فرشید ایلاتی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینکه باید از ظرفیت بریکس به خوبی استفاده کرد، اظهار داشت: با توجه به تحریمهایی که چند دهه است که از سوی غرب علیه کشور ما اعمال میشود، میتوان از بریکس به عنوان یک محیط شتاب دهنده و کاتالیزور برای مواجه با این تحریمها استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه ۴۰ درصد از جمعیت دنیا و حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد تولید جهانی در کشورهای عضو گروه بریکس رقم میخورد، گفت: کشور ما از نظر جمعیتی یک درصد از جمعیت دنیا را تشکیل میدهد، اما از نظر منابع بیش از ۱۱ درصد ثروتهای دنیا را در اختیار دارد، این در حالی است که کمتر از ۲ درصد از این ثروت را در حوزههای مختلف مورد بهرهبرداری قرار دادیم.
این کارشناس با اشاره به رشد چین در دهههای اخیر، بیان کرد: اخیرا نیز هند نیز از نظر رشد جمعیتی به چین نزدیک شده و از نظر اقتصادی رشد بسیار خوبی داشته است که با توجه به روابط فرهنگی خوب ایران و هند، این کشور می تواند بازار بزرگی برای محصولات ایرانی باشد.
وی در ادامه به موضوع حذف دلار از تجارت بین گروه بریکس، اظهار کرد: بریکس به دنبال پیاده سازی بانک توسعه جدید در کشورهای عضو است، این در حالی است که با راهاندازی این بانک بسیاری از معاملات و نقل و انتقال ها بدون دلار و با استفاده از پول های رایج بین کشورها صورت خواهد گرفت.
ایلاتی با بیان اینکه با راهاندازی این بانک، امکان اعتبار گشایش الی.سی فراهم می شود، تصریح کرد: بدین معنی که در قالب گشایش اسنادی می توان به راحتی اقدام به تجارت کرد و با حذف چرخه دلار عملا شاهد بی اثر شدن و در واقع کم اثر شدن تحریم ها باشیم.
کارشناس اقتصادی عضویت در بریکس را یک فرصت عنوان کرد و گفت: زیرساخت پولی و بانکی با توجه به تحریم ها یکی از اصلی ترین مشکلات ما در معاملات بوده که با راه اندازی آن توسط این گروه می توان شاهد رشد معاملات ایران با سایر اعضای گروه بریکس باشیم.
وی با اشاره به ضرورت تشکیل کمیته ویژه ای در کشور برای ارتباط با کشورهای عضو بریکس، بیان داشت: بانک مرکزی و سازمان توسعه تجارت ایران باید از این فرصت ایجاد شده حداکثر استفاده را کرده و حتی فراتر از پروتکل ها با این کشورها ارتباط گرفته و معطل نماند.
نظر شما