00:00
00:00
Download

بغداد - ایرنا - «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق برای شرکت در مراسم آغاز عملیات اجرایی پروژه راه آهن بصره - شلمچه عازم نقطه صفر مرزی با ایران شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، نخست وزیر عراق دقایقی قبل همراه با «محمد کاظم آل صادق» سفیر جمهوری اسلامی ایران از فرودگاه بصره به وسیله یک فروند بالگرد عازم نقطه صفر مرزی با ایران شد.

دولت عراق روز گذشته اعلام کرد که کلنگ پروژه راه آهن «بصره - شلمچه» فردا (شنبه) بر زمین زده می‌شود.

«باسم العوادی» سخنگوی دولت این کشور در این خصوص گفته بود: پس از تایید وزارت حمل و نقل عراق و استانداری بصره، مراحل مقرر در مصوبه (۲۳۳۳۳) هیات وزیران مربوط به اجرای خط ریلی پروژه بصره - شلمجه تکمیل شد و فردا (شنبه) کلنگ عملیات اجرایی این پروژه حیاتی حمل و نقل مسافر و زائران بین عراق و جمهوری اسلامی ایران بر زمین زده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این پروژه مقدمه ای بر پروژه های حمل و نقل راهبردی است که عراق و کشورهای همسایه را به هم پیوند می دهد، افزود: دولت برای اجرایی شدن این پروژه که پس از سالیان متمادی بر روی آن بحث و بررسی شده اما اجرایی نشده بود، تلاش کرد.

سخنگوی دولت عراق این پروژه را یکی از پروژه های مهم حمل و نقل در منطقه دانست و افزود: این پروژه همچنین در زمنیه انتقال مسافران و زائران از کشورهای آسیای میانه به عراق، بصورت موثر کمک می کند.

پیشتر رسانه‌های عراق از آغاز عملیات اجرایی خط راه آهن بصره - شلمچه در روز شنبه (امروز) با حضور «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر این کشور خبر داده بودند.

همچنین استاندار خوزستان نیز پیش از این از سفر نخست وزیر عراق و محمد مخبر معاون رئیس جمهوری به این استان خبر داده بود.

«علی‌اکبر حسینی‌محراب» چهارشنبه در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای دولت در اهواز در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به بهره‌برداری و کلنگ‌زنی بیش از ۲ هزار پروژه در هفته دولت گفت: استان خوزستان قرار است در هفته آینده میزبان نخست وزیر کشور عراق باشد که یک رویداد بزرگ خبری برای استان خوزستان به حساب می اید.

ساخت راه‌آهن شلمچه به بصره پروژه‌ای است که نزدیک به ۴۰ سال حتی زمان جنگ تحمیلی علیه ایران درباره آن بحث می‌شد، اما مذاکرات ساخت آن حتی بعد از جنگ هم به جایی نرسید و اکنون در سایه افزایش تعاملات منطقه‌ای هم ایران و هم عراق مصمم به اجرای این پروژه هستند.

بر اساس اعلام مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی، در پی انجام مذاکرات خارجی برای پیشبرد طرح‌های حمل‌و نقلی، توافق ساخت این مسیر ریلی بعد از ۴۰ سال انتظار به واقعیت پیوست.

این دستاورد حمل‌و نقلی که ذیل سیاست ارتقای روابط با کشورهای منطقه از ابتدای دولت سیزدهم، به دست آمده است شبکه ریلی ایران را به عراق متصل می‌کند و از عراق هم می تواند از منطقه «البوکمال» به خاک سوریه برسد که اتفاق بزرگی در حوزه توزیع مسافر و بار بین سه کشور رقم می‌خورد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha