به گزارش ایرنا از روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، تابلو حلقه درس اثر جعفر پتگر که با تکنیک رنگ روغن روی بوم خلق شده و نمایی از مسجد امام اصفهان در آن به تصویر کشیده شده، از جمله آثار نمایشگاه مسجد زینت هنر و معماری است.
تابلوهای گراور با موضوع گنبد سلطانیه، مجموعه ای از حجم ها با نماد مساجدی همچون مسجد آگرا، مسجد جمعه بمبئی اهدائی ارامنه هندوستان به پهلوی دوم، مسجدالاقصی از جنس صدف و مسجد جامع حیدرآباد هندوستان از جمله آثاری هستند که از مخازن خارج شده و در معرض دید قرار گرفته اند.
جعبه های تزیینی با نماد مسجد تاج محل، عکسی با تصویر کعبه، مجموعه عکس های مسجد پاشا مصر و مجموعه تصاویر مساجد ایران از قبیل مسجد کبود تبریز و مسجد امام اصفهان برگرفته از کتاب سفر به ایران پاسکال کوست (Pascal Coste) خاورشناس و معمار فرانسوی که در زمان محمدشاه قاجار در سال ۱۲۲۰ هجری شمسی به ایران سفر کرد، از دیگر آثار نمایشی هستند.
تصاویر برگرفته از کتاب جشن و نور در ایران با محتوای مساجد نقاشی شده توسط ایوبرایر و تابلو مسجد نایین اثر آلن بایاش که با تکنیک مداد و آبرنگ خلق شده دیگر آثار این نمایشگاه هستند.
بر اساس این گزارش این آثار متعلق به مخازن کاخ اختصاصی نیاوران، کاخ صاحبقرانیه، مخزن مرکزی (موزه خودرو)، مرکز اسناد مجموعه نیاوران و کوشک احمدشاهی هستند که به مناسبت روز جهانی مساجد از مخزن خارج شده و به نمایش گذاشته شده اند.
رونمایی از کتاب مسجد جامع اصفهان در موزه کتابخانه اختصاصی نیاوران
همچنین در نمایشگاه دیگری که به مناسبت روز جهانی مساجد در موزه کتابخانه اختصاصی نیاوران برگزار شده، کتاب دو جلدی مصور مسجد جامع اصفهان که از آثار ارزشمند گنجینه این موزه می باشد، در معرض دید قرار گرفته است.
این اثر چاپی در سال ۱۹۷۲ توسط نویسنده بزرگ Eugenio Galdieri به رشته تحریر درآمد و توسط انتشارات ایزمئو منتشر شده است. در جلد اول این کتاب به مستند نگاری تصویری و گزارشات معماری بنا و در جلد دوم به معماری آل بویه مسجد اشاره شده است.
تصاویر و عکس های ارزشمندی از جزییات درونی و پیرامون بنا در این کتاب وجود دارد که با توجه به تغییراتی که در سالیان گذشته در اطراف بنا به وجود آمده است در نوع خود منحصر به فرد می باشد.
نمایشگاههای مسجد زینت هنر و معماری و نمایشگاه کتاب مصور از ۳۱ مرداد تا ۱۰ شهریور ۱۴۰۲ در کاخ موزه اختصاصی و موزه کتابخانه اختصاصی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران میزبان علاقه مندان است.
نظر شما