آذربایجان شرقی با ۲۹۰۰ طرح صنعتی در دست اجرا رتبه اول کشور را کسب کرد

تبریز- ایرنا- مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: این استان با داشتن ۲هزار و ۹۰۰ طرح در دست اجرا از سوی بخش خصوصی در داخل و خارج شهرک های صنعتی، رتبه اول کشوری را کسب کرده است.

به گزارش ایرنا، «محمدجعفر عظمایی» روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: این تعداد با حجم سرمایه گذاری ۶۸۰ هزار میلیارد ریال در حال اجرا بوده و پیش بینی می شود با بهره برداری از آن ها برای ۴۲ هزار نفر اشتغال ایجاد شود.

وی با بیان اینکه تلاش می شود با رفع موانع تولید و سرمایه گذاری، ۵۰۰ فقره از این طرح ها تا پایان سال به مرحله بهره برداری برسد، اظهار کرد: این استان همچنین در صدور جواز تاسیس ایجادی به منظور شروع سرمایه گذاری با صدور یک هزار فقره جواز به ارزش ۵۵۰ هزار میلیارد ریال و پیش بینی اشتغال ۲۵ هزار نفر رتبه نخست کشور را کسب کرده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: اغلب این جوازها خارج از مرکز استان و با رویکرد توسعه متوازن در سایر شهرستان ها صادر شده است تا از تمرکز واحدهای صنعتی در اطراف تبریز کاسته شود.

عظمایی، با بیان اینکه این استان با برگزاری ۵۰ جلسه ستاد تسهیل موفق به رتبه اول از نظر تعداد برگزاری جلسات و پیگیری تا حصول نتیجه شد، ادامه داد: این جلسات با محوریت خانه صنعت استان برگزار می شود و از زمان طرح موضوع تا حصول نتیجه از پیگیری لازم انجام می شود.

وی یادآور شد: اکنون ۶۰ درصد مصوبات این ستاد به صورت کامل اجرا شده و بقیه نیز یا در حال اجرا بوده و برخی نیز به علت عدم مراجعه واحد تولیدی به مرحله اجرا نرسیده است.

موانع سرمایه گذاری ۲۰ هزار میلیارد ریال پروژه های مصوب سفر رییس جمهور به استان، پایش و رفع می شود

عظمایی، با اشاره به دور اول و دوم سفر رییس جمهور به آذربایجان شرقی و امضای تفاهم نامه های سرمایه گذاری با بخش خصوصی، ادامه داد: برای عملیاتی شدن مصوبات سفر و طرح های سرمایه گذاری گام های موثری برداشته شده و عمده واحدها موفق به اخذ ثبت سفارش برای واردات تجهیزات و مواد اولیه شده اند.

وی یادآور شد: از جمله این پروژه ها، تولید شیشه خودرو است که در مهر ماه آماده افتتاح و بهره برداری بوده و تعدادی از طرح های گروه سرمایه گذاری شیرین عسل تا سه ماه آینده آماده افتتاح و بهره برداری است.

آذربایجان شرقی با ۲ هزار و ۹۰۰ طرح صنعتی در دست اجرا رتبه اول کشور را کسب کرد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به امضای بیش از ۲۰ تفاهم نامه سرمایه گذاری به ارزش ۲۰ هزار میلیارد ریال، گفت: روند اجرای این پروژه ها به صورت مداوم پایش و موانع و مشکلات پیش روی آن ها رفع می شود.

عظمایی، با بیان اینکه مشکلی در اجرای این پروژه ها وجود ندارد، افزود: ۲ پروژه با مشکل تامین آب و زمین مواجه بود که مشکلات آن ها نیز پیگیری و اقدام لازم برای رفع آن ها انجام شد.

۱۹۰ طرح صنعتی به مناسبت هفته دولت در آذربایجان شرقی آماده بهره برداری است

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: به مناسبت گرامیداشت هفته دولت از ۱۹۰ طرح صنعتی و سرمایه گذاری آماده افتتاح و بهره برداری است.

عظمایی ادامه داد: از این تعداد ۱۰۰ طرح ایجادی و ۹۰ طرح توسعه ای بوده و این طرح ها از ۲۲ بهمن سال گذشته تا هفته دولت امسال اجرا شده و برای اجرای آن ها ۸۰ هزار میلیارد ریال هزینه شده است.

وی با بیان اینکه با بهره برداری از این طرح ها برای هشت هزار نفر اشتغال ایجاد می شود، اظهار کرد: اجرای این طرح ها در راستای تکمیل زنجیره ارزش افزوده در بخش صنعت، معدن و تجارت استان، تامین خوراک خط تولید واحدهای تولیدی و تکمیل فرایند صادرات آذربایجان شرقی است.

رشد ۱۵ درصدی صدور پروانه بهره برداری از معادن آذربایجان شرقی

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان اینکه این استان بهشت تنوع مواد معدنی در کشور محسوب می شود، گفت: اکنون ۵۲ نوع ماده معدنی در استان شناسایی و ثبت شده و به همین منظور به عنوان استان مزیت دار در حوزه معدن کشور معرفی شده است.

عظمایی افزود: برای توسعه فعالیت های اکتشافی و بهره برداری از معادن استان، امسال ۱۵ فقره پروانه بهره برداری با سرمایه گذاری بیش از ۴۵۰ میلیارد ریال صادر شده که این تعداد نسبت به پنج ماه اول سال گذشته از رشد ۱۵ درصدی برخوردار شده است.

وی یادآور شد: در این بازه زمانی حدود ۴۴ فقره پروانه اکتشاف در سطح ۳۵۱ کیلومترمربع مساحت صادر شده که این تعداد نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته سه برابر افزایش یافته است.

عظمایی، ادامه داد: در پنج ماه امسال ۱۶ فقره گواهی کشف در سطح ۵۸ کیلومترمربع در استان صادر شده و این تعداد نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

شرکت مس آذربایجان در مجمع شرکت ملی مس مصوب شد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به تشکیل شرکت مس آذربایجان، گفت: برخی افراد از واژه استقلال مس آذربایجان استفاده می کنند که این اصطلاح درست نیست.

آذربایجان شرقی با ۲ هزار و ۹۰۰ طرح صنعتی در دست اجرا رتبه اول کشور را کسب کرد

عظمایی، با تاکید بر اینکه در سفر اول رییس جمهور، تشکیل این شرکت استارت خورد و با پیگیری مقامات ارشد استانی محقق شد، افزود: شرکت مس آذربایجان به واسطه قانون تجارت تاسیس و هیات مدیره آن مشخص شده و به ثبت رسیده و تشکیل این شرکت در مجمع شرکت ملی مس نیز مصوب شده است.

وی اظهار کرد: برای انتقال و تعریف اموال منقول و غیرمنقول این شرکت نیز اقدامات حقوقی نیاز است که مقامات عالی استان و مسوولان شرکت ملی مس به جد پیگیر این موضوع هستند.

امسال بیش از ۴۶۰ میلیون دلار مواد صنعتی و معدنی از آذربایجان شرقی صادر شده است

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان اینکه در پنج ماه امسال میزان صادرات در سطح کشور حدود پنج درصد کاهش یافته است، گفت: کاهش آمار صادراتی کشور به علت کاهش قیمت مواد پتروشیمی و فرآورده های نفتی است.

عظمایی، با اشاره به اینکه کاهش قیمت این مواد بر سبد صادراتی این استان نیز تاثیر گذاشته است، ادامه داد: به رغم کاهش حجم صادرات کشور، میزان صادرات این استان در چهار ماه اول سال با رشد ۲.۳ درصدی از نظر ارزش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۴۶۰ میلیون دلار رسید.

وی یادآور شد: میزان صادرات از نظر وزنی نیز حدود ۱۸ درصد افزایش داشته و با توجه به بهبود قیمت کالاهای صادراتی استان، پیش بینی می شود، روند افزایش صادرات استان در ماه های آینده رشد بیشتری داشته باشد.

میزان صادرات فرش دستبافت استان به حدود یک نهم سال های قبل رسیده است

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به روند کاهش آمار صادرات فرش استان، گفت: در سال های ۸۷ - ۸۸ میزان صادرات فرش دستبافت استان حدود ۵۰۰ میلیون دلار بود که اکنون این میزان به یک هشتم یا یک نهم رسیده است.

عظمایی، با بیان اینکه ارزش صادرات فرش استان در زمانی کنونی حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون دلار است، افزود: افزایش قیمت مواد اولیه مرغوب، تعدد رقبا در بازارهای جهانی و عدم دسترسی به بافنده به ویژه بافنده ماهر از دلایل کاهش آمار صادرات فرش استان به ویژه فرش های دارای جنبه صادراتی است.

آذربایجان شرقی با ۲ هزار و ۹۰۰ طرح صنعتی در دست اجرا رتبه اول کشور را کسب کرد

وی اظهار کرد: در زمان کنونی فرش دستبافت به عنوان کالای لوکس قلمداد می شود بنابراین تقاضا برای تولید فرش های ریزبافت و صادراتی کاهش یافته و انگیزه تولید کننده نیز برای تولید این نوع فرش ها کمتر شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: با وجود اینکه فرش دستبافت از مزیت های صادرات این استان در سال های گذشته بود اکنون تا حدود زیادی از گردونه صادرات خارج شده است.

عظمایی، ادامه داد: برای رفع این مشکل و افزایش میزان صادرات فرش دستبافت، تعاونی های تولید فرش و اتحادیه های صادراتی تلاش می کنند با ایجاد یک کنسرسیوم اقدام به ثبت سفارش برای واردات مواد اولیه مرغوب فرش کنند و قیمت تمام شده را کاهش دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha