۱۳ شهریور ۱۴۰۲، ۱۵:۱۸
کد خبرنگار: 1455
کد خبر: 85219232
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فعالیت یک هزار بهورز در خانه های بهداشت روستایی لرستان

خرم‌آباد - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: یک هزار بهورز در بیش از ۶۰۰ خانه بهداشت روستایی این استان در حال حاضر مشغول خدمت رسانی هستند.

دکتر "مریم کوشکی" روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: به منظور جذب بهورز و رفع مشکل کمبود بهورز در خانه های بهداشت این استان با توجه به امکان بازنشستگی تعدادی از بهورزهای استان، پیگیری های انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی لرستان منجر به کسب مجوز برای جذب ۳۶۵ بهورز در سطح استان شد.

وی با اشاره به برگزاری آزمون جذب بهورز و انجام مراحل مصاحبه و جذب پذیرفته شدگان این آزمون اظهار داشت: دوره های آموزشی مورد نیاز این افراد از آبان ماه سال جاری برای این افراد برگزار خواهد شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: افراد دارای مدرک کارشناسی مرتبط در دوره های ۶ ماهه و افراد دارای مدرک تحصیلی دیپلم در دوره های ۲ ساله دانشگاه علوم پزشکی شرکت و پس از تکمیل این دوره ها بعنوان بهورز در خانه های بهداشت مناطق روستایی استان مشغول خدمت خواهند شد.

کوشکی با اشاره به اینکه جذب همزمان این تعداد بهورز در سطح استان طی سال های گذشته بی سابقه بوده است، عنوان کرد: اکنون کمبود ۱۸۳ بهورز در سطح خانه های بهداشت استان وجود دارد که تلاش می شود با برنامه ریزی های مناسب و کارشناسی جمعیت مورد نظر تا زمان رفع این کمبودها در پوشش خانه های بهداشت استان قرار گیرند.

وی گفت: بهورزهای جذب شده در آزمون سال گذشته با اولویت افراد بومی در خانه های بهداشت اصلی مستقر و روستاهای مجاور نیز تحت پوشش این خانه های بهداشت خواهند بود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: همچنین از بین این افراد ۱۲ نفر نیز بعنوان بهورز عشایری جذب شده است که در بین عشایر استان مشغول به خدمت خواهند شد که این این اقدام نیز در سطح استان تاکنون بی سابقه بوده است.

کوشکی ادامه داد: خوشبختانه اغلب افراد شرکت کننده در آزمون جذب بهورزان سال گذشته لرستان افراد دارای تحصیلات در رشته های بهداشتی و با مدرک کارشناسی بودند که این افراد تاثیری قابل توجهی در ارتقای سطح بهداشت مناطق روستایی و خانه های بهداشتی استان خواهند داشت.

فعالیت یک هزار بهورز در خانه های بهداشت روستایی لرستان

به گزارش ایرنا ، ۱۲ شهریورماه سال ۱۳۶۳ با ایجاد نیروهای بهورز در خانه‌های بهداشت روستایی، سلامتی و پیشگیری به دورترین نقاط کشور عرضه شد و در این تحول نقش بهورزان بسیار برجسته است چرا که آنها توانستند مهم‌ترین مفاهیم بهداشتی را به ساده‌ترین شکل و با شیواترین لهجه به زبان روستایی بازگو نمایند و نوید دهنده سلامتی روستاها باشند.

تلاش‌ این قشر پر توان‌ در دور افتاده‌ترین ‌روستاها موجب‌ شد تا نه تنها خدمات‌ بهداشتی‌ لازم‌ به‌ روستاییان ارایه بلکه سلامت این قشر زحمتکش جامعه نیز تامین شود.

بهورزان از بین جمعیت بومی روستا با اولویت دارندگان مدارک دانشگاهی مرتبط ( کارشناس بهداشت عمومی , کارشناس پرستاری ,کارشناس مامایی ( زن )، کارشناس بهداشت محیط (مرد ) و در صورت نبود مدرک دانشگاهی از دارندگان مدرک تحصیلی دیپلم انتخاب و پس از طی دوره ۶ ماهه آموزش تطبیقی برای پذیرفته شدگان با مدرک دانشگاهی و ۲ ساله آموزشی برای پذیرفته شدگان دیپلم در مراکز آموزش بهورزی و کسب دانش و مهارتهای لازم در خانه‌ بهداشت‌ به ارائه خدمت می‌پردازند.

ارائه خدمت بهورزان در خانه‌های بهداشت شامل کلیه خدمات بهداشتی ودرمانی از بدو تولد تا دوران سالمندی (نوزادان، کودکان، نوجوانان، جوانان، میانسالان و سالمندان) و نیز مراقبتهای مربوط به زنان باردار و مادران شیرده، فعالیتهای مربوط به بهداشت محیط در روستا نیز را شامل می‌شود.

همچنین بهورزان نقش مهمی در ترویج فرزندآوری و فعالیت در حوزه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha