۳۰ مرداد ۱۴۰۲، ۲۱:۲۵
کد خبر: 85206139
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

معاون جهاد کشاورزی: مبارزه با آفت سرخرطومی کار علمی و مردمی است

کرمان- ایرنا- معاون توسعه و منابع وزارت جهاد کشاورزی گفت: محدودیتی بابت اعتبارات مورد نیاز برای مبارزه با آفت سوسک سرخرطومی وجود ندارد اما مبارزه با این آفت یک کار علمی و مردمی است.

به گزارش ایرنا، هوشنگ محمدی عصر دوشنبه در حاشیه جلسه کارگروه کشاورزی شرق استان کرمان که در سالن اجتماعات فرمانداری بم برگزار شد، افزود: کشاورزان خودشان باید پای کار آمده و کارهایی که مرکز تحقیقات و مروجین کشاورزی اعلام می‌کنند انجام دهند و برخی از موضوعات نیاز به اعتبار ندارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر زمان برداشت محصول خرما در شهرستان‌های شرقی استان کرمان است و اگر بخواهیم روش‌های دیگری را برای مبارزه با آفت سوسک سرخرطومی به کار بگیریم محصول آسیب می‌بیند و صادرات دچار مشکل می‌شود.

معاون توسعه و منابع وزارت جهاد کشاورزی افزود: اگر کمبود اعتباری رخ دهد وزارتخانه حتما تامین اعتبار لازم را انجام می‌دهد، اصل موضوع روش علمی است و مراکز تحقیقاتی ما روش‌های فائو را رد کرده‌اند و روشی را خودشان پیش می‌برند که امیدواریم نتیجه دهد.

محمدی بیان کرد: مبلغ ۴۰ میلیارد ریال به صورت تنخواه برای انجام کارهای تحقیقاتی در جهاد کشاورزی مرکز استان در نظر گرفته شده است و در صورت نیاز مجدد طبق دستور وزیر جهاد کشاورزی تامین اعتبار صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: از اداره جهاد کشاورزی بم بازدیدی به عمل آمد و متاسفانه با گذشت بیش از ۲۰ سال از زلزله سال ۸۲ به دلایل مختلفی همکاران ما در جهاد کشاورزی بم هنوز در کانکس مستقر هستند و مقرر شد ظرف مدت یک ماه آینده ساختمان آب و فاضلاب بم تجهیز و در اختیار جهاد کشاورزی قرار گیرد.

معاونت توسعه و منابع وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: ساختمان جدید جهاد کشاورزی یا به این ساختمان ملحق می‌شود و یا ساختمان جدیدی که منابع مالی آن نیز از محل فروش اموال مازاد تامین شده احداث خواهد شد.

محمدی تصریح کرد: یکی از دیگر مشکلات نخلستان‌های شهرستان‌های شرقی استان کرمان خشکیدگی خرما است که مرکز تحقیقات در حال کار است و امیدواریم نتایج خوبی حاصل شود.

وی با اشاره به بیمه صندوق کشاورزی تصریح کرد: سبک و سیاق بیمه باید تغییر کند که این موضوع هم چیزی نیست که نتوان تغییر داد، البته نمی توان آن را با بیمه خودرو مقایسه کرد.

معاونت توسعه و منابع وزارت جهاد کشاورزی در خصوص استقرار اداره جهادکشاورزی در شهرستان‌های جدید نیز گفت: اداره جهاد کشاورزی و منابع طبیعی در شهرستان‌های جدید زیر ۷۰ هزار نفر راه اندازی نمی‌شود و این ادارات در مجتمع‌های اداری شهرستان‌ها ایجاد می‌شوند.

محمدی بیان کرد: وزارت جهادکشاورزی تنها نهادی است که خدمات الکترونیکی ایجاد نکرده است و به زودی مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی تحت نظارت دولت راه‌اندازی می‌شود.

در موضوع آفت‌ها هیچ کار علمی و تحقیق انجام نشده است

فرماندار بم نیز در این نشست گفت: اقتصاد منطقه شرق استان کرمان بر پایه کشاورزی است و درآمد بالای ۹۰ درصد مردم متاثر از بخش کشاورزی است.

محمد برزنگ بیان کرد: ۹۵ درصد محصول زیر کشت شهرستان‌های شرقی استان کرمان از نوع خرمای مضافتی است و سطح زیر کشت نخیلات شهرستان بم حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار است.

وی افزود: ۱۵ سال است که خشکیدگی خوشه خرما وارد شهرستان بم شده و اکنون نیز با آفت جدید سوسک سرخرطومی حنایی مواجه شدیم که خطر این آفت زندگی، اقتصاد و کشاورزی مردم را تهدید می‌کند.

فرماندار بم تاکید کرد: آفت‌های دیگر ثمر باغ‌ها را تهدید می‌کرد و خسارت میزد اما این آفت جان نخلستان‌های ما را می‌گیرد و این بسیار وحشتناک است.

به گفته برزنگ متاسفانه در چند سال اخیر که با خشکیدگی و زنجره خرما روبرو شدیم تحقیق و کار علمی صورت نگرفته است.

برزنگ بیان کرد: در برخی از باغ‌ها تا ۸۰ درصد هم محصول کشاورز نابود شده است.

فرماندار بم تصریح کرد: اگر قرار است هیچ کار دیگری در جهاد کشاورزی انجام ندهیم باید تمام اعتبارات برای تحقیقات سوسک سرخرطومی گذاشته شود ‌تا این آفت مهار شود.

برزنگ خاطرنشان کرد: صنعت بیمه در دنیا جزو ضرورت‌های زندگی است و اکنون در بیمه خرما، خساراتی که به کشاورز وارد شده است را چه کسی جبران می‌کند؟ صندوق بیمه، حق بیمه را کامل بگیرید و خسارت هم کامل پرداخت کند.

وی خاطرنشان‌کرد: در بخش روداب اکثر کشاورزی وابسته به آب سد نسا است و متاسفانه کانال‌های ۲، سه و چهار که متولی آن جهاد است کامل نشده و آب سد وارد زمین می‌شود.

سطح زیر کشت نخیلات در نرماشیر ۱۹ هزار و ۳۰۰ هکتار است

فرماندار شهرستان نرماشیر نیز در این نشست گفت: سطح زیر کشت نخیلات در نرماشیر ۱۹ هزار و ۳۰۰ هکتار است و سالانه ۶۴ هزار تن تولید خرما داریم.

حمید طبسی نژاد افزود: کانون اصلی آفت سوسک سرخرطومی حنایی شهرستان نرماشیر است که این آفت به واسطه انتقال پاجوش از استان سیستان و بلوچستان وارد این شهرستان شده و اکنون گریبان‌گیر کشاورزان شهرستان بم شده است.

وی اظهار داشت: اگر موضوع این آفت حل نشود به بحران و سپس به تهدید تبدیل خواهد شد و جوانان ما به سوی قاچاق سوخت و اتباع بیگانه روی می‌آورند و مشکل بزرگ امنیتی ایجاد می‌شود.

فرماندار نرماشیر بیان کرد: هفت روستای شهرستان نرماشیر به آفت سوسک سرخرطومی حنایی آلوده شده است و اکنون رستم آباد مرکز این شهرستان نیز دچار آفت شده است.

به گفته وی ۳۰ درصد باغ‌های نرماشیر یعنی حدود ۲۰۰ هکتار به این آفت آلوده شده است و همچنین تعداد درختان آلوده شهرستان از ابتدا ۱۰۳ اصله بوده که ۹۹ اصله تیمار و مابقی امحا شده است.

طبسی نژاد گفت: بالغ بر ۴۰ درصد از نخیلات نرماشیر دچار خشکیدگی خوشه خرما شده اند و کشاورزان نرماشیری دیگر محصول خرما ندارند.

وی افزود: با توجه به اینکه با آفت‌های زیادی در نخیلات روبرو هستیم نیاز داریم که مرکز تحقیقات این شهرستان فعال شود.

فرماندار نرماشیر در خصوص قطعی موتور پمپ‌های کشاورزی نیز گفت: قطعی موتور پمپ‌ها مشکل بزرگی برای کشاورزان در شرق استان ایجاد کرده و نارضایتی کشاورز را به دنبال داشته است، زیرا در فصل آبدهی درختان موتور پمپ کشاورزبه مدت هفت ساعت در روز خاموش می‌شود و خسارات زیادی به کشاورزی وارد کرده است.

شن‌های روان نخیلات و خانه‌های ما را گرفته است

حسین سعیدنیا فرماندار فهرج و مجید امینیان فرماندار گنبکی نیز با اشاره به اینکه آفت خشکیدگی خرما بیش از ۵۰ درصد محصول خرما در این ۲ شهرستان را خراب کرده است و خسارت‌های زیادی را به کشاورز وارد کرده است خواستار آن شدند تا برای اینکه این شهرستان‌ها با آفت سوسک سرخرطومی روبرو نشوند چاره‌ای اندیشیده شود.

سعیدنیا فرماندار فهرج درباره شن‌های روان می‌گوید سال گذشته بیش از۳۰ روز آب و هوای فهرج خطرناک بوده است و تمامی ادارات ما به مدت ۱۱ روز تعطیل شدند.

وی افزود: شن‌های روان باغ‌ها و نخیلات و خانه‌های ما را گرفته است و متاسفانه ما در حوزه خشکیدگی خرما، شن‌های روان و انرژی تجدیدپذیر دست کشاورز را نگرفته‌ایم.

امینیان فرماندار گنبکی نیز گفت: با توجه به اینکه گنبکی به تازگی به شهرستان ارتقا یافته است انتظار داریم که اداره جهاد کشاورزی در این شهرستان استقرار یابد.

به گفته وی خشکیدگی خرما در گنبکی ۳۰ الی ۷۰ درصد در هر باغ متفاوت است و آفت سوسک سرخرطومی نیز مرگ خاموش و تهدید جدی برای نخیلات شرق استان کرمان است.

خرمای بم هم مانند مرکبات آن از بین می‌رود

فرمانده ناحیه بسیج سپاه مقاومت بم نیز در این نشست گفت: اگر هر گوشه دیگری از کشور این اتفاق رخ داده بود امروز مردم راه‌ها را بسته بودند اما این مردم مظلوم شرق استان کرمان نشسته‌اند و نگاه می‌کنند و منتظر عملکرد مسئولان هستند.

سرهنگ احمد بدرآبادی ادامه داد: حتی مسئولان کشوری ما اسم شرق استان کرمان را نمی‌دانند و همگی درباره جنوب استان صحبت می‌کنند.

وی افزود: همان طور که مرکبات بم مانند لیمو و پرتقال از بین رفت و همگی گفتند تحقیق می‌کنیم و کاری نکردند اگر اکنون بنشینیم و کاری نکنیم خرمای بم هم به این سرنوشت دچار می‌شود.

فرمانده ناحیه بسیج سپاه مقاومت بم اظهار کرد: شرق استان کرمان پیشانی جنگی و لبه جلویی منطقه نبرد است و اگر اتفاقی برای شرق رخ دهد مرکز کشور ضربه می‌خورد.

به گفته وی اگر خرما در شهرستان‌هایی مانند ریگان و گنبکی نابود شود بدون شک شهرها خالی از سکنه می‌شود، بنابراین نیاز است متولیان امر در این خصوص چاره‌اندیشی کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha