به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس گروه بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان روز سه شنبه در این آیین گفت: شکستگی اغلب به عنوان اولین فرصت برای مدیریت بالینی پوکی استخوان شناخته می شود و طبق آمارهای جهانی بیش از ۵۰ درصد زنان یائسه و ۳۰ درصد مردان بالای ۶۰ سال حداقل یک بار شکستگی ناشی از تروما یا پوکی استخوان را تجربه می کنند.
«راضیه سادات میرمعینی» ادامه داد: تعداد قابل توجهی از افرادی که در اثر سانحه دچار شکستگی های ناشی از پوکی استخوان می شوند، نه تنها به لحاظ ابتلا به پوکی استخوان مورد ارزیابی قرار نمی گیرند، بلکه مداخله درمانی مناسبی هم برای آنها صورت نمی پذیرد.
وی تصریح کرد: بنابراین با وجود دسترسی به رویه های درمانی اثربخش، اقدام موثری برای کاهش خطر بروز شکستگی های ثانویه در این گروه از افراد صورت نمی گیرد و از این رو توسعه و اتخاذ راهکارهایی به منظور کاهش بار ناشی از این شکستگی ها ضروری است.
رییس گروه بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: بعد از بروز اولین شکستگی، خطر بروز شکستگیهای بعدی در هر ۲ جنس به اندازه ۲ تا سه برابر افزایش می یابد و این افزایش خطر در شکستگی مهرهای حتی به چهار برابر نیز می رسد.
میرمعینی عنوان کرد: بسیاری از افراد پوکی استخوان «استئوپروز» را روند طبیعی افزایش سن می دانند یا آن را جدی به حساب نمی آورند و برخی گمان می کنند اگر یک بار دچار شکستگی شدند، شکستگی های بعدی اتفاق نخواهد افتاد.
وی با بیان اینکه ابتلا نشدن مردان به پوکی استخوان باور اشتباهی است گفت: مهمترین و شایعترین پیامد پوکی استخوان شکستگی است که به طور شایعتری در مچ دست، لگن و مهره های کمری رخ می دهد و شکستگی های ناشی از پوکی استخوان در افراد بالای ۵۰ سال از هر سه زن یک نفر و از هر پنج مرد یک نفر را درگیر می کند.
رییس گروه بیماری غیر واگیر معاونت بهداشتی همدان بیان کرد: استئوپروز (پوکی استخوان) یک اختلال جدی متابولیک استخوان است که با از دست رفتن دانسیته استخوانی به همراه تغییر ساختار استخوان همراه بوده و شیوع این اختلال در سالمندان و به خصوص زنان بعد از سنین یائسگی بسیار بالا است.
میرمعینی ادامه داد: شکستگی های ناشی از پوکی استخوان منجر به پیامد های زیادی از جمله تغییر کیفیت زندگی، ایجاد درد و ناتوانی و از دست دادن استقلال افراد و نیز افزایش نرخ مرگ در سالمندان می شود.
وی اظهار داشت: با توجه به موارد یاد شده و به منظور شناسایی به هنگام افراد دچار کاهش تراکم استخوان و یا افراد دچار پوکی استخوان لازم است افراد در بعد از ۵۰ سالگی تحت غربالگری قرار بگیرند.
وی افزود: مهمترین موضوع برای پیشگیری از پوکی استخوان داشتن شیوه زندگی سالم از بدو تولد، با فعالیت بدنی مناسب، تغذیه صحیح و دوری از استعمال دخانیات است.
نظر شما