به گزارش روز شنبه ایرنا، «مخلد حازم» کارشناس امنیتی و سیاسی عرب به پایگاه «الخلیج آنلاین» گفت: گروه بریکس ۴۰ درصد از جمعیت جهان و ۳۱ درصد از حجم اقتصاد جهانی را تشکیل می دهد که نشان دهنده «رشد اقتصادی مستمر کشورهای بریکس» است.
وی افزود: بریکس میخواهد قدرت قابل مقایسه با گروه هفت کشور صنعتی (فرانسه، آمریکا، انگلیس، آلمان، ژاپن، ایتالیا و کانادا) باشد که حدود ۶۰ درصد از صنایع جهانی به رهبری واشنگتن را در کنترل دارد. این نگرش بریکس باعث «ناراحتی آمریکا» شده است.
حازم ادامه داد: پس از جنگ روسیه و اوکراین، این کشورها بدنبال ایجاد یک تشکیلات جدید تحت عنوان «بریکس پلاس» به خواست روسیه و کشورهای دیگر هستند تا یک نظام جهانی چند کانالی را به جای نظام پرداخت های مالی سویفت ایجاد کنند.
وی اضافه کرد: بر این اساس، استقبال زیادی از برخی کشورها و تمایلی از جانب عربستان، امارات، کویت، بحرین و سایر کشورها برای ورود به این نظام جهانی وجود دارد، این امر باعث ناراحتی آمریکا شده زیرا این کشور بر گروه جی - ۷ و نظام اقتصادی جهانی غلبه دارد.
این کارشناس گفت که آسیبهای جنگ اوکراین و روسیه باعث حرکت به سمت یک نظم نوین جهانی به دور از واشنگتن شده و این نظم به دنبال ارز جدیدی برای این کشورها به عنوان جایگزین دلار است.
حازم اظهار کرد: کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به ائتلاف های دیگری مانند بریکس روی آورده اند، زیرا واشنگتن از خاورمیانه به ویژه از دوران «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا فاصله گرفت و این کشورها در حال حاضر به دنبال ائتلاف های جدیدی برای حفظ منافع خود نظیر ائتلاف با روسیه در بعد نظامی و چین در بعد اقتصادی هستند.
وی معتقد است که کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در حال حاضر به دنبال منافع امنیتی و اقتصادی خود هستند و این امر نیز در گسترش جهانی جدید روسیه، چین و ایران در ائتلافی در چارچوب خاورمیانه منعکس شده است.
این کارشناس تاکید کرد: اگر ائتلاف بریکس موفق شود، بسیاری از کشورها به این بلوک خواهند پیوست و این امر آمریکا، پول و اقتصاد آن را در جهان تضعیف خواهد کرد.
نظر شما