به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین «سیدمحمدعلی آلهاشم» در خطبه های نماز جمعه این هفته تبریز با اشاره به سفر وزیر امور خارجه ترکیه به کشورمان، افزود: نفع ایران و ترکیه در گسترش و همکاری و توسعه مبادلات تجاری است بنابراین باید این محورها تقویت و از مسایل تفرقه انگیز دوری شود.
وی اظهار کرد: طبق اذعان تیم وزارت امور خارجه، گفت و گوهای سازنده و مفیدی بین ۲ طرف انجام شد و فصل مهم این مذاکرات مربوط به مسایل قفقاز بوده و ما نمازگزاران تبریز نیز از موضع وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص قفقاز مبنی بر اینکه نباید تغییری در ژئوپولتیک مرزی اتفاق بیفتد قاطعانه حمایت میکنیم.
خطیب نماز جمعه تبریز گفت: موضع وزیر امور خارجه کشورمان در واقع موضع اصولی و منطقی جمهوری اسلامی ایران است و کشورمان اعلام کرده که هرگونه تغییر در روابط سیاسی و جغرافیایی منطقه و اقدام برای مسدود کردن مسیرهای تاریخی و ترانزیتی را هرگز برنمیتابد.
اربعین حسینی یک رویداد تمدن ساز است
حجت الاسلام آل هاشم، با اشاره به حضور مراسم پیاده روی اربعین حسینی ادامه داد: در این مراسم بیش از چهار میلیون نفر زائر ایرانی و خارجی شرکت کرده بودند و این حضور با وجود عملیات بی سابقه روانی استکبار داخلی و خارجی، یک رویداد دشمن شکن و حماسه بزرگ بود.
وی با قدردانی از طراحی و برنامه ریزی دولت و دستگاه های تابعه، دستگاه های امنیتی و انتظامی و مسوولان استانی و شهرستانی در برگزاری این مراسم، یادآور شد: باید آسیب شناسی دقیقی از این رویداد انجام شود تا در سال های آینده از ضعف ها کاسته شده و بر نقاط قوت اضافه شود.
امام جمعه تبریز گفت: ماموریت دولت در همه سطوح تلاش برای ترسیم راهبردها، یافتن راهکارهای خلاقانه و مبتکرانه و توسعه و تعمیق هوشمندانه مردمی ماندن راهپیمایی اربعین برای کاهش تصدیگری به سمت تسهیلسازی و تنظیمگری است.
حجت الاسلام آل هاشم، با قدردانی از موکب داران ایرانی به ویژه عراقی برای پذیرایی از زائران حسینی، افزود: ما باید با نظر به فرهنگ اربعین به اجتماع خود وسعت داده و نسبت خودمان با همدیگر را اربعینی کنیم.
وی اظهار کرد: اربعین، تنها یک مناسبت نیست بلکه یک فرهنگ و رویداد تمدنساز است و این فرهنگ تمدن ساز باید در زندگی جاری ما خود را نشان دهد و همانند فضای اربعین در کنار همدیگر و مهربان باشیم، سلایق مختلف را تحمل کنیم و وحدت و هدلی را الگوی خود قرار دهیم.
صدها تن در ۱۷ شهریور ۵۷ به دست رژیم پهلوی به شهادت رسیدند
نماینده ولیفقیه در آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به ۱۷ شهریور سالروز کشتار مردم تهران در سال ۵۷ در میدان ژاله آن زمان و میدان شهدای امروز، گفت: رژیم در ابتدا تعداد کشته ها و شهدا را ۵۸ نفر اعلام کرده بود ولی بعدها مشخص شد که صدها نفر به شهادت رسیدهاند.
حجت الاسلام آل هاشم، با بیان اینکه «انور سادات» و «کارتر» با تماس تلفنی از اقدام شاه حمایت و پشتیبانی کردند، ادامه داد: با انتشار خبر پشتیبانی کارتر از اقدامات شاه برای نظم جهانی، امام راحل در ۱۸ شهریور طی پیام مهمی کشتار وحشیانه مردم را محکوم و دولت شریف امامی را یک دولت تحریفی و غیرقانونی اعلام کردند.
وجود ۲ شهید محراب از تبریز، امتیاز بزرگی برای این شهر محسوب می شود
امام جمعه تبریز با اشاره به سالگرد شهادت آیتالله مدنی، گفت: مردم آذربایجان و تبریز فداکاری های این شهید محراب و آیت الله قاضی طباطبایی را هیچگاه فراموش نمیکنند چراکه آنان سر تا پا عشق و معنویت و اطاعت از پرودگار بودند.
حجت الاسلام آل هاشم، با تاکید بر اینکه این شهدا در مبارزه با رژیم پهلوی و پیوستن مردم به خیل عظیم انقلاب نقش اساسی ایفا کردند، افزود: آیت الله مدنی در زمان تبعید در نورآباد ممسنی، گند کاووس، مهاباد، لرستان، همدان و آذربایجان شرقی خدمات زیادی انجام دادند و حضور فعالی در جبهههای جنگ و کنار رزمندگان داشتند.
وی همچنین با اشاره به ۲۸ صفر، سالروز شهادت امام رضا(ع)، از مسوولان ذیربط اعم از شرکتهای هواپیمایی و راهآهن خواست امکانات ایاب و ذهاب را برای زائران تسهیل کنند تا مردم به راحتی بتوانند در این مراسم شرکت کنند.
حجت الاسلام آل هاشم، همچنین با اشاره به اینکه هیات های عزاداری سهم بزرگی در تعمیق معارف دینی در جامعه دارند، ادامه داد: باید بستر نقش آفرینی آنان در جامعه فراهم شود.
نظر شما