روزهای خوش تجارت مازندران با صادرات محصولات کشاورزی به روسیه

ساری - ایرنا - تجار و بازرگانان مازندران با تلاش و همراهی مسوولان دولت سیزدهم برای تصاحب بازار واردات چند میلیارد دلاری محصولات کشاورزی با اتخاذ سیاست های تجاری به روز و کاربردی در تلاش هستند.

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار ایرنا، بعد از سفر سه روزه مدیران ارشد استان مازندران به همراه تجار و بازرگانان بخش خصوصی به روسیه که اواخر تیر ماه امسال انجام شد اکنون عملیاتی شدن دستاوردها و مصوبات این سفر در دستور کار مسوولان استان قرار گرفته است.

به طوری که سید محمود حسینی‌پور استاندار مازندران در اولین جلسه بررسی مصوبات سفر به روسیه که در ۱۹ مرداد ماه برگزار شد، گفت: برای تصاحب بازار مصرف ۲۹۰ میلیارد دلاری روسیه در شرایط کنونی مازندران در بهترین زمان تاریخی خود قرار دارد.

وی اضافه کرد: با توجه به موقعیت سیاسی و دیپلماسی منطقه‌ای موجود که به راه افتاد، تصاحب بازار روسیه برای تجار مازندران یک فرصت بی نظیر است.

نماینده عالی دولت در مازندران اظهار داشت: در شرایط کنونی بازرگانان و تجار ما باید با بکارگیری تمامی ظرفیت موجود جهت کسب درصد بیشتری از بازار روسیه تلاش کنند.

وی افزود : برای تصاحب بازار روسیه بواسطه ظرفیت‌های مختلفی که در مازندران موجود است اعم از گل و گیاه، مرکبات، برنج، کیوی و دیگر محصولات از یک طرف و ظرفیت گردشگری مازندران از طرف دیگر باید تلاش کنیم.

حسینی پور بیان داشت: با فعالیت سه بندر مهم امیرآباد بهشهر، بندر نوشهر و فریدونکنار که آماده رونق تجارت با روسیه هستند این امر یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

روزهای خوش تجارت مازندران با صادرات محصولات کشاورزی به روسیه

در همین رابطه مازندران در زمینه مازندران با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

این استان با دارا بودن ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی قطب مهم تولید محصولات کشاورزی کشور محسوب می‌شود و بزرگترین تولیدکننده ۱۷محصول کشاورزی کشور مانند برنج، مرکبات، گل و گیاه، کیوی، گوشت سفید، آبزی پروری و نهال زیتون است.

مهم ترین میوه باغ های مازندران را انواع نارنگی و پرتقال تشکیل می دهد و بسته به گونه درخت به صورت زودرس و یا دیررس برداشت شده و روانه بازار می شود.

مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

روزهای خوش تجارت مازندران با صادرات محصولات کشاورزی به روسیه

همچنین در حوزه تولید کیوی به عنوان یکی از محصولات مورد اشاره برای صادرات از مازندران به روسیه می توان گفت که باغ های کیوی مازندران که بالغ بر هفت هزار هکتار می شود در غرب این استان متمرکز است. برداشت محصول این باغ ها هم در شرایط طبیعی به حدود ۱۸۰ هزار تن تا ۲۲۰ هزارتن می رسد و برداشت این محصول از نیمه دوم آبان ماه شروع می شود و طی یک ماه ادامه دارد و بیش از ۷۰ درصد این محصول هم ارزش صادراتی دارد.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.

روزهای خوش تجارت مازندران با صادرات محصولات کشاورزی به روسیه

در راستای پیگیری مصوبات سفر اخیر استاندار مازندران و هیات همراه به کشور فدراسیون روسیه و در راستای فعال سازی دیپلماسی اقتصادی، کمیته مشترک پیگیری مصوبات این سفر بصورت وبیناری بین مازندران و استان سامارای روسیه تشکیل شد. ‌

در این نشست ۲ ساعته که امروز پنجشنبه به ریاست حسن خیریانپور، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران و ایوان پیوکین، معاون استاندار سامارای روسیه برگزار شد، روسای اتاق های بازرگانی ۲ طرف و جمعی از تجار و فعالان اقتصادی و مدیران دستگاهای دولتی و رایزن اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در مسکو نیز حضور داشتند.

حسن خیریانپور با برشمردن ظرفیتهای استان مازندران از طرف روسی خواست برای تبدیل توافقات و مذاکرات استانداران ۲ استان تجار خود را معرفی کنند تا منتهی به انعقاد قرارداد شود.

در این جلسه پس از توضیحات معاونان استاندار ۲ استان و روسای اتاق های بازرگانی فعالان و تجار مازندرانی آمادگی خود را برای صادرات مرکبات - کیوی - محصولات شیلاتی - محصولات غذایی - محصولات پلیمری - ماشین آلات کشاورزی به استان سامارای روسیه و نیز ترانزیت غلات از روسیه و بندر امیرآباد و همکاری های دانش بنیانی و علمی و دانشگاهی و گردشگری و حمل و نقل دریایی و تشکیل هاب دریا - رودخانه - ریلی برای کریدور شمال جنوب توافق و مقرر شد، اتاق های بازرگانی طرفین با تشکیل جلسات B۲B این توافقات را به قرارداد بین تجار تبدیل نمایند.

همچنین مقرر شد، در آینده نزدیک تعدادی از تجار از استان سامارای روسیه به مازندران سفر کنند.

در سفر استاندار به روسیه، پایانه صادراتی روماک گستر مازندران ۲۰۰ میلیون دلار قرارداد باشرکت مگنت روسیه و فروشگاه های زنجیره ای این کشور برای صادرات نارنگی - پرتقال - کیوی و سایر محصولات غذایی به کشور روسیه را امضا کرد و هم اکنون مقدمات این صادرات به محض شروع برداشت مرکبات و کیوی توسط پایانه روماک آغاز می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha