۴ شهریور ۱۴۰۲، ۴:۰۰
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85210232
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کاهش نرخ تورم یا افزایش رکود؛ بانک مرکزی آمریکا بر سر دو راهی

نیویورک – ایرنا- کاهش نرخ تورم در آمریکا که در مسیر پیش بینی شده اقتصاددانان(دو درصد) قرار نگرفته و انتظار بانک مرکزی این کشور را نیز برآورده نکرده است، جرومی پاول رئیس این بانک را بر سر دو راهی کنترل تورم یا تشدید رکود ( تغییر رکود مقطعی به رکود غیرقابل کنترل) قرار داده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در حالیکه بازار وال استریت روز جمعه به وقت محلی در انتظار سخنان "جرومی پاول" رئیس بانک مرکزی (فدرال رزرو) در گردهمایی سالانه این بانک در جکسون هول واقع در ایالت وایومینگ بود، او گرچه قاطعانه از برنامه رسیدن دولت آمریکا به تورم ۲ درصدی سخن گفت، اما محتاطانه اعلام کرد این بانک آماده است «در صورت لزوم» نرخ بهره را برای رسیدن به این هدف، بیشتر افزایش دهد.

گردهمایی سالانه بانک مرکزی آمریکا یکی از پربیننده‌ترین رویدادها برای کسب سرنخ‌هایی درباره تصمیمات مربوط به نرخ‌های بهره در این کشور است.

"جرومی پاول" رئیس بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا (فدرال رزرو) روز جمعه به وقت محلی در گردهمایی سالانه این بانک گفت که این بانک تا زمانی که تورم به هدف بلندمدت ۲ درصد در سال بازنگشته است، به افزایش نرخ بهره ادامه خواهد داد، زیرا تورم در اقتصاد ایالات متحده آمریکا آنطور که ابتدا تصور می شد، کاهش نیافته است.

پاول تاکید کرد: "وظیفه بانک مرکزی این است که تورم را به هدف ۲ درصدی کاهش دهد و ما این کار را انجام خواهیم داد."

رئیس بانک مرکزی آمریکا ادامه داد: بانک مرکزی "آماده است در صورت لزوم نرخ بهره را بیشتر افزایش دهد و تا زمانی که مطمئن شود تورم به طور پایدار به سمت هدف ما حرکت می کند، این سیاست را در سطح محدودی حفظ کند."

پاول اعلام کرده تورم از اوج خود کاهش یافته است اما اذعان می کند قیمت ها همچنان بالا باقیمانده است.

تورم در آمریکا در ماه ژوئن سال ۲۰۲۲ به بالاترین حد خود در چهار دهه اخیر یعنی بیش از ۹ درصد رسید که دلیل آن تریلیون ها دلار هزینه های امدادی دولت آمریکا پس از شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ بود.

بانک مرکزی آمریکا در تلاش خود برای مهار تورم، نرخ بهره را از مارس ۲۰۲۲، ۱۱ بار افزایش داده و به بالاترین حد در ۲۲ سال گذشته رسانده است.

به گزارش ایرنا، داده های منتشر شده از سوی دولت آمریکا در ۱۹ مرداد ماه نشان داد که قیمت مصرف کننده در ماه جولای امسال نسبت به سال گذشته ۳.۲ درصد افزایش داشت.

اگرچه نرخ تورم در ایالات متحده آمریکا نسبت به نرخ تورم ۹.۱ درصدی سال گذشته کمتر است اما همچنان از هدف بانک مرکزی این کشور برای کاهش نرخ تورم به ۲ درصد دور است.

این داده ها یکی از عوامل کلیدی است که بانک مرکزی آمریکا با استفاده از آنها برای ادامه افزایش نرخ‌های بهره تصمیم گیری می کند.

قیمت بنزین در آمریکا در ماه جولای نزدیک به ۳۰ سنت افزایش یافته و به میانگین ملی ۳.۸۳ دلار در هر گالن رسیده است. نرخ دستمزد در ماه جولای امسال در مقایسه با جولای سال گذشته ۴.۴ درصد افزایش و نرخ بیکاری اندکی کاهش یافته است.

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در گزارشی در این زمینه نوشت: قیمت خودروهای مستعمل که پس از همه‌گیری کرونا در ایالات متحده شدت افزایش یافته بود، رو به کاهش بوده است.

بر اساس این گزارش، قیمت خودروهای دست دوم در ماه جولای ۵.۱ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافتند و به ۲۹ هزار و ۱۹۸ دلار رسیدند. ماه جولای سال گذشته اوج افزایش قیمت خودروهای دست دوم در آمریکا بود که این افزایش به دلیل کمبود وسایل نقلیه نو ناشی از کمبود جهانی تراشه‌های کامپیوتری بود.

خریدارانی که خواهان خودروهای نو بودند اما نمی توانستند خودرو خریداری کنند، وارد بازار خودروهای کارکرده شدند و این امر قیمت‌های خودروهای دست دوم به شدت افزایش یافت.

با این حال، امسال، زمانی که خودروسازان موفق به خرید تراشه های بیشتری شدند و توانستند خودروهای جدید بیشتری تولید کنند، قیمت خودروهای دست دوم کاهش یافت.

بسیاری از خریدارانی که مجبور به خریدخودور دست دوم شده بودند اکنون به بازار خودروهای نو بازگشته اند. انتظار می‌رود قیمت خودروهای دست دوم در آمریکا در طول سال، حداقل به میزان متوسط کاهش یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha