جواد طهماسبی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از مجموع ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی لرستان، ۷۵ درصد دیم است که کاملینا یکی از بهترین رقم ها برای تناوب کشت دیم غلات محسوب می شود.
وی ادامه داد: کشت کاملینا در کشور و لرستان جوان است اما امسال لرستان برای دومین دوره، کشت این محصول را در سطح پنج هزار هکتار انجام داد و بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ تن برداشت کرد که در سطح زیر کشت و میزان تولید، رتبه نخست کشور را کسب نمود.
وی با اشاره به کشت کاملینا در ۱۳ هزار هکتار اراضی کشور طی سال زراعی جاری افزود: لرستان پیشروی کاشت و تولید این محصول است چراکه علاوه بر حفظ منابع خاک و نیاز آبی کم، تاثیر بسیار خوبی بر اقتصاد کشاورزان گذاشته است به نحوی که به طور متوسط هزینه کشت در هر هکتار ۱۵ میلیون ریال و درآمد هر هکتار ۲۰۰ میلیون ریال می باشد.
طهماسبی خرید تضمینی کاملینا توسط دولت را از دیگر مزایای کشت این محصول برشمرد و گفت: حدود ۴۰ درصد محصول برداشت شده تبدیل به روغن می شود و با توجه به واردات ۸۵ درصد روغن خوراکی کشور، توسعه این زراعت نقش قابل توجهی در خودکفایی تولید روغن خواهد داشت.
وی با اشاره به تخصیص کود یارانه ای برای کشت کاملینا اظهار داشت: برداشت این محصول نیز توسط کمباین های معمولی صورت می گیرد و با توجه به ریشه عمیق آن، نیاز آبی بالایی ندارد و کم توقع است.
وی ادامه داد: حدود ۶۰۰ هزار هکتار دیمزار لرستان تا سال های گذشته در انتظار باران بود اما امروز با ارقامی مانند کاملینا به بستری پربار تبدیل شده است که علاوه بر رونق سفره کشاورزان، حاصل زحمت دست های پینه بسته آنان را به چرخه اقتصاد استان هدیه می کند و کشاورزی را در گذار از معیشتی به اقتصادی قرار داده است.
به گفته معاون زراعت سازمان جهاد کشاورزی لرستان، کاشت کاملینا به خوبی در این استان شکل گرفته و علاوه بر اعمال حمایت های دولتی، مباحث ترویجی برای افزایش استقبال کشاورزان از این محصول به صرفه و مهم به خوبی انجام شده است.
طهماسبی گفت: باتوجه به این مزایا و کمین خشکسالی برای اقتصادی معیشتی و سنتی لرستان، کاملینا به عنوان یک محصول استراتژیک مورد توجه قرار گرفت تا جاییکه این استان در دومین سال کاشت این محصول رتبه نخست کشور را در در سطح زیرکشت و میزان برداشت از آن خود کرده است.
وی تصریح کرد: مقاومت این گیاه در برابر آفات، نیاز کمتر به استفاده از سموم، تحمل بالا در گرما، نیاز پایین آبیاری، کم آب بر بودن نسبت به برخی محصولات، درآمد بالای اقتصادی، نگهداری آسان در زمان کاشت و داشت، برداشت راحت با دستگاه ها و دوره کوتاه کشت، از جمله مزایای کاملینا است که باید کشاورزان را بیش از پیش با آن آشنا کرد.
وی گفت: باتوجه به ضرورت تغییر کشاورزی لرستان از معیشتی به اقتصادی، کشت کاملینا یک روش موثر برای تحقق این امر است تا زحمات کشاورزان، ارزش افزوده بالایی داشته باشد و فرصت های شغلی این بخش پایدار بماند.
طهماسبی افزود: تناوب کشت این گیاه با گندم و دیگر غلات جهت افزایش کیفیت خاک مفید است و به خوبی در آب و هوای معتدل، خاک سبک و متوسط یا شنی با کمترین حاصلخیزی رشد می کند و تحمل بالایی به گرما و خشکی دارد.
نظر شما