«رحمان ایرانپور» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ادوات اختصاصی کشاورزی حفاظتی از جمله کارنده مستقیم دیم، پهباد و سم پاش از اولویت های اختصاص اعتبار است.
وی ادامه داد: تاکنون ۲۸ فقره پرونده برای اختصاص ۳۲ میلیارد ریال اعتبار در بخش مرکزی و شراء به شعب بانک ملی معرفی شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان افزود: برنامه جهش تولید با همکاری بنیاد برکت انجام می شود که هدف آن بهره برداری مناسب از خاک است و تاکنون ۴۸ هزار و ۸۰۰ هکتار زیر پوشش جهش تولید قرار گرفته است.
ایرانپور یادآوری کرد: در این طرح ۳۴ هزار هکتار از اراضی دیم زیرکشت گندم و جو رفت و هشت هزار هکتار نیز زیر کشت محصولاتی همچون گلرنگ، نخود، عدس و علوفه قرار گرفت.
وی تاکید کرد: اراضی دیم معادل ۸۵ درصد کل زمین های کشاورزی در سطح شهرستان همدان را شامل می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان گفت: در سال زراعی جاری حدود ۳۵۰هکتار از اراضی دیم شهرستان همدان در طرح جهش تولید و تبدیل آیش زرد به سبز در تناوب با غلات زیرکشت گلرنگ قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد از ۲۱ هزار هکتار اراضی شهرستان همدان زیر پوشش آبیاری نوین است، افزود: برنامه های آبیاری نوین که شامل آبیاری قطره ای و تحت فشار است با تسهیلات دولتی به سرانجام رسیده است.
همدان یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور است، که این استان با وجود داشتن ۲.۱ درصد از وسعت کشور، ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است.
استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی(آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است که بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، ارزش ریالی تولیدات کشاورزی استان معادل ۶۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.
نظر شما