۲۹ مرداد ۱۴۰۲، ۸:۲۷
کد خبرنگار: 1336
کد خبر: 85203236
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نشست کمپ دیوید، گامی بسوی جنگ سرد

۲۹ مرداد ۱۴۰۲، ۸:۲۷
کد خبر: 85203236
نشست کمپ دیوید، گامی بسوی جنگ سرد

تهران- ایرنا- پایگاه خبری چاینا دیلی در تحلیلی به بیان چرایی برگزاری نشست سه جانبه اخیر سران آمریکا، ژاپن و کره جنوبی در کمپ دیوید می پردازد و می نویسد این گردهمایی نشان دهنده تشدید تلاش ها برای مقابله با ظهور چین در چارچوب های جنگ سرد است که به نوعی زمینه برای تضعیف ثبات منطقه ای را تهدید می کند.

به گزارش ایرنا به نقل از این رسانه چینی، این نشست به نوعی ذهنیت جنگ سرد غرب را به تصویر می کشد که به زعم خود، چین را مانعی بر سر راه برقراری این نظم می بیند.
به نوشته این رسانه چینی، توسعه منطقه ای ریشه در همکاری متقابل دارد نه درگیریهایی که سبب بی ثباتی می شود.
این مساله که چین به عنوان یک تهدید تلقی می شود ناشی سیاستهای سلطه گرانی واشنگتن است. با این حال، گسترش رویکرد مربوط به جنگ سرد در قرن ۲۱ ممکن است به نفع آسیا در جریان روند توسعه مستقل خود نباشد. همچنین بنظر می رسد موضع جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا خطر کشیده شدن رقابت اقتصادی به سوی رویارویی نظامی را به همراه داشته باشد.
بدون شک برقراری نظمی عادلانه مستلزم احترام به انتخاب های توسعه مستقل هر کشور است. متأسفانه، سیاست آسیایی بایدن تحت یک لفاظی جدید، به نوعی رویکرد مداخله گرایی یکجانبه را ترویج می کند.
به نظر می رسد واشنگتن به جای ایجاد اعتماد سازی در منطقه، بر محدود کردن چین متمرکز شده است. همچنین تلاش های اخیر برای همسو کردن ژاپن و کره جنوبی با انگیزه های مشکوک انجام می شود و فاقد رویکرد رهبری اصولی است.
به نوشته این پایگاه خبری، هر گونه همکاری باید عاری از اجبار توسط بازیگران خارجی باشد. تلاش بایدن برای یافتن شرکایی که بر آنها سلطه داشته باشد به نوعی با اهداف اعلام شده با هدف دفاع از دموکراسی در تضاد است.
به عبارت دیگر آمریکا باید بصورت کاملا واضع بیان کند که منافع مشترک برای آن اولویت دارد یا اینکه خواستار این مساله است که قوانین تعیین شده از سوی این کشور از سوی سایرین نیز تبعیت شود.
بر اساس این گزارش، چین از طریق برقراری صلح و فراهم سازی زمینه برای برقراری توسعه به عنوان موضوعات متحد کننده، منافع مشترک مبتنی بر برابری و عدالت را دنبال می کند. با این حال، تحت فشار قرار دادن اشخاص ثالث نتایج معکوس به همراه دارد.
بدون شک، دوران تسلط قدرت‌های خارجی بر شکل دادن به سرنوشت آسیا به سر آمده است. کشورهایی که به زعم خود مدافع برقراری قوانین بر اساس نظم جهانی هستند، می توانند با احترام به قوانین بین المللی شروع کنند. نادیده گرفتن گزینشی هنجارها در حالی که از دیگران می‌خواهیم از آنها تبعیت کنند نوعی استانداردهای دوگانه به شمار می آید و برقراری ثبات جهانی را به خطر می‌اندازد. یک رهبری در صورتی مشروعیت دارد که بر پایه قدرت اخلاقی استوار باشد، نه اجبار.
اعمال تحریم‌های اقتصادی و ایجادموانع تجاری بیش اینکه از قدرت ناشی شود، به نوعی استیصال را نشان می دهد. در این گزارش آماده است تلاشها برای به چالش کشاندن چین بعید به نظر می رسد که روند پیشرفت این کشور را معکوس کند.
با این حال، کشورها برای پیشرفت نیازی به چالش کشاندن روند رشد سایرین را ندارند. بدون شک رویکرد اتخاذ امتیازات سلسله مراتبی نمی توانند در روند برقراری نظم چند قطبی در جهان دوام بیاورند. اگر واشنگتن به طور انتخابی قوانین را رعایت کند، مشروعیت نظام خود را به خطر می اندازد.
تلاش برای منزوی ساختن چین، رویکردی قدیمی است که بعید بنظر می رسد با موفقیت همراه شود.
سیاسی کردن فناوری و بازارهای جهانی می تواند به رقابت درازمدت خود آمریکا آسیب وارد سازد. تسلیح‌سازی زنجیره‌های تامین با اصول جهانی که توسعه پایدار را پشتیبانی می‌کند، در تضاد است. به جای تقسیم منافع، دولت ها باید برای ایجاد رقابت عادلانه و منافع متقابل تلاش کنند.
در پایان این گزارش آمده است چین آرزوی ایجاد یک جامعه آسیایی بر پایه ایجاد تفاهم و رفاه مشترک را دارد. با این حال، رویکرد مهار کشورها دیگر ریشه در تفکر جنگ سرد دارد.
به گزارش ایرنا، آمریکا، نگران از توسعه همه جانبه چین در صحنه های منطقه ای و بین المللی، در تکاپو برای تقویت همکاری سه جانبه با ژاپن و کره جنوبی برای ایجاد جبهه ای در شرق آسیا با هدف اصلی مهار چین و تمرکز بیشتر بر مسئله کره شمالی است و در همین سران سه کشور روز جمعه ۲۷ مرداد در کمپ دیوید واشنگتن ملاقات کردند.
به گفته مقامات دولت جو بایدن، آمریکا، ژاپن و کره جنوبی با یک تعهد امنیتی جدید موافقت کرده اند که سه کشور را متعهد می کند در صورت بروز بحران امنیتی یا تهدید در اقیانوس آرام با یکدیگر مشورت کنند.
این توافق یکی از چندین تلاش مشترکی است که قرار است رهبران سه کشور در نشست یک روزه اعلام کنند. آمریکا، ژاپن و کره جنوبی به دنبال تشدید روابط امنیتی و اقتصادی در بحبوحه نگرانی های فزاینده در مورد تهدیدات مداوم هسته ای کره شمالی و تحرکات چین در اقیانوس آرام هستند.
وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه (۲۷ مرداد) به خبرنگاران گفت: «جامعه بین‌المللی درباره اینکه چه کسی اختلافات و تنش‌ها را افزایش می‌دهد، قضاوت خاص خود را دارد».
وانگ گفت: «تلاش‌ها برای تشکیل گروه‌ها و دسته‌های انحصاری مختلف و ایجاد رویارویی بلوکی در منطقه آسیا-اقیانوسیه محبوب نیست و قطعاً باعث هوشیاری و مخالفت در کشورهای منطقه خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha