دبیرکل سازمان ملل: باید چندجانبه گرایی را برای قرن بیست و یکم تقویت کنیم

نیویورک – ایرنا- آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در اجلاس سران بریکس گفت: باید فورا اعتماد را بازگردانیم و چندجانبه گرایی را برای قرن بیست و یکم تقویت کنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی افزود: من با یک پیام ساده به ژوهانسبورگ آمده‌ام: در دنیایی پر از اختلاف با بحران‌های عظیم، هیچ جایگزینی برای همکاری وجود ندارد. ما باید فوراً اعتماد را بازگردانیم و چندجانبه گرایی را برای قرن بیست و یکم تقویت کنیم.

دبیرکل سازمان ملل اضافه کرد: این امر  مستلزم شجاعت برای مصالحه جهت انجام اصلاحاتی می باشد که برای خیر عمومی لازم است.  این امر همچنین مستلزم احترام کامل به منشور ملل متحد، قوانین بین‌الملل، ارزش‌های جهانی و کلیه ارزشهای حقوق بشر  از جمله اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، مدنی و سیاسی است. و به همبستگی بسیار بیشتری نیاز دارد. البته هیچ کدام از این موارد آسان نیست.

گوترش تصریح کرد: جهان ما به وحدت برای عمل  و وحدت برای عدالت نیاز دارد.  ما با چالش های وجودی روبرو هستیم.  بحران آب و هوا درحال خارج شدن از کنترل است.  بحران جهانی هزینه زندگی در حال وقوع است.

دبیرکل سازمان ملل ادامه داد:  فقر، گرسنگی و نابرابری برخلاف اهداف برنامه ۲۰۳۰ برای توسعه پایدار در حال افزایش است.  در مقابل فناوری‌های جدید  چارچوب جهانی وجود ندارد و این امر نگران کننده است. اختلافات و درگیری های ژئوپلیتیکی با پیامدهای جهانی عمیق، به ویژه تأثیرات تهاجم روسیه به اوکراین، در حال افزایش است.

گوترش اضافه کرد: برای اینکه عامل صلح، برابری و عدالت در روابط بین‌الملل باشد، چندقطبی باید توسط نهادهای چندجانبه قوی و مؤثر،  با استراتژی های متفاوت در زمینه فناوری از جمله هوش مصنوعی؛  و با چارچوب های امنیتی متضاد، حمایت شود.

دبیر کل سازمان ملل افزود: ما نمی توانیم جهانی با اقتصاد بین‌المللی و سیستم مالی غیرمتحد، با استراتژی های متفاوت در زمینه فناوری از جمله هوش مصنوعی  و با چارچوب های امنیتی متضاد را بپذیریم.

وی خاطر نشان کرد:  صندوق بین‌المللی پول تخمین می‌زند که چنین اختلافی می‌تواند ۷ درصد تولید ناخالص داخلی جهانی را کاهش دهد، هزینه‌ای که به طور نامتناسبی که کشورهای کم درآمد، عمدتاً در آفریقا، متحمل می‌شوند.

گوترش ادامه داد: با نگاه به آینده، دو اولویت را برای عمل و عدالت می بینم.  اولین اولویت، در زمینه اقتصادی است.  طراحی مجدد معماری مالی جهانی منسوخ، ناکارآمد و ناعادلانه امروزی ضروری است، اما می دانم که این هدف یک شبه به نتیجه  نخواهد رسید.  با این حال، ما اکنون می‌توانیم – و باید – اقدام عملی انجام دهیم.

دبیرکل سازمان ملل گفت: محرک اهداف توسعه پایدار که من پیشنهاد کرده‌ام، یک مکانیسم موثر برای پرداخت بدهی، و سایر گام‌های لازم جهت افزایش منابع موجود کشورهای در حال توسعه، برای توسعه پایدار در آفریقا و ارائه گزینه‌هایی به دولت‌های آفریقایی برای حمایت از پیشرفت  مردمشان حیاتی هستند.

وی افزود: ما همچنین باید اقدامات اقلیمی و تامین عدالت اقلیمی را به شدت افزایش دهیم. من یک پیمان همبستگی اقلیمی را مطرح کرده ام که در آن کشورهای توسعه یافته حمایت لازم جهت ترویج  انتقال عادلانه به انرژی های تجدیدپذیر ارائه می کنند.

گوترش اضافه کرد:  من یک دستور کار شتاب را برای تقویت این تلاش ها ارائه کرده ام.در این دستور کار کشورهای توسعه یافته  متعهد می شوند تا حد امکان به توقف انتشار گازهای گلخانه ای خالص تا سال ۲۰۴۰ نزدیک شوند و کشورهای در حال توسعه تا حد امکان تا سال ۲۰۵۰ به این هدف نزدیک شوند.

دبیرکل سازمان ملل ادامه داد:  کشورهای توسعه‌یافته نیز باید در نهایت به وعده‌های خود به کشورهای در حال توسعه عمل کنند. آنها باید هدف اختصاص بودجه ۱۰۰ میلیارد دلاری، دوبرابر کردن بودجه سازگاری، اختصاص بودجه به صندوق آب و هوای سبز، و عملیاتی کردن صندوق خسارات در سال جاری را انجام دهند و  آفریقا باید در اولویت همه این تلاش ها در نظر گرفته شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha