معاون وزیر بهداشت:سطح ارتباطات علمی در ایران پایین است

مشهد- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:  امروزه در ایران از حوزه دیپلماسی علمی به خوبی بهره نبرده‌ایم و سهم ارتباطات علمی ایران در حوزه تولید علم ۳۰ درصد است که از سایر کشورهای همجوار پایین تر است.

دکتر یونس پناهی روز شنبه در آیین معارفه سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: این درحالی است که این عدد در کشورهای منطقه مانند مصر، عربستان و ترکیه بالای ۶۰ و ۷۰ درصد است که این موضوع باید جزء سیاست های جدی ما قرار گیرد.

وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد باید با کشورهای اسلامی ارتباطات علمی بسیاری داشته باشد و دانشجوی خارجی بپذیرد و دانشجو اعزام کند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مرجعیت علمی، ورود به عرصه سرآمدان علم و فناوری و پاسخ به نیازهای جامعه و آینده کشور در حوزه سلامت را از جمله مطالبات اسناد بالادستی عنوان کرد و گفت: داشتن نیروی انسانی توانمند، معتقد و متخصص در عرصه سلامت و استفاده از توان و ظرفیت همه نخبگان و پژوهشگران در مراکز تحقیقاتی و ایجاد زیرساخت لازم برای نگهداشت آنان، داشتن پژوهشگاه‌ها و مراکز علمی و ارتقای زیرساختهای این مراکز از جمله موارد مورد نیاز برای مرجعیت علمی به شمار می رود.

پناهی افزود: انجام تحقیقات و پژوهش‌ها بر اساس نیازهای حوزه سلامت و در راستای نیازهای جامعه، افزایش ارتباطات بین المللی با کشورهای مختلف دنیا به ویژه کشورهای اسلامی، پرورش دیپلمات‌های علمی در راستای حفظ منافع کشور، توجه به اقتصاد دانش‌بنیان و ارتقای دانشگاه‌ها از دانشگاه نسل سوم به دانشگاه نسل چهارم و مساله محوری و اجتماعی شدن دانشگاه‌ها و شناسایی نیازهای حوزه سلامت و تدوین برنامه‌ریزی آموزشی و پژوهشی متناسب با آن از دیگر موارد مورد نیاز برای مرجعیت علمی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: اکنون دانشگاه‌های دنیا به سمت دانشگاه نسل پنج به عنوان دانشگاه آدم‌ساز و مدیرپرور رو آورده‌اند چرا که اگر یک مدیر واقعی در دانشگاه آموزش داده شود در حوزه‌های آموزشی، فناوری و پژوهشی می‌تواند مشکلات منطقه را حل کند که این موضوع باید در دانشگاه های ما نیز مورد توجه قرار گیرد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر استفاده از روش های جدید علمی و هوش مصنوعی در آموزش و پژوهش و درمان به جای استفاده از روش های قدیمی گفت: در این راستا در ارزیابی‌ مراکز درمانی کشور که امسال صورت گرفت ۲ بیمارستان امام رضا(ع) و بیمارستان قائم(عج) از مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در توسعه بالینی تیپ یک رتبه دوم و سوم را به دست آوردند.

پناهی با بیان این که پاسخگویی به تهدیدات سلامت و مدیریت بار بیماری ها با استفاده از روش های نوین درمانی از برنامه ها و اهداف مهم وزارت بهداشت محسوب می شود افزود: بیماری‌های غیرواگیر همچون قلبی و عروقی، سرطان ها، بیماری های تنفسی و نورولوژی در جهان و کشورمان در حال گسترش است که با استفاده از روش های معمول نمی توان آنها را مدیریت کرد.

وی اضافه کرد: لازم است در این زمینه روش های درمانی پیشرفته همچون سلول درمانی، مهندسی بافت، ژن درمانی و پزشکی بازساختی مورد توجه قرار گیرد و در این راستا برنامه های تحقیقاتی و فناوری انجام شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به بازدید از بخش سلول درمانی و پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تلاش می شود با حمایت وزارت بهداشت تا پایان امسال طرح "اتاق تمیز" این دانشگاه به بهره برداری برسد تا پزشکان، محققان و پژوهشگران این دانشگاه بتوانند در زمینه مدیریت بار بیماری‌ها با استفاده از روش‌های نوین درمانی همچون سلول درمانی و مهندسی بافت، ژن درمانی و پزشکی بازساختی بیش از پیش فعالیت کنند.

پناهی افزود:مشهد پایتخت معنوی کشور و شاهرگ کشورهای منطقه و مقصد مراجعه گردشگران سلامت و زائران رضوی است از این رو دانشگاه علوم پزشکی مشهد باید نیازها و تهدیدات حوزه سلامت از جمله بیماری‌ها و عفونت‌هایی که ممکن است از طریق گردشگران سلامت و زائران خارجی از سایر کشورها به ایران وارد شود را شناسایی کند و در این زمینه برنامه‌ریزی ها و تمهیدات لازم را انجام دهد.

معاون وزیر بهداشت: ارتباطات علمی در ایران پایین است

به گزارش ایرنا، در این مراسم دکتر "محمود محمدزاده شبستری" با حکم وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد منصوب شد و از خدمات دکتر "محمدعلی کیانی" رییس پیشین قدردانی به عمل آمد.

دکتر شبستری در سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ نیز ریاست دانشگاه علوم پزشکی مشهد را بر عهده داشت همچنین وی تا اواخر مرداد ماه امسال رییس بیمارستان امام رضا(ع) مشهد بود ولی در آن تاریخ از سمت خود در این بیمارستان برکنار شد.

ریاست بنیاد سلامت آستان قدس رضوی از دیگر سوابق کاری دکتر شبستری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha