به گزارش ایرنا، « فرزاد مخلصالائمه» شامگاه سه شنبه در آیین رونمایی از کتاب خود آموز حساب سیاق ،با بیان اینکه هر موجودیتی دو شاکله مادی و فیزیکی و معنوی و درونی دارد، اظهار کرد: اگر این موجود زنده جامعه باشد، یک شاکله مادی دارد که مسائل عمومی و اقتصادی و امکانات جامعه است، اما شاکله درونی و معنوی آن هویت نام دارد.
وی افزود: ویژگیهای ممیزه و جداکنندهای که اجتماع را از سایر جوامع مشابه خود جدا کند مؤلفههای هویتی نام دارد که کشور و استان مرکزی سرشار از این مؤلفهها است.
مخلص الائمه بیان کرد: اما این جامعه و موجود زنده یک شاکله معنوی هم دارد که به عنوان هویت نام دارد.
استاندار مرکزی ادامه داد: اگر مولفههای هویتی یک جامعه قدرتمندتر باشد، هر چه در مولفههای مادی دچار نقصان باشد، جبران میشود و پیشرفت میکند.
مخلصالائمه تاکید کرد: ایران مقتدر، استان مرکزی و شهر اراک سرشار از مولفههای هویتی است.
مخلصالائمه بیان کرد: هویت سبب متمایز شدن ویژگیهایی هر جامعهها میشود و عامل حرکت و پیشرفت است به طوری که ذاتا مقتدر و قابل رشد است. یک ساختمان ممکن است در ظاهر فرسوده باشد، اما اگر در زیر آن ساختمان گنجی پنهان باشد به اقتضای وجود گنج، آن ساختمان قابل بازسازی است و هویت در جامعه نیز دقیقا همین نقش را دارد.
وی با بیان اینکه استان مرکزی مهد فرهنگ و صنعت در کشور است عنوان کرد: مجموعه مدیریت شهری و دستگاه های فرهنگی ضمن پیوستن به نهضت گرامیداشت هفته های فرهنگی شهرستان ها ،در مسیر شناسایی و معرفی مولفه های فرهنگی اهتمام داشته باشند.
استاندار مرکزی با بیان اینکه هیات های اندیشه ورز در شناسایی و معرفی نظام هویتی استان تشکیل شده گفت:استان مرکزی سرشار از مولفههای های فرهنگی و هویتی است .
وی با گرامیداشت هفته فرهنگی آشتیان ،خط سیاق،شهرستان آشتیان و اسدالله عبدلی آشتیانی نویسنده کتاب خودآموز حساب سیاق را به عنوان مولفه هویتی استان مرکزی معرفی کرد.
۳۸۰۰ کتابخانه در کشور فعال است
دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز در این آیین شبکه کتابخانههای عمومی را از گستردهترین شبکههای فرهنگی کشور عنوان کرد و گفت: ۳۸۰۰ کتابخانه اکنون در سراسر کشور وجود دارد که در حوزه کتاب، فعالیتهای ترویجی ،فرهنگی، اجتماعی، آموزشی را پیگیری میکنند.
مهدی رمضانی ادامه داد:سیاق هویت منطقه ای پربار است که پیوست پیدا می کند با هویت ملی و پشتوانه ای معنوی برای کشور ایجاد می کند.
وی ادامه داد: تاثیر حوزه فرهنگی در فضای سیاسی،اجتماعی،اقتصادی و حتی در حوزه های مصرف انرژی برق،آب و سوخت دیده می شود.
رمضانی با بیان اینکه فرهنگ در کنار سایر حوزه های مهم و اثرگذار در کشور است ادامه داد: برای حل هر مسئله ای در کشورنیاز به نرم افزار فرهنگی داریم.
دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور خاطر نشان کرد: در شناسایی و حفظ هویت استانی و شهرستانی اهتمام داشته باشیم و در تبیین و تکثیر هویت ملی کوشش کنیم .
رمضانی افزود:بیش از سه هزار شبکه کتابخانه ای در کشور راهبری می شود که ۶۰ خدمت در این مکان های فرهنگی ارائه می شود.
وی با بیان اینکه کتابخانه ها تنها محل مطالعه و مخزن نیست ادامه داد:نسل جدید کتابخانه های عمومی را در کشور داریم.
اسدالله عبدلی آشتیانی نویسنده کتاب خود آموز حساب سیاق نیز گفت:کتاب حاضر که «کوششی در آموزش خط سیاق» نام گرفته، حاکی از فرهنگ کهنی است که ریشه در تاریخ قرون قبل از اسلام در ایران دارد، از آن زمان تا سال ۱۳۰۸ شمسی اصول قوانین و مبانی آن کاملا شناخته شده بود و برای علاقه مندان در کلاس های آموزشی تدریس میشد.
وی ادامه داد:در طول زمان مذکور، ارقام و اعداد مکتوب مورد نیاز رده های مختلف جامعه به هر شکل و صورتی به شیوه سیاقی نوشته میشد که به آن «سیاق رقومی» میگفتند ولی در زمان سلطنت پهلوی اول، تدریس این شیوه تحریر از برنامه آموزشی مدارس حذف و ارقام و اعداد ریاضی که اعداد هندسی نامیده می شدند جای سیاق رقومی را گرفت و رفته رفته شیوه تحریر سیاقی به دست فراموشی سپرده شد تا آنجاکه امروزه به ندرت سالخوردگانی مشاهده میگردند که با سیاق رقومی آشنایی داشته و قادر به خواندن و نوشتن آن باشند.
عبدلی بیان کرد:بیش از ۳۰۰ میلیون برگ سیاق در اسناد ملی ،دیوانی و مالی کشور وجود دارند که نیاز به بازخوانی دارند تا به این امر پی ببریم که در لایه های دیوان اداری و تجاری چه اتفاقی افتاده است.
وی عدم وجود صفر ،تقلب وجابه جا نشدن اعداد در سیاق،از راست به چپ نوشته شدن و گرافیک زیبای سیاق را از مهم ترین ویژگی های سیاق عنوان کرد و گفت :۹ ویژگی در سیاق سبب شده که جزو منحصر به فردترین حسابداری های جهان محسوب شود.
نظر شما