به گزارش ایرنا، هفتمین جشن ملی پسته در رفسنجان طی روزهای ۲۶ تا ۳۰ شهریور در پنج منطقه از این شهرستان برگزار می شود.
فرماندار رفسنجان در این آیین گفت: پسته محصولی استراتژیک و ارزآور و مهد تولید جهانی آن در رفسنجان است که با وجود ۸۰ هزار باغ پسته در این شهرستان و البته وجود درخت هزار و ۵۰۰ ساله پسته و درختان چندصد ساله موجب شد ثبت ملی پسته به نام رفسنجان رقم بخورد.
حسین رضایی افزود: سال ۹۶ در خصوص ثبت گواهی بین المللی نشان جغرافیایی پسته رفسنجان اقدام شد و اکنون این نشان بین المللی توسط وایپو (سازمان جهانی مالکیت فکری) به نام رفسنجان ثبت شده است.
وی بیان کرد: رفسنجان در حوزه کشاورزی و تولید پسته آوازه ای بلند بالا دارد و در بازارهای جهانی اعم از آمریکا و اروپا جایگاه ویژه ای دارد.
فرماندار رفسنجان افزود: از ۲۰۰ هزار تن تولید پسته در ایران ۷۰ هزار تن امسال در رفسنجان برداشت می شود و ۲۰ درصد مصرف داخلی دارد و بقیه آن باید به کشورهای خارجی صادر شود.
دبیر هفتمین جشن ملی پسته رفسنجان نیز گفت: امسال جشن ملی پسته در مناطق صفائیه، اسماعیل آباد، کشکوئیه، کبوترخان و خانه خشتی این شهرستان برگزار می شود.
سید مصطفی مرتضوی اظهار داشت: برگزاری تورهای گردشگری، بازدید از باغ های پسته، برداشت محصول و برپایی نمایشگاه و غرفه های صنایع دستی از برنامه های جنبی جشن ملی پسته رفسنجان است.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه از محصولات تولیدی غذایی پسته، مغز پسته و صنایع دستی تصریح کرد: در شهر صفائیه جشنواره با نام پسته و کشک مغز، در روستای اسماعیل آباد با نام پسته و شکرگزاری؛ در شهر کشکوئیه با نام پسته و گلیم تاس، در روستای کبوترخان با نام پسته و بستنی و در خانه حاج آقا علی با نام پسته و مس برگزار خواهد شد.
بیش از یک قرن است که پسته در شهرستان رفسنجان کاشت و برداشت میشود و این محصول در سال ۱۳۹۵ در فهرست آثار ناملموس کشور ثبت شد.
وجود ۸۰ هزار باغ پسته در رفسنجان و البته وجود درخت هزار و ۵۰۰ ساله پسته و درختان چندصد ساله موجب شد ثبت ملی پسته به نام رفسنجان رقم بخورد.
رفسنجان در فاصله ۱۰۰ کیلومتری شمال غرب مرکز استان کرمان قرار دارد.
نظر شما