به گزارش خبرنگار ایرنا، در این نمایشگاه عکاسِ جوان با توقف طولانی مدت در برکه های جنوب ، بازی نور بر سطح آب را ثبت کرده است.
۱۱تابلوی عکس این نمایشگاه هر یک از زاویه ای خاص ، هم آمیزی نور و آب را به تصویر کشیده اند.
برکه ها آب انبارهای سنتی و تاریخی در نوارجنوبی ایران هستند که علاوه بر تقش حیاتی در ذخیره سازی آب برای مردم در خطه گرم جنوب، کارکرد فرهنگی نیز داشته و منشاء افسانه هایی هستند که ددملکو یکی از آنهاست.
با توجه به عمق برکه ها و خطر افتادن و غرق شدن کودکان در برکه ها، مادران برای دور نگاه داشتن بچه ها و ترساندنشان ، از موجودی به نام ددملکو نام می بردند که در برکه ها زندگی کرده و بچه ها را می گیرد.
ورود نور از روزنه های برکه ها و بازتاب آن بر سطح آب ، اشکال در حال حرکتی خلق می کند که ذهن کودکانه ، آنها را زنده و همان ددملکو می بیند.
نمایشگاه ددملکو در فرهنگسرای طوبا، نگارخانه زنده یاد کورش گرمساری برپا شده و تا هفتم شهریور از ساعت ۱۹تا ۲۲ پذیرای هنردوستان است.
از برکه ها بیشتر بدانیم:
بیشتر آب انبارها در استانهای هرمزگان و جنوب استان فارس واقع شده و به “برکه” مشهور هستند.
برکه ها از حدود فیروزآباد به سمت جنوب و سواحل خلیج فارس همه جا دیده می شوند. با این وصف، برکه ها در شهرستان های لارستان، گراش، خنج، لامرد، مهر، بستک ، بندرعباس و دیگر مناطق هرمزگان دیده می شوند.
تفاوت آب انبارهای این مناطق با نمونه های معروف دیگر نواحی ایران در مهندسی سامانه ورود و خروج آب به آنهاست.
آب انبارها در این منطقه دارای پله برای رسیدن به پاشیر نیستند و مردم برای برداشتن آب از وسیله ای به نام دَلو استفاده می کردند.
بسیاری شهرهای جنوبی را با آب انبارهای متعدد آن می شناسند
اهمیت آب در جنوب آنچنان حیاتی بوده که در گذشته اگر کسی استطاعت مالی حج رفتن را نداشت ، برکه می ساخت و بعد از آن مردم وی را حاجی خطاب می کرده اند
نظر شما