به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، محسن زارعی امروز در نشست خبری با موضوع تحلیل نتایج امتحانات نهایی خرداد اظهار کرد: در امتحانات امنیت در طراحی، طراحی آزمون با استفاده از بانک سوال، ارسال سوالات به صورت امن، با دقت، صحت و در زمان مشخص، شیوه مناسب و یکسان برگزاری آزمون، امکانات و تجهیزات مناسب، نمرهدهی مناسب و عادلانه و شیوه مناسب ساخت نمرات مقیاس مورد توجه قرار گرفت.
وی افزود: نمرهدهی باید عادلانه باشد، در بحث تصحیح باید فرآیند طوری طراحی شود که روزنه و خطای انسانی قابل تصور نباشد، در سالهای قبل کارهایی انجام شده که ۲ بار تصحیح کامل توسط ۲ مصحح مختلف در سایر استانها صورت گیرد که اگر اختلاف نظر و مغایرت در تصحیح وجود داشت، مصحح سوم برگه را تصحیح و نظر نهایی را اعلام میکرد.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در ۶۵ درصد نمرات مغایرتی بین تصحیح ۲ مصحح یا وجود نداشته و یا کمتر از یک نمره بوده است، یک تا ۲ نمره مغایرت در برگهها ۲۰ درصد، ۲ تا ۳ نمره مغایرت ۹ درصد، ۳ تا ۵ نمره ۵ درصد و مغایرت بیشتر از ۵ نمره یک درصد بوده است.
زارعی یادآور شد: ۱۵ درصد از شرکتکنندگان در امتحانات نهایی به نمرات اعتراض داشتند که از این میان دختران ۴۶ درصد و پسران ۵۴ درصد معترضان را تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه ۹۴ درصد همبستگی میان تصحیح مصحح اول و دوم وجود داشته است، گفت: تحلیل از نظر بررسی روایی، بررسی پایایی، درجه دشواری، درصد پاسخگویی و کارکرد افتراقی سوال جهت شناسایی سوگیری صورت گرفته است، همچنین پایش کیفیت عملکرد نظام آموزشی، تخیلی میزان تحقق اهداف و بررسی ساختارهای دانشی فراگیران و عوامل موثر بر یادگیری دانش آموزان بررسی شد.
یک نفر در امتحان نهایی معدل ۲۰ کسب کرده است
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: در امتحانات نهایی فقط یک دانش آموز مدرسه نمونه دولتی در رشته تجربی معدل ۲۰ را کسب کرده است.
زارعی ادامه داد: پس از بررسیها مشخص شد که دانش آموز فقط از کتاب درسی استفاده کرده است، این دانش آموز مفهوم کتاب را خوانده است، ممکن است که سایر دانش آموزان به صورت مفهومی مطالعه نکرده باشند.
وی افزود: در مجموع میزان نمرات دانش آموزان نسبت به سال گذشته افت داشته است، میانگین معدل در شاخه نظری از ۱۱.۶۲ به ۱۰.۲ رسیده است و بیشترین نمرات مربوط به ۱۰ تا ۱۲ است.
وی به تعداد افراد شرکتکننده در امتحانات نهایی اشاره کرد و ادامه داد: ۵۹۵ هزار و ۶۲۴ دانشآموز و ۳۱۸ هزار و ۴۸۱ بزرگسال و در مجموع ۹۱۴ هزار و ۴۶۵ نفر در امتحان نهایی شرکت کردند که ۵۸ درصد دختران و ۴۸ درصد پسران بودند.
زارعی افزود: امتحانات در ۵۰۵۰ حوزه اجرا و ۳۹۱ حوزه تصحیح برگزار شد و بالغ بر ۲۹ میلیون برگه توسط ۴۸ هزار مصحح تصحیح شده است.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش گفت: همه سؤالات مورد تأیید دبیرخانههای آموزشی بود. برای ۷۶ درصد سؤالات هیچ موردی نداشت و ۲۴ درصد نظر تکمیلی دادند و تنها یک مورد از درس ریاضیات گسسته مورد تأیید نبود که آن سؤال حذف شد و نمره بین مابقی سؤالات تقسیم شد.
نظر شما