به گزارش ایرنا سیده فاطمه حسینی روز دوشنبه اظهار کرد: در شهر برازجان ۱۰۴ دکه فعال است که از این شمار ۸۵ دکه مواد غذایی عرضه می کنند و از این ۸۵ دکه، ۳۷ دکه عرضه مواد غذایی حساس است که بازدید و نظارت از ۳۰ دکه مواد غذایی حساس در قالب طرح ضربت توسط بازرسان بهداشت محیط انجام شد.
وی افزود: بازدید و نظارت از دکههای مواد غذایی در سه مرحله پیشبینی و اجرایی شده است که در مرحله نخست با شناسایی و کدگذاری دکهها توسط شهرداری، صاحبان اصلی دکهها مشخص شده و سپس بازرسین بهداشتی طی طرح ضربت در ۲ نوبت از دکههای ارائهدهنده مواد غذایی حساس بازدید و طبق چکلیست نظارت؛ اخطارهای بهداشتی لازم را صادر کردهاند.
رئیس گروه واحد بهداشت محیط و حرفهای شبکه بهداشت و درمان دشتستان یادآورشد: از ۳۰ دکه عرضه مواد غذایی بازدید شده ۹۶ درصد از متصدیان فاقد کارت تندرستی بودهاند و ۴۶ درصد از دکههای مواد غذایی فاقد آب جهت شستشو و نظافت وسایل بوده و ۸۳ درصد نیز فاضلاب خود را به شیوه بهداشتی دفع نمیکنند.
حسینی با اشاره به اینکه بهداشت مواد غذایی و بهداشت تجهیزات از عوامل مهمی است که در سلامت مصرفکنندگان بهصورت مستقیم تأثیرگذار است، گفت: در پایش انجامشده، ۵۶ درصد از دکههای مواد غذایی از بهداشت مواد غذایی مطلوب و ۶۶ درصد از بهداشت تجهیزات مناسب برخوردار نبودهاند که این موضوع بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: در سنجشی که با دماسنج پرتابل از دمای یخچال و فریزرهای موجود در دکهها انجام شد، مشخص شد که ۵۳ درصد از یخچالها از دمای مناسب برخوردار نبودهاند.
رئیس گروه بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان اضافه کرد: بهتمامی دکههای دارای نواقص، اخطاریه بهداشتی داده شده است و مرحله بعد در صورت رفع نشدن نواقص، مراتب به مراجع قضایی اعلام و پیگیری خواهد شد.
نظر شما