مهدی صفی خانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: استان همدان دارای ۲۳ تالاب طبیعی و غیر طبیعی است که از این تعداد تالاب آق گل ملایر، چم شور و پیرسلمان اسدآباد به عنوان تالاب های طبیعی شناخته می شوند.
وی با بیان اینکه تالاب چم شور اسدآباد و آق گل ملایر پیشتر خشک شدند،اضافه کرد: تنها تالاب پیرسلمان نیز حاوی آب بود که در معرض خشکی قرار گرفته است.
معاون محیط طبیعی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان ادامه داد: براساس بررسی های صورت گرفته استفاده از چاه های کشاورزی مجاور تالاب پیرسلمان برای آبیاری مزارع سرعت خشک شدن این تالاب را شتاب بخشیده است.
صفی خانی افزود: همه چاه های مجاور تالاب پیرسلمان دارای مجوز هستند بنابراین ضروری است نهاد مربوطه نسبت به بازنگری مجوزهای صادر شده و رعایت ظرفیت برداشت روزانه از چاه اقدام لازم را انجام دهند.
وی اظهار کرد: علاوه بر این افزایش دما و گرم شدن زمین نیز بر شدت تبخیر آب تالاب تاثیر گذار بوده هر چند میزان تاثیر افزایش دما بسیار کمتر از برداشت بی رویه از سفرهای زیرزمینی برای کشاورزی و زراعت است.
معاون محیط طبیعی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اظهار کرد: بین میزان بارش ها و میزان برداشت از سفره های زیر زمینی تعادلی برقرار نیست و با وجود کمبود بارش ها و کاهش آب، میزان برداشت از منابع آبی برای زراعت روز به روز در حال افزایش است.
صفی خانی افزود: تداوم وضعیت کنونی برداشت از چاه های کشاورزی به طور حتم موجب وخیم تر شدن وضعیت طبیعت در آینده پیش رو می شود بنابراین باید میزان برداشت از سفرهای زیر زمینی را متناسب با وضعیت بارندگی و منابع ابی تنظیم کرد.
وی همچنین گفت: کم شدن میزان نزولات جوی و افت آب موجود در سدها، آب بندها، رودخانه ها و خشک شدن تالاب ها میزان حضور و فرود پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی در تالاب های طبیعی و غیر طبیعی را کاهش داد.
نظر شما