۱ شهریور ۱۴۰۲، ۱۴:۱۷
کد خبرنگار: 2457
کد خبر: 85208099
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رئیس جمهور چین: باید حکمرانی بین المللی بهبود یابد/ ذهنیت جنگ سرد منبع نگرانی جهان + فیلم

تهران- ایرنا- رئیس جمهوری چین امروز در افتتاح دومین روز نشست گروه بریکس در شهر ژوهانسبورگ پایتخت اقتصادی آفریقای جنوبی گفت که ذهنیت جنگ سرد همچنان منبع نگرانی جهان است و باید حکمرانی بین المللی بهبود یابد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از شبکه خبری الجزیره، رئیس جمهوری چین امروز افزود که امروز جهان شاهد ساختارسازی دوباره و بسیاری از شکاف ها است، باید وحدت و همکاری خود را بهبود و در مسیر رشد و توسعه بیشتر حرکت کنیم.

«شی جین پینگ» اظهار داشت: رشد و توسعه حق همه کشورها و نه یک مزیت برای یک تعداد از کشورها است.

رئیس جمهور چین ادامه داد: ما کشورهای بریکس باید دوست در مسیر بهبود باشیم، خلاء ها را پر و بر همکاری عملی بویژه در زمینه اقتصاد، دیجیتال و توسعه سبز و .. تاکید کنیم.

وی با بیان اینکه چین یک مرکز علمی تاسیس خواهد کرد، اظهار داشت: پکن با شرکا و کشورهای مختلف برای تقویت چارچوب بریکس در راستای توسعه پایدار کار خواهد کرد.

شی جین پینگ گفت: ذهنیت جنگ سرد همچنان منبع نگرانی جهان و وضعیت ژئوپلیتیک شاهد تنش است.

رئیس جمهور چین اضافه کرد: باید در زمینه مسائل منطقه ای و بین المللی هماهنگی و در زمینه کاهش تنش های موجود در جهان حرکت کنیم.

وی درباره هوش مصنوعی و مزایا و آسیب های آن گفت: ما تصمیم گرفتیم که بخش هوش مصنوعی وابسته به بریکس را تشکیل دهیم.

شی جین پینگ گفت: بریکس باید متعهد به توسعه مسالمت آمیز و شراکت راهبردی و امنیت ملی کشورهای گروه بریکس باشد.

رئیس جمهور چین اظهار داشت: توسعه همکاری در زمینه آموزش و تقویت ائتلاف آموزشی بریکس را پیشنهاد می کنیم و باید همکاری بین ملت ها و تمدن های خود را بهبود و در زمینه همزیستی مشترک تشویق کنیم. باید حکمرانی بین المللی را برای تقسیم توسعه و مقابله با چالش های بین المللی بهبود بخشیم.

وی تصریح کرد: قواعد بین المللی باید براساس منشور سازمان ملل اجرا شود و کشورهای بریکس بر اساس چندجانبه گرایی و تقویت نقش سازمان ملل اقدام کنند، همچنین باید کشورها را به پیوستن به بریکس برای ایجاد یک چهان منصفانه و عادلانه تر تشویق کنیم.

سران گروه بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) روز سه شنبه در نخستین روز از پانزدهمین نشست خود در «ژوهانسبورگ» پایتخت اقتصادی آفریقای جنوبی تمرکز سخنرانی خود را بر کاهش تکیه کشورهای عضو به دلار، بهبود روابط اقتصادی و چگونگی افزایش جذب پول و وام‌دهی با ارزهای محلی در «بانک توسعه جدید» این گروه قرار دادند.

پانزدهمین نشست سران بریکس از دیروز سه شنبه۲۲ اوت (۳۱ مرداد ماه )در آفریقای جنوبی آغاز شده و قرار است آیت الله سید ابراهیم رییسی رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست شرکت کند.

گروه اقتصادی بریکس در حال پیشی گرفتن از «گروه هفت» (جی ۷) است و براساس ارزیابی ها، سهم کشورهای عضو بریکس از تولید داخلی ناخالص جهانی تا سال ۲۰۳۰ میلادی از ۵۰ درصد بیشتر خواهد شد.

در حال حاضر، پنج کشور «بریکس» حدود ۳۱.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌دهند؛ در حالی که سهم کشورهای «جی ۷» کمتر از ۳۰ درصد است و پیش بینی می‌شود که سهم کشورهای بریکس از تولید ناخالص داخلی جهانی تا سال ۲۰۳۰ از ۵۰ درصد عبور کند و توسعه پیشنهادی گروه بریکس به شدت این هدف را تقویت خواهد کرد.

گروه بریکس ایده یک سیستم جهانی را تشویق می کند که شامل چندین قطب سیاسی و اقتصادی است که در آن، منافع کشورها به بهترین شکل از طریق توازن قوا و تعدد شرکا به جای سیستم تک قطبی آمریکا تضمین می شود و در نهایت به گفته «جوزف دبلیو. سالیوان» اقتصاددان دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا، ایجاد واحد ارز جدید بریکس تهدیدی برای سلطه دلار آمریکا است و ممکن است دگرگونی نظم جهانی را تسهیل کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha