۳۱ مرداد ۱۴۰۲، ۱۱:۲۹
کد خبرنگار: 795
کد خبر: 85206592
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

احتمال مداخله نظامی فرانسه در نیجر قوت گرفت

۳۱ مرداد ۱۴۰۲، ۱۱:۲۹
کد خبر: 85206592
احتمال مداخله نظامی فرانسه در نیجر قوت گرفت

تهران - ایرنا - پافشاری دولت فرانسه برای استفاده از آسمان الجزایر و مغرب برای حمله به مستعمره سابق خود "نیجر"، گمانه زنی ها برای افزایش احتمال حمله فرانسه به این کشور غرب آفریقا را افزایش داد.

رسانه های منطقه ای و بین المللی طی چند روز اخیر از اعمال فشار دولت فرانسه بر دولت های الجزایر و مغرب برای استفاده از حریم هوایی آنها با هدف حمله به نیجر خبر می دهند، کشوری که با یک کودتای نظامی علیه رئیس جمهوری منصوب فرانسه و غرب رو به رو است.

پایگاه خبری عرب نیوز "امارات متحده عربی" امروز در گزارشی از الجزیره اعلام کرد که با وجود موافقت دولت مغرب برای استفاده از آسمان آن کشور برای حمله فرانسه به نیجر، دولت الجزایر از دادن اجازه به فرانسه برای عبور از حریم هوایی خود با هدف حمله به نیجر خودداری کرد.
رادیو عمومی الجزایر نیز در گزارشی اعلام کرد که اگرچه مدت زیادی از زمانی که دولت فرانسه آمادگی خود را برای انجام تهدیدات خود علیه نظامیان در نیجر اعلام کرده و از کشورهای همسایه نیجر برای اجرای این هدف درخواست یاری کرده است، اما الجزایر همچنان مخالف هرگونه اقدام نظامی قریب الوقوع علیه کشور همسایه نیجر است.

این رادیو به نقل از منابعی که آن را تایید شده و قابل اعتماد توصیف کرد اعلام کرد که با توجه به شواهد موجود مداخله نظامی قریب الوقوع است و ترتیبات نظامی آن نیز آماده شده است.

این رادیو به نقل از یک منبع آگاه افزود: از آنجایی که الجزایر همیشه مخالف استفاده از زور بوده است، به درخواست فرانسه برای عبور از حریم هوایی الجزایر برای حمله به نیجر پاسخ رد داد، پاسخ ما قاطع و روشن بود، چون ما معتقدیم این اقدام موجب شعله ور شدن جنگی ادامه دار در آفریقا خواهد شد که دامن الجزایر را نیز خواهد گرفت."

به گزارش ایرنا، نیروهای گارد ریاست جمهوری نیجر چهارم مردادماه جاری "محمد بازوم" رئیس جمهوری این کشور را به اتهام فساد، همدستی با غرب و بی تفاوتی به فقر برکنار کردند و درخواست های سازمان ملل متحد، کشورهای غربی و جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکوواس) برای بازگرداندن او را رد کردند.

آنها در تلویزیون دولتی این کشور پس از برکناری بازوم از بسته شدن مرزها و برقراری منع آمد و شد خبر دادند و همچنین در ۶ مرداد ماه "ژنرال عبدالرحمن چیانی" را به عنوان رئیس شورای انتقالی این کشور منصوب کردند.

پس از اینکه کودتاچیان نیجر از ضرب‌الاجل جامعه اقتصادی غرب آفریقا (اکوواس) برای بازگرداندن رئیس جمهوری برکنار شده این کشور سرپیچی کردند، رهبران این بلوک اقتصادی و سیاسی روز ۱۰ اوت (۱۹ مرداد) برای بحث در مورد گام‌های بعدی دیدار کردند.

اکوواس همراه فرانسه و برخی کشورهای غربی دیگر از جمله آمریکا پیش از این کودتا در نیجر را محکوم و تحریم‌های اقتصادی و مسافرتی بر این کشور اعمال کرده و همچنین بر روی یک برنامه اقدام نظامی احتمالی در صورت عدم آزادی و بازگرداندن بازوم به توافق رسیده است.

یک روز پس از آن‌که همسایگان نیجر، مالی و بورکینافاسو گفتند هرگونه مداخله خارجی برای بازگرداندن دولت سرنگون شده به منزله اعلام جنگ تلقی می‌شود، فرانسه بارها اعلام کرده است که آماده انجام حمله نظامی به مستعمره سابق خود است و حتی آماده تخلیه صدها شهروند فرانسوی و اروپایی از نیجر شده است.

به گزارش «رویترز»، "کاترین کلونا" وزیر خارجه فرانسه سه شنبه گذشته در گفت‌وگویی تلویزیونی با شبکه «ال‌سی‌آی» فرانسه، گفت: «با توجه به کودتای جاری در نیجر و این واقعیت که وضعیت همچنان نگران‌کننده است، تصمیم گرفتیم مطمئن شویم که شهروندان فرانسوی که می‌خواهند نیجر را ترک کنند، می‌توانند این کار را انجام دهند، چرا که احتمال حمله نظامی به این کشور همچنان به قوت خود باقی است.»

وی گفت که فرانسه با «کسانی که در نیجر کنترل را در دست دارند» صحبت کرده است تا مطمئن شود که تخلیه می‌تواند با خیال راحت ادامه یابد، ولی این به هیچ وجه به منزله به رسمیت شناختن حکومت نظامی نیست.

در هر حال فرانسه و برخی کشورهای عضو اکوواس همچنان بر مداخله نظامی در نیجر تاکید دارند در حالی که دولت آمریکا موضع محطاط تری در این خصوص اتخاذ کرده و بسیاری از کشورهای آفریقایی مخالف هرگونه مداخله نظامی در نیجر هستند.

با این وجود فرانسه آماده است تا تهدیدات خود را علیه شورای نظامی نیجر در ارتباط با مداخله نظامی در صورت آزاد نکردن رئیس جمهوری محمد بازوم انجام دهد. در عین حال دیروز دوشنبه اکوواس پیشنهاد شورای نظامی نیجر را رد کرد که یک دوره انتقالی در این کشور را برای سه سال تعیین می کند.
شنبه گذشته، "عبدالرحمان چیانی" رئیس شورای نظامی نیجر پیشنهادی را برای تعیین یک دوره انتقالی ۳ ساله در کشورش پیشنهاد کرد. او تاکید کرد که هرگونه حمله به نیجر “پیک نیک نخواهد بود” و هشدار داد که هرگونه مداخله نظامی در نیجر را ما به عنوان ”اشغال در نظر خواهیم گرفت.”
پیش از این، "عبدالفتاح موسی" کمیسر امور سیاسی، صلح و امنیت اکوواس، عصر جمعه گفت که تصمیم گیری در مورد مداخله نظامی در نیجر گرفته شده است، اما “ما آن را اعلام نخواهیم کرد.”

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha