به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «سیدمجتبی خیامنکویی» در نشست همکاری و همگرایی سهجانبه کمیته راهبردی فناوری نانو وزارت جهاد کشاورزی، ستاد ویژه توسعه فناوریهای نانو و میکرو و شبکه تبادل فناوری در حوزه فناوری نانو در کشاورزی که در محل سازمان تات برگزار شد، با اشاره به تاکید ویژه مقام معظم رهبری (مدظله) در خصوص لزوم استفاده از فناوری نانو در حوزه کشاورزی افزود: در استفاده از فناوریهای نوین مانند نانو باید به سه مبحث افزایش اقتدار ملی، حل مشکلات اولویتدار کشور و افزایش سطح رفاه و ارتقای زندگی مردم توجه شود.
رییس کمیته راهبردی فناوری نانو وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: فناوری نانو، باید ارزیابی شود که در کجا بودیم، الان کجا هستیم و به کجا خواهیم رفت، خواستار پیگیری و همکاری مؤثر ستاد نانو در حوزه بکارگیری فناوری نانو در کشاورزی شد.
امکان تبلور نانو در حوزه کشاورزی ممکن است
«عبداله مخبر» معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز در این نشست، ضمن تاکید بر افزایش سطح عملکرد و سطح رفاه اجتماعی گفت: باید فعالیتهای حوزه نانو در کشاورزی و منابع طبیعی در رفاه اجتماعی جامعه تأثیر داشته باشد زیرا نزدیکترین جایی که امکان تبلور فناوریهای نوین به خصوص نانو در کشور را دارد حوزه کشاورزی و تامین غذای مردم است.
استقرار کمیته راهبردی فناوری نانو در سازمان تات
«محسن جهانشاهی» رییس پارک ملی علم و فناوری با ارائه گزارشی از اقدامات و فعالیتهای کمیته راهبردی فناوری نانو وزارت جهاد کشاورزی، سند، اساسنامه، شیوهنامه و برنامه اجرایی طی یک سال گذشته که در کمیته راهبردی فناوری نانو وزارت جهادکشاورزی انجام شده است، افزود: کمیته راهبردی فناوری نانو وزارت جهادکشاورزی به عنوان یک کمیته وزارتخانهای است که محل آن در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مستقر شده است.
وی اظهارداشت: پس از تشکیل این کمیته، کمیتههای متناظر استانی با ریاست رییس سازمان جهاد کشاورزی و دبیری، رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استانها تشکیل و در حال فعالیت هستند.
جهانشاهی در ادامه به اقدامات صورت گرفته در راستای ثبت خدمت با عنوان گواهی تأییدیه نانویی محصولات کشاورزیمحور در درگاه ملی مجوزها و سماک پرداخت و گفت: پیرو جلسات، هماهنگی و تأیید روسای سازمانهای صادر کننده مجوز در وزارت جهادکشاورزی (از جمله سازمان دامپزشکی، سازمان حفظ نباتات، موسسه تحقیقات خاک و آب و موسسه تحقیقات گیاهپزشکی) مسوولیت مجوزهای محصولات نانویی حوزه کشاورزی و منابع طبیعی بر عهده کمیته راهبردی فناوری نانوی وزارت جهاد کشاورزی نهاده شده است.
وی افزود: با تلاشهای فراوان این کمیته، درگاه اختصاصی الکترونیکی ثبت مجوز محصولات نانویی حوزه کشاورزی و منابع طبیعی تایید و توسط معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ابلاغ شده است که این امر موجب تسریع و تسهیل امور خواهد شد و ایجاد این وحدت رویه و انسجام در صدور مجوزها بسیار مهم است که تاکنون به دلیل نبود این درگاه رعایت نمیشده و اکنون نیاز هست که در این خصوص اقدام مقتضی صورت گیرد.
همکاری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با کمیته راهبردی فناوری جهاد کشاورزی
«عماد احمدوند» دبیر ستاد ویژه توسعه فناوریهای نانو و میکرو ضمن اعلام آمادگی جهت همکاری مؤثر و همگرایی با کمیته راهبردی فناوری نانو وزارت جهاد کشاورزی به اهمیت توجه به شرکتهایی با اثر اقتصادی بالا در این حوزه اشاره کرد و گفت: انتظار میرود با کمک و همراهی هم تاثیر اقتصادی و اجتماعی نانو در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی بیش از پیش در کشور دیده شود.
وی افزود: یکی از مشکلات مهم شرکتهای نانویی حوزه کشاورزی و منابع طبیعی در خصوص دریافت مجوز، تعدد سازمانهای صادر کننده مجوز در این وزارتخانه است که فعال شدن این درگاه صدور مجوز، موجب تسهیل و تسریع در این امر خواهد شد و ستاد نیز حمایت مالی در این راستا از شرکت مربوطه خواهد داشت.
«هادی حسینی» در خصوص همکاری شبکه تبادل فناوری و کمیته از طریق انتقال فناوری و برنامههای هدفمند نانوچالش مطالبی بیان داشت.
در پایان مقرر شد، موارد مورد تفاهم طرفین، در قالب یک تفاهمنامه متمم به صورت سهجانبه بین کمیته راهبردی فناوری نانو وزارت جهاد کشاورزی، ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و شبکه تبادل فناوری منعقد شود.
نظر شما