اسماعیل پیروتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با اجرایی شدن طرح جهش تولید در دیمزارها و افزایش مصرف بذر اصلاح شده، میزان تولید و خرید گندم افزایش یافته و مقدار گندم خریداری شده نسبت به سال گذشته ۳۵۰ درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه امسال ۲ مرکز خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در این شهرستان راهاندازی شده است، افزود: در شرکت تعاونی روستایی ربط پنج هزار و ۲۷۰ تُن و در شرکت تعاونی روستایی نلاس ۲ هزار و ۸۰ تُن گندم خریداری شده است.
رییس اداره تعاون روستایی سردشت اضافه کرد: امسال در این شهرستان در مجموع ۱۰ هزار هکتار گندم کشت شده که از این مقدار، ۲ هزار هکتار به صورت آبی و هشت هزار هکتار به صورت دیم بوده و برداشت آن به ۲ صورت سنتی و مکانیزه انجام میشود.
وی با انتقاد از اینکه برخی کشاورزان پس از برداشت محصول، اقدام به آتش زدن کاه و بقایای گیاهی آن میکنند، تاکید کرد: آتش زدن عمدی مزارع پس از برداشت محصول ممنوع بوده و این اقدام باعث از بین رفتن ذخایر خاک و موجودات دیگری میشود که برای تغذیه خاک مفید هستند.
به گزارش ایرنا، کشت گندم در سردشت هر سال از ۱۵ مهر آغاز و تا اوایل آذر ادامه دارد و برداشت آن هم از اوایل تیرماه سال بعد شروع و تا مرداد ماه ادامه می یابد.
مجموع اراضی کشاورزی سردشت ۳۰ هزار هکتار است که از این میزان هشت هزار هکتار زیر کشت باغ دیم و آبی است و ۲۲ هزار هکتار آن را اراضی زراعی تشکیل میدهد.
شهرستان سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و دارای جمعیت ۱۲۰ هزار نفر است.
نظر شما