به گزارش روز چهارشنبه ایرنا و به نقل از تارنمای خبر.۷، «هاکان فیدان» در یک مصاحبه مطبوعاتی گفت که این راهبردها بعد از تحلیل اقدامات لازم در چارچوب اولویتهای دیپلماسی ترکیه و فرصت و تهدیدهای پیش روی دولت این کشور در سطح جهانی تدوین شده است.
وی با اشاره به اجرای برخی برنامهها در قالب این راهبرد به صورت منطقه ای و یا موضوعی افزود: ترکیه به علت موقعیت خاص جغرافیایی و سیاسی خود، نقش موثری در موضوعات جهانی و منطقهای ایفا می کند و به همین علت مسیر سیاست خارجی و روش دستیابی به آن به صورت روشن تعریف شده است.
وزیر امور خارجه ترکیه با اشاره به توجیه سفرا و دیپلمات های این کشور در این زمینه اظهار کرد: گامهای دولت و کارگزاران سیاست خارجی برای هماهنگی و تاثیرگذاری بیشتر در اجرای سیاست خارجی در دوره جدید برداشته و در این راستا، هماهنگی لازم بین وزارت خارجه، دفاع ملی و کشور انجام شده است.
وی اضافه کرد: برای تحقق هدف این چهار راهبرد، در دوره جدید سفرا و نمایندگیهای ترکیه در خارج از کشور، هرگونه خبر و اطلاعات مرتبط با امنیت ترکیه را به مرکز گزارش خواهند داد و در این زمینه آمار و اطلاعات ارسال شده، پردازش خواهد شد.
فیدان توجه بیشتر به موضوع امنیت سایبری و آگاه سازی در این زمینه را مهم خواند و گفت: وزارت خارجه ترکیه به لحاظ ظرفیت انسانی، صاحب یکی از شبکههای با کیفیت و مجرب جهان است و در دوره جدید، با افزایش بهرهوری دیپلماتها، فعالتر نیز خواهد شد.
پس از قدرت گرفتن حزب اسلامگرای عدالت و توسعه به رهبری «رجب طیب اردوغان» در ترکیه در سال ۲۰۰۲، سیاست خارجی این کشور بر مبنای رویکرد پساکمالیستی شکل گرفت و رهبران این کشور، سیاست خارجی عمل گرایانه و چندجانبه را در پیش گرفتند.
دولت جدید ترکیه که از حدود سه ماه پیش فعالیت خود را آغاز کرده، با بررسی نقش مخرب سیاست خارجی مغایر با قواعد بازی قدرتهای اثرگذار در منطقه، در صدد ترمیم روابط خود با کشورهای منطقه برآمده و در نخستین گام، ترمیم مناسبات با عربستان سعودی، مصر، لیبی، امارات متحده عربی و یونان را کلید زده است.
به اعتقاد کارشناسان روابط بینالملل، سیاست دولت ترکیه در ادامه، اشغال مناطق شمالی سوریه و عراق و اصرار بر بلندپروازی سیاسی در منطقه در کنار چرخشهای ۱۸۰ درجه ای و ناگهانی در سیاست خارجی، چهار راهبرد جدید اعلام شده توسط دولت جدید این کشور را با چالش جدی مواجه خواهد کرد.
نظر شما