وزش بادهای نسبتا شدید ۱۲۰ روزه و طوفان و گرد و خاک روبرو است، همچنین از نظر لرزه خیزی بر اساس تقسیم بندی های انجام شده این استان دارای گسل های فراوان و مهمی است که فعالیت این گسل ها باعث وقوع زمین لرزه های متعدد شده است.
بیشاز ۲۰ سال از خشکی تالاب بین المللی هامون و خشکسالی سیستان با دربرگیری پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز می گذرد و این معضل با تغییر اقلیم منطقه به آب و هوایی گرم و خشک و خشن، زندگی را برای مردم از لحاظ اقتصادی و سلامتی دچار مشکل کرده است.
نظر شما