۱ شهریور ۱۴۰۲، ۱۱:۲۴
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 85207616
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حضور ادامه‌دار دستگاه‌های خدمات‌رسان در روستای سیل‌زده قورچای آزادشهر

گنبدکاووس- ایرنا- دستگاه‌های مختلف خدمات رسان استان گلستان با گذشت سه روز از بارندگی شدید و جریان یافتن سیلاب به ویژه در روستای قورچای شهرستان آزادشهر با حضور در این محل به صورت شبانه روزی در حال پاکسازی خانه‌ها و معابر از گل و لای هستند.

به گزارش ایرنا، بارش باران روز یکشنبه هفته جاری پس از مدت‌ها خشکی آسمان علاوه بر خوشحالی مردم و کشاورزان در گوشه و کنار گلستان، باعث طغیان رودخانه‌ها و بسته شدن تعدادی از جاده‌های ارتباطی و نیز خسارت به برخی ابنبه، مزارع کشاورزی و زیرساخت‌های شهری و روستایی در نقاط مختلف استان به‌ویژه آزادشهر شد.

تمام دستگاه‌های خدمات رسان از جمله شهرداری‌های شرق استان و هلال احمر در کنار نیروهای منابع طبیعی و گروه‌های جهادی با دستور استاندار گلستان همراه با اهالی روستای سیلزده قورچای در حال پاکسازی گل و لای از داخل خانه‌ها، معابر و کوچه‌ها هستند و شست و شوی فرش و موکت ساکنان هم در حال انجام است.

جمع آوری بیش از ۹۰ درصد گل و لای از منازل سیلزده قورچای

فرماندار آزادشهر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از جمع ‌آوری بیش از ۹۰ درصد گل و لای داخل منازل مردم سیل زده روستای قورچای خبر داد و بیان کرد: گل و لای بخشی از کوچه‌ها، معابر و حیاط مردم باقی مانده است که شهرداری‌های استان با دستگاه‌های خود در حال فعالیت برای پاکسازی هستند.

سیدجواد کریمی افزود: چاه فاضلاب ۱۰۹ خانه روستای قورچای پر شده بود که ماشین‌های تخلیه چاه تاکنون بیش از ۶۵ درصد آن را باز کردند.

وی ادامه داد: همچنین فرش و موکت خانه‌های سیلزده‌ روستا توسط دستگاه‌های آتش نشانی در حال جمع آوری و شست و شو است و این روند همچنان ادامه دارد.

فرماندار آزادشهر گفت: بعد از جمع آوری گل و لای سطح معابر، شست و شوی محلات را انجام می‌دهیم و در نهایت با ریختن ماسه و بادامی وضعیت کوچه‌های روستا ساماندهی و مرتب می‌شود.

کریمی افزود: بخشداری‌ها و شهرداری‌های مختلف برای ارائه خدمات در روستا فعالیت دارند و امروز هم گروه کارشناسی از بنیاد علوی استان گلستان و شرق کشور برای بازدید و ارزیابی وضعیت در محل حضور یافتند.

وی با اشاره به استقرار تیم‌های درمانی در روستا، بیان کرد: وعده‌های غذای گرم همراه با قرص نان و آب معدنی، پتو و موکت، چکمه و پک‌های ۷۲ ساعته میان سیل زدگان و گروه‌های جهادی مستقر توزیع شده و این روند همچنان ادامه دارد.

وی ساخت این خانه‌های سیلزده را مربوط به دهه ۸۰ دانست و گفت: این خانه‌ها بدون پروانه و رعایت اصول مهندسی در نزدیکی حریم کیفی رودخانه ساخته شده است.

حضور ادامه‌دار دستگاه‌های خدمات‌رسان در روستای سیل‌زده قورچای آزادشهر

فرماندار آزادشهر ادامه داد: در بازسازی هم یک نشست ویژه خواهیم داشت تا بتوانیم با گرفتن زمین از بنیاد مسکن و عطای وام‌های ارزان قیمت و تامین سیمان و میلگرد از بنیاد علوی این خانه‌ها را از نزدیکی حریم کیفی رودخانه جابجا کنیم.

کریمی گفت: تیم‌های بنیاد مسکن در حال ارزیابی خسارت به واحدهای مسکونی هستند و بعضی از آنها هم نیاز به بازسازی و نوسازی دارد.

به گزارش ایرنا، سیل و طغیان رودخانه‌ها، عجین شده با نام گلستان است؛ از سیل مرداد سال ۱۳۸۰ که موجب کشته شدن بیش از ۵۰۰ نفر شد و پر تلفات‌ترین سیل ایران لقب گرفت تا سیلاب دشت سال ۱۳۹۸ آق قلا و گمیشان با ۴۸ هزار میلیارد ریال خسارت و ۱۱ کشته، چهار ستون بدن گلستانی ها با هر بارش شدید باران لرزیده و وجود آن ها از دلهره و ترس لبریز می شود.

اگرچه بارش شدید و رگباری باران عصر و شامگاه ۲۹ مردادماه به ابنبه و زیرساخت‌های برخی شهرستان‌های استان گلستان خسارت وارد کرد اما به نظر می‌رسد این خسارات در مقایسه با بارش‌های سیل آسای قبلی قابل توجه نباشد.

انجام اقدامات آبخیزداری و لایروبی رودخانه‌ها و نیز مقاوم سازی خانه‌های مسکونی در مناطق روستایی پس از سیل ۱۳۹۸ در گلستان و سرعت بخشیدن به این اقدامات در دولت سیزدهم از دلائل اصلی در کاهش خسارات بارش های سیل آسای روز گذشته در این استان بود.

استان گلستان حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد که نیمی از آنها درهفت شهرستان واقع در شرق آن سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha