به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار ایرنا آیتالله مصطفی محامی در دیدار جمعی از معتمدان، ریشسفیدان و سران طوایف سیستان و بلوچستان ضمن استماع مشکلات و درخواستهای حاضران به بیان نکات مد نظر پرداخت و افزود: خوشبختانه در سطح شهرستان خاش همراهی و همکاری خوبی بین مردم، علما و مسوولان وجود دارد اما متأسفانه برخی اتفاقات و درگیریهای طایفهای در استان از جمله این شهرستان رخ میدهد که زیبنده نیست.
امام جمعه زاهدان افزود: در مجموع امنیت قابل قبولی را شاهد هستیم اما گاهی برخی اتفاقات در سیستان و بلوچستان از جمله درگیریهای طایفهای، آدمربایی، و گروگانگیریها آزاردهنده است و به هر مقداری که معتمدان و ریش سفیدان و علما بتوانند در این جهت نقش آفرینی و از بروز این اتفاقات پیشگیری کنند کار شایستهای است و فضای استان در امنیت خواهد بود.
وی ادامه داد: یکی از تلاشهای ما در مرکز استان و کشور این بود تا سیستان و بلوچستان صبغه و نگاه امنیتی نداشته باشد چرا که در این صورت سرمایهگذاری و فعالیتهای عمرانی و اقتصادی کمتر میشود و باید تلاش کنیم تا این رنگ پاک شود و چهره استان امنیتی نباشد و معتمدان به خوبی میتوانند در این جهت ایفای نقش کنند.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: باید تلاش کنیم تا شغل درست و مناسبی برای فرزندان این مرز و بوم ایجاد شود چرا که ما ظرفیتهای زیادی در استان داریم و بنده قبل از ماموریت جدید در استان خدمت رهبر معظم انقلاب نوشتم که اگر سیستان و بلوچستان خوب اداره میشد در شرایط تحریم کنونی میتوانست کمک حالی برای کشور باشد نه اینکه برای حل مشکلات خود به سایر استانهای معین نیاز داشته باشد.
وی افزود: در شمال و مرکز سیستان و بلوچستان مشکل آب داریم اما در جنوب کمتر با این مشکل مواجه هستیم و باید از این آب در حوزه کشاورزی و دامداری استفاده بهینه صورت گیرد و البته حوزه صنعت و معدن، تجارت و بازارچههای مرزی و دریا ظرفیتهای مهم دیگری است که متاسفانه به درستی از آنها استفاده نمیشود.
گلایه سرمایه گذاران بومی از شرایط سرمایه گذاری در سیستان و بلوچستان
آیت الله محامی بیان کرد: برای تامین امنیت پایدار باید روی توسعه اقتصاد و فرهنگ برنامه ریزی شود؛ متاسفانه ما سرمایه گذاران بومی داریم که در خارج از استان و کشور سرمایه گذاری میکنند و از شرایط سرمایه گذاری در استان گلایه دارند که باید این فرهنگ را اصلاح و از سرمایه گذاری در منطقه استقبال کنیم.
وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری و دولت اهتمام خوبی به سیستان و بلوچستان دارند و فعالیتهای زیادی در سطح استان در حال انجام است و باید با حفظ امنیت و تعمیق وحدت زمینه فعالیت بیشتر را فراهم کنیم.
امام جمعه زاهدان در پاسخ به درخواست حاضران مبنی بر آزادسازی علمای اهل سنت در ازای دریافت تضمین از آنان عنوان کرد: بیشترین تضمین برای آزادسازی علما خود این افراد هستند و باید متنبه شده و دست از خرابکاریهای خود بردارند چرا که ایجاد اخلال در امنیت تعارف بردار نیست.
وی افزود: با فرد عالم تنها برای بیان مطالبات برخورد نمیشود اما وقتی با شبکههای معاند که دشمنان نشاندار ما هستند ارتباط برقرار میکند با او برخورد میشود و قرار نیست چون فرد عالم است آزادانه عمل کند و حتی در برابر علمای شیعه هم به همین شکل است و یکی از گلایههای شیعیان از ما این است که چرا وقتی یکی از علمای شیعه یک دهم علمای اهل سنت حرف می زند با آنها برخورد جدی کرده و به دادگاه روحانیت میبرید ولی در برابر اهل سنت با وجود اینکه هر هفته حرف خلاف میزنند اما اقدامی صورت نمیگیرد امنیت خط قرمز بوده و حق مردم و امنیت کشور چنین چیزی را اقتضا میکند.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: در گذشته و در دیدار برخی از علمای استان گفتم انتظار نداریم تنها به بیان خوبی ها بپردازید بلکه انتظار میرود منصف باشید و دستاوردها و خلأها را در کنار هم ببینید.
وی بیان کرد: اینگونه نیست که علمای اهل سنت به خاطر دفاع از مردم و بیان مطالبات آنها در زندان باشند و همچنین آزادی این افراد هم مطالبه عمومی مردم نیست.
آغوش ما بر روی علمای اهل سنت باز است
آیت الله محامی در پاسخ به درخواست حاضران مبنی بر در آغوش گرفتن علمای اهل سنت و ارتباط بیشتر با آنها عنوان کرد: آغوش ما به روی علمای اهل سنت باز است و با آنها ارتباط داریم و جلسات به صورت خصوصی برگزار میشود اما از رسانهای کردن این جلسات واهمه دارند و ما نیز به نظر آنها عمل میکنیم.
وی ادامه داد: در هنگام حضور هیات اعزامی از سوی مقام معظم رهبری در بسیاری از نقاط سیستان و بلوچستان تنها دغدغه واقعه هشت مهرماه وجود نداشت بلکه دغدغه مشکلات منطقه خود را داشتند و بنده نیز به برخی از آقایان گفتم از فرصت حضور هیات برای حل مشکلات و بیان مطالبات مردم استفاده کنند که اینگونه عمل نشد.
نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: فرصت خدمتگذاری به مردم زیاد نیست و بهترین عبادت خدمت به مردم و تلاش برای حل مشکلات آنهاست و هر چقدر بتوانیم باید برای رشد زندگی آنهادر ابعاد مختلف تلاش کنیم.
وی در واکنش به درخوست حاضران مبنی بر ایفای نقش پدری توسط نظام اسلامی و حل اختلافات موجود عنوان کرد: برای حل مشکلات ابتدا باید خود افراد خواهان باشند و در گام دوم نیز معتمدان و سران طوایف باید همین توصیههایی که به ما دارند به افراد مقابل هم داشته باشند چرا که مشکل بین پدر و فرزند ایجاد میشود اما فرزند باید حد فرزندی خود را بداند و به آن ملتزم باشد و در مقابل پدر هم کار خود و ایفای نقش پدری را انجام دهد و در عین حال مسیر برای علما باز است و باید برای حل مسائل پای کار بیایند.
آیت الله محامی گفت: در اتفاقات زاهدان مطالبات من از همه بیشتر بود و مقام معظم رهبری نیز فرمودند«نماینده من باید بحران را مدیریت به دنبال احقاق حق مردم باشد و در این جهت با هیچکس تعارف نداشته باشد» و در حال حاضر نیز در تلاش بوده و از قوه قضائیه درخواست تسریع در رسیدگی به امورات را داشتهایم و در صورتی که صدای استان یکی بود و آقایان همراهی میکردند تیغ ما برنده تر و کار زودتر به نتیجه می رسید.
نظر شما